С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 755
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Ама бабата с тези контакти пак не може да мине през главата на снахата и да се наложи, ако двете са на различно мнение по някакъв въпрос. Нищо не ѝ дава това право. Само родители могат да определят основните въпроси за отглеждането на детето, дори то да е при баба или дядо

# 241
  • Fort Worth, TX
Баси , как не ви омръзна?Кво толкова има, че не мога да разбера.Която баба иска и има сили да помага.То не бяха списъци, то не бяха чудесии за едно здраво и право дете.Ще кажете , че вашите мъже са расли по горите и не ги е гледала същата тази баба.На снахите като им е толкова акъла да се правят на интересни и да си гледат сами децата щом смятат едва ли не , че бабата ще ги умори с 1 мекица или лъжица мед.Като почнете с тея алергии.И това вече до такава степен е преекспонирано, че чак ми става лошо.Щом не се налага да му слага урбазон на момента след приемане на даден вид храна значи не е животозастрашаваща алергия.Чудо голямо, че щяло да му излезне една пъпка.

# 242
Напротив, ако надникнеш извън СО, има доста теми за домашна храна в офиса, в училище и т.н. Все повече това е тенденцията.  Но това изисква време и ресурс.
Повечето млади хора, които познавам, се противят на боклуци и готова храна от страна на бабите, а не на мекици. Но...айде, да не развалям тона на темата...снахата с киноата е лоша и туй то.
Наистина е така. Искат си готвено, другото е навсякъде и са залети с него - при баба /както казвате/, в междучасието, на гости при приятелчета - пица поръчала майката на детето ... Под готвено нямам предвид манджа, а домашно приготвена храна.
Майка ми храни с донъти, свекървата с кроасани. Мъка. Е, дъщеря ми ходи при всяка от тях по 1нъж на месец, два, съответно. И да няма хранителни алергии, ще направи. Плод - мръсна дума.

# 243
Преекспонирането е и в двете посоки.

# 244
Мако, не е толкова просто. От една страна, да, и аз съм на мнението, че родителите вземат решения за децата си, а не бабите и дядовците. От друга страна обаче, нещата стават сложни, ако родителите вземат решения, които вредят на децата. Давам тема за размисъл. Преди 1-2 месеца една майка пусна тема, в което обясняваше, че понеже тя е веган, моли да я насочат към педиатър, който ще е благосклонен към захранването на 5-месечното ѝ бебе като веган. Ето един казус, в който цялата ми теория как бабата няма право да се меси на майката рухва на парченца. Ти какво би препоръчала в този случай?

# 245
Налага ми се да консултирам баби и дядовци за правата им, та съм сигурна. А и роднини на мъжа ми водиха дело миналата година, защото снахата не им даваше детето под предлог, че бащата е в чужбина и те нямат право да го вземат вместо него. Сега имат един уикенд в месеца, който си е "техен", плюс двата на сина им. Ето го от СК:
Скрит текст:
Чл. 128. (1) Дядото и бабата могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да определи мерки за лични отношения с него, ако това е в интерес на детето. Това право има и детето. 
Хитреци. Значи детето е при майката 1 уикенд в месеца. Сладурчета. Значи през седмицата, когато е тежкото, да си го гледа майката - сама, без бащата, а уикенда за иху аху - да си го развеждат по парковете. СК се е погрижил за бащата, бабата, дядото, само за майката и детето не се е погрижил. Ама така е ... засега, скоро и това ще се промени.
ЛаКларк, това е крайност, тук не говорим за такива, а за тъпчене на деца с шоколади/в моя случай - кроасани и донъти/. Моля да не залитаме в крайности!

# 246
  • при късмета
Креми, не е точно така за алергиите. Когато детето направи алергията от шоколада, не се наложи дори урбазон да се слага, но педиатърката ни предупреди, че лека алергия може да стане за много, много късо време тежка, че и животозастрашаваща. И най-често се случва заради мисленето "какво като му е излязла една пъпка" или "от малко нищо няма да му стане". Това са и нейни думи. Единственото решение е категорично да не се приема продукта, докато детето не порасне достатъчно за да може организма да изгради по естествен път антитела, които да разпознават всички нови вещества за организма му правилно.

