С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 743
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • при късмета
Абсурт, не говорим за възраст в която детето може да ти каже от какво му е писнало. Ако е по-малко няма причина да отказва при баба си да яде нещо, което яде обичайно вкъщи. А ако е във възраст да си каже каквото и да е, самото то вече знае, ако нещо не трябва да го яде каква е причината за това. В по-късна възраст забраните са само за нещо което има незабавна реакция. А ако няма такъв проблем така или иначе вече и самО има достъп до храна в у-ще, където сам решава какво да яде и и да е имало някаква забрана, то родителя вече е наясно, че не може на 100 процента да го контролира

# 226
Стига с тая киноа. Моите деца- милион пъти писах- и не само аз- молят бабите за домашни яйца, мляко, мекици и т.н. На бабите им е по-лесно да купят сухи пасти, снакс и кола и да се хвалят в магазина, че внучето е дошло, и да тъпчат в устата, вместо да направят мекици. И пак мамата лоша, че ги е научила да са претенциозни Joy, да искат квасено мляко и готвена храна, а не филии.

# 227
  • София
Ти писа милион пъти, но твоите деца са изключение в днешно време.
Истинското мляко, на болшинството, им вони на крава.
Манджа със сос и зеленчуци не поглеждат, но бургери и дюнери, и пици ядат с кеф.

# 228
Напротив, ако надникнеш извън СО, има доста теми за домашна храна в офиса, в училище и т.н. Все повече това е тенденцията.  Но това изисква време и ресурс.
Повечето млади хора, които познавам, се противят на боклуци и готова храна от страна на бабите, а не на мекици. Но...айде, да не развалям тона на темата...снахата с киноата е лоша и туй то.

# 229
  • София
Ааа, аз ще съм добрата тъща и заедно с внучето (още само в мечтите ми) ще дъвчем киноа. Сварила съм си червена и я ям само със зелен лук, олио и балсамико. Може и табуле да си направя. Кеф!
Засега тренирам сина ми поне с овесени ядки, въпреки че е кльощав, но навиците остават цял живот.

♥ HAPPY ♥ , не съм съвсем съгласна. Младите често ядат истински боклуци по заведенията, но бабините яденета не са толкова фешън, а не че са боклуци. Как да кажеш, че ти харесва обикновен гъст боб на фона на "фермерска супа с кротони и пармезан". Това са видели, това ядат.
Щерка ми недолюбва кисело зеле, но това не ме спира да правя сарми, пък тя ако ще.

# 230
  • при късмета
Изобщо не е изключение нейното дете. Моето единственото без което не мога да го пратя на у-ще е краставица или в комбинация с моркови. Храни се в стола, дават им и закуски, често дори прясно или кисело мляко или малки разфасовки сирене и кашкавал, но и от вкъщи носи храна. Вярно, че понякога взима и сухари тип брускети, но без краставица не е отишъл на у-ще вече трета година. Някой ако следи какво носи в у-ще, ще каже, че искам да го уморя от глад с тази трева.
Хепи, в интерес на истината не ми е коствало кой знае колко време, а ресурс никакъв. детето само си налита на зеленчуци. Преди ядеше повече плодове и по-малко зеленчуци, а сега е обратното. Сам  го направи, вкъщи винаги има разнообразие и от двете.
Да, яде и пица, че и дюнер от време на време, но откак е направил 3 години и половина и ни се наложи преди това само една лека алергия да овладяваме към шоколада, няма забрани. Дори шоколад към момента яде, но не го търси.
Бабите не искат да разберат, че да дадат нещо има определено време и няма да им стане нищо, ако изчакат докато родителите с педиатъра са решили. Никое дете не е останало нито без хляб, нито без мед, нито без шоколад цял живот. Сакън, ако не му дадат като направи година

# 231
  • София
Хепи, ама и ти нямаш угодия! Simple Smile
И с киноата снахата пак е най- добрата. Mr. Green
Честно казано, при толкова претенции, да си гледа всяка златото и да не пищи, че не ѝ помагат.
Пък, ако бащата си намери топките, да не позволява баба и внуче да не се познават.
Ако ги е окачил трайно на стената, ако бабата иска, ще намери начин да се вижда с внуците според разписаното в закона, за майтап на гаргите.

# 232
  • София
Ако ги е окачил трайно на стената, ако бабата иска, ще намери начин да се вижда с внуците според разписаното в закона, за майтап на гаргите.
Първо трябва да осъди снахата.
И моля, нищо лошо за киноата

чак стих се получи

# 233
  • при късмета
Изобщо не може да осъди снахата. Бащата с топки или без, е единствения освен майката, който може изобщо да предявява такива претенции пред съда.
Но друг начин бабата може да си намери, за това никой не спори. Само трябва да си помисли, че тогава и други части на сина ѝ ще висят на стената, пък да продължава да гледа само какво тя иска

# 234
И имат пълно право да се срещат с внучето. Семейният кодекс се е погрижил за това.
Когато в акта за раждане на детето присъстват двама родители и и двамата са живи, то баби и дядовци никакви искове не могат да предявяват. Това се отнася когато единия родител е починал, неговите родители имат право неговите родителски права.

В голяма грешка си. Когато не се допускат срещи на внуци с баби и дядовци, последните могат да заведат дело и да им се определи режим за контакти, какъвто се определя и при разведени родители. И не е нужно някой от родителите да е умрял.

# 235
  • при късмета
Не съм, провери. От юристи го знам, при това в раздела на самотните родители има доста такива въпроси към юристите в темата. Имаше даже отделна тема преди, на самотна майка, на която собствената майка искаше да я съди за контакти с внучето. Само родители могат да предявяват такива искове. Ако е един родителя в акта за раждане или другия е починал, тогава е друго

# 236
Налага ми се да консултирам баби и дядовци за правата им, та съм сигурна. А и роднини на мъжа ми водиха дело миналата година, защото снахата не им даваше детето под предлог, че бащата е в чужбина и те нямат право да го вземат вместо него. Сега имат един уикенд в месеца, който си е "техен", плюс двата на сина им. Ето го от СК:
Скрит текст:
Чл. 128. (1) Дядото и бабата могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да определи мерки за лични отношения с него, ако това е в интерес на детето. Това право има и детето. 

# 237
  • София
Не съм, провери. От юристи го знам, при това в раздела на самотните родители има доста такива въпроси към юристите в темата. Имаше даже отделна тема преди, на самотна майка, на която собствената майка искаше да я съди за контакти с внучето. Само родители могат да предявяват такива искове. Ако е един родителя в акта за раждане или другия е починал, тогава е друго
СК
Лични отношения с близки
Чл. 128. (1) Дядото и бабата могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на
детето да определи мерки за лични отношения с него, ако това е в интерес на детето.Това право
има и детето.

# 238
  • при късмета
Личните контакти не са родителски права. Може да виждат детето и дори съда да им даде правото да го виждат, не им дава правото да определят, това което определя родителя. Като например как да бъде възпитавано това дете, къде да учи, та ако щете и да определя хранителния му режим. може и да го виждат, но пък съда не им дава право да отменят решения на отглеждащия родител. Т.е от самото начало искам да кажа, че баба или дядо никога няма да имат същите права като родител, относно дете

# 239
Е, кой е говорил за родителски права? Стана дума, че дори родителите да не разрешават на внучето да се среща с бабата и дядото, то те имат право на тези контакти и СК се е погрижил за това.

Общи условия

Активация на акаунт