Мако, не е толкова просто. От една страна, да, и аз съм на мнението, че родителите вземат решения за децата си, а не бабите и дядовците. От друга страна обаче, нещата стават сложни, ако родителите вземат решения, които вредят на децата. Давам тема за размисъл. Преди 1-2 месеца една майка пусна тема, в което обясняваше, че понеже тя е веган, моли да я насочат към педиатър, който ще е благосклонен към захранването на 5-месечното ѝ бебе като веган. Ето един казус, в който цялата ми теория как бабата няма право да се меси на майката рухва на парченца. Ти какво би препоръчала в този случай?
Аз също не съм съгласна с такова отглеждане, но пък и нямам право на глас за конкретното дете. А ти непрекъснато избягваш бащата от картинката и все бабата слагаш на мястото му. Това не е решение на никакъв въпрос относно което и да е дете.
Иначе, обсъждали сме такъв казус в темата и тогава бях на мнение, че думата на специалист, в случая педиатър би трябвало да е решаваща. Но бащата трябва да е главно действащо лице, не баба. Т.е обсъждахме казус с веганка, не че търсела доктор който и да ѝ уйдисва. Малко вероятно е да намери такъв според мен.

# 247
Ама бабата с тези контакти пак не може да мине през главата на снахата и да се наложи, ако двете са на различно мнение по някакъв въпрос. Нищо не ѝ дава това право. Само родители могат да определят основните въпроси за отглеждането на детето, дори то да е при баба или дядо

Има ситуации,при които трябва да се взема решение сега,на мига.
Ако снахата не може да преглътне факта,че ще вземам решения,значи никога няма да получи помощ,а внуците ще се лишат от връзка и общуване с мен ..

Което би било много жалко,но най-жалкото ще е ,че маминия златен,така безрасъдно си е омешал гените с толкова глупава жена..

# 248
Доктор да си сложи главата в торбата заради .. какво?

Моите планове като бъдеща свекърва са да не тикам шоколад и газирано, пък вие ако щете, ваша си работа! При нас проблемът е повече с  мъжа ми, той търси лесното и угажда много. Ако имам на моя страна и една снаха/син/дъщеря и той ще клекне и ще спре да вкарва в къщата ми тия боклуци. Амин! Айде да порастват децата и с тях да идват и новите вълни в храненето вече.

# 249
  • при късмета

Има ситуации,при които трябва да се взема решение сега,на мига.
Ако снахата не може да преглътне факта,че ще вземам решения,значи никога няма да получи помощ,а внуците ще се лишат от връзка и общуване с мен ..

Което би било много жалко,но най-жалкото ще е ,че маминия златен,така безрасъдно си е омешал гените с толкова глупава жена..
И теб да попитам, прочете ли за какви точно решения говоря?

# 250
  • Fort Worth, TX
Значи по  логиката да почвам да правя списък на свекървата и свекъра  за Сашо.Как да го хранят, обличат и т.нКак ли пък не.Хората не са го виждали 3 г и драскат всеки ден на календара до 9 юли.Той също се опъпчва, ако прекали с нещо.Черпя го с ксизал и е готов.Да се оправят както намерят за добре.

# 251
Аз, като снаха, щом не съм била до децата си, а до тях е била баба им - свекървата, не съм имала грам претенции кое и как тя трябва да направи, че да са нахранени, облечени и здрави.  Съвсем по възможностите ми е да делегирам права. Grinning И въпреки това, коментарите в тази тема, насочени срещу евентуални откази или несъгласия на снахите, ме отвращават. Такава свекърва, с претенции и злоба, доста би се измъчила с мен. Помислете си какво отприщвате като тръгвате на война.

# 252
Няма да си дам детето на бившата свеки аз скоро. Последния път я завела на кръчма с новия и любовник. Прибрали се в 01 часа. Любовника и се напил и се сбил с таксиметровия шофьор, а свеки по средата на пътя слязла с детето и счупила някакво шише. После сама ми разправяше как щяла да цапне любовника си с шишето му с ракия по главата. Никакви закони не ме плашат. Нито стратегии. Да ме съдят хайде. Тогава ще видят колко силна ме направиха.

# 253
Има страшни хора ,наскоро ме убедиха колко страшни могат да бъдат някои.
Но на бебе кой дава каквото реши,у не искам и  да мисля, то здравия разум предполага   и нормално поведение ,освен ако не са решили напук да правят.Имам страх  да не навредя  и мисля ,че всеки има.Може да греша и другите да не са нормално ,но едва ли е така.
Ма ко ,чета те в друга теме и много ми харесваш с нормалност, готина си ,но не и в тази ,като захпеш бабите, все едно някоя ти е стъжнила живота.И аз съм на мнение с ненасилие да  е живот, има и снахи и свекърви изроди, слава богу не се познавам лично  чак с такива, имах проблеми , ядове , но като се опъна и  настъпя , отстъпваше, оплакваше се ,  сина и не е тръгнал да ме бие заради нея,нито скандали сме имали по повад свека, може да е заемал страна , може да не  е, вече не помня много , освободена съм от миналото.Познавам една , дето се мазнеше и държеше на висота ,да завидиш на всичките и роднини ,остаря и оглупя та се показа отвътре и вече не завиждам,предпочитам си моята, не чак толкова вредна е била.Просто ядове на чужди и различни хора сме си правили.Не ми е отглеждала деца , колкото съседка се е радвала и помагала, и те са ми правили услуги понякога.Точно това е думата, услуги ми е правила.Аз съм се грижила доста за домакинството, яла е години от ръцете ми,та  заслужено и платено.Не мога да отглеждам деца, няма и да ми дадат , ако се наложи ще помогна ,вчера са пазарихме с другата баба две за една да сме като се наложи ,ваканции и други  моменти.Но ако снаха ми като теб ми се репчи , няма да си мръдна пръста ,колкото да ги обичам ,няма да си причиня ядове на този етап.Стара съм да се тровя с когото и да  е.Сина ми ще отнесе , той ще е  гледач и  зарязал работа , но той  си е избрал жената ,не  е моя работа нататък.Не бих вредила и на животно,  натъртвам, но може да сгреша.У нас има един капак на турската печка, всеки го има на печкта, запалих ,за къпане ,да затопли стая ,коридор и  баня, рано , изгоря , просто стените , за всеки случай ,че играят голи след банята,внучката го бутна и всички бяхме там като гръмна да падне.Умрях че не съм предвидила да го сваля ,но можеше и  сама да го вдигне и пусне ,добре че не я докосна ,но мигът бе страшен докато разбера.Ще умирам всеки път от страх  , докато съм жива за всеки от моите деца и внуци.Но няма да спра никой от избраното,път и мечти.Но си пределно и излишно категорична в изказа си, че и в твърденията.Пази боже да не ти се случи снаха с твоите виждания ,едно е отстрани ,друго реално, аз няма да знам ,но други ще има живи.Ще страдаш яко.
Има отровни хора ,дето трябва  и да се гръмнат, да се избягват , да се молиш да не си виждал.Но слава богу ,повече сме нормалните.
Зло заради теб допълвам,и аз съм или никакви контакти , или се разбират хората с добро.Без напук ...

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 17:36 от Бор_яна

# 254
Мако, аз имах предвид да си представиш, че ти си бабата, а снаха ти е въпросната веганка, която иска да прави детео веган. Ти, като баба, как би реагирала? Защото лично аз, както се пенявя, че родителите само и единствено имат право да вземат решения, нямам ясен отговор за този казус.

Общи условия

Активация на акаунт