С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • MI
Осъзнавате ли, че 17 страници единствената снаха, която е споделила нещо е Зло и най-много страница да е с този казус?! Grin

А най-забавното е, че МаКо никога не е имала свекърва, а Абсурт май няма снаха. Joy

# 256
Осъзнаваме. Темата е зациклила яко точно поради злобното посрещане на оплакванията,  свекървенски тип.
А идеята й е съвсем друга, нали!?

# 257
  • Fort Worth, TX
Ох, тез вегани.Нека го прави.Все ще дойде момента, в който детето или ще остане веган или ще муха яко кюфтета и кебапчета.То е малко като антиваксърките.После децата сами отиват да им сложат ваксините.

# 258
Мако, аз имах предвид да си представиш, че ти си бабата, а снаха ти е въпросната веганка, която иска да прави детео веган. Ти, като баба, как би реагирала? Защото лично аз, както се пенявя, че родителите само и единствено имат право да вземат решения, нямам ясен отговор за този казус.
[/quote
Ко? Не! Мъжа и като няма против веганството, то свека няма какво да се обажда. Да не е паднало от нейната *** това дете?

# 259
  • MI
Ми то на този фон и мен би ме било страх да споделя, а не съм от плашливите. Камо ли някое по-стеснително девойче.

# 260
Злодеида, склонна съм да се съглася с теб. Обаче, нарочно дадох пример с практика, която застрашава живота на детето. В този смисъл, имаме ли ние майките изключителни права върху живота на децата си, само защото те са паднали от нашите ***** ( да използвам твоя израз)?

# 261
Ама бабата с тези контакти пак не може да мине през главата на снахата и да се наложи, ако двете са на различно мнение по някакъв въпрос. Нищо не ѝ дава това право. Само родители могат да определят основните въпроси за отглеждането на детето, дори то да е при баба или дядо

Има ситуации,при които трябва да се взема решение сега,на мига.
Ако снахата не може да преглътне факта,че ще вземам решения,значи никога няма да получи помощ,а внуците ще се лишат от връзка и общуване с мен ..

Което би било много жалко,но най-жалкото ще е ,че маминия златен,така безрасъдно си е омешал гените с толкова глупава жена..
И теб да попитам, прочете ли за какви точно решения говоря?

Тц,за кви?
Екзистенциални или битови?
Гледам,че и родителските права се бъркат с права за свиждане на близки родственици..
Да не окаже,че и с решенията е така..

# 262
Е каква е драмата сега, плюем си по свекървите, задето дават шоколад и каквото им скимне. Съвсем в тон с темата сме.
Злодеида, склонна съм да се съглася с теб. Обаче, нарочно дадох пример с практика, която застрашава живота на детето. В този смисъл, имаме ли ние майките изключителни права върху живота на децата си, само защото те са паднали от нашите ***** ( да използвам твоя израз)?
Абсолютно майката има права върху детето си, докато съдът не постанови друго. Може да си го храни с точно каквото си пожелае, може да го дава на точно когото си иска и т.н.
Всъщност и Креми е права - детето като отиде на детска градина ще си се самозахрани с месото, колкото и майката да не иска. И зад гърба й ще си го яде, ако си реши, независимо дали бабата дойде да се меси или не.
Има си законови регламенти, в случая джи пито ще стопира процеса по веганизирането, няма нужда от вседесъщата баба.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 17:37 от Анонимен

# 263
Имаме задължения да отгледаме и възпитаме децата си и права да вземаме решения кое е най-добре за тях докато навършат пълнолетие. А какво смята всеки за правилен начин на отглеждане е съвсем друга тема. Никъде не е доказано, че веганството е живото застрашаващо. Тази свекърва на веганка няма какво да направи. Нито е нейно детето да решава, нито е препоръчително  да докладва на социални, защото те това чакат да завъртят едни пари и да го пратят в приемно семейство. А така едва ли ще е по-спокойна бабата.

# 264
Всъщност - да. Плодовете и зеленчуците са основната храна на човека и трябва да бъдат, останалото е съпътстващо. Ядки, какво й е на тази храна? За бебе не, разбира се, но всъщност бебетата се захранват точно с плодове и зеленчуци - на пара. Тя нещо друго ли е смятала да дава? Изпуснала съм.

# 265
Ами, от набързо заключената тема стана ясно, че майката е веган, смята да прави бебето си веган и търси благосклонен педиатър.

# 266
На една майка веганка се падат поне 1000 баби със снаксове. В това съм убедена
Злодеида, твоята рода и на мъжете ти май е като моята. Пред подобни проблеми яденето на мекици не е чак такава драма.

# 267
Не веганка ами ако ще суровоядка да е майката, свека не е никоя да определя дали това е животозастрашяващо за детето. Медицинско лице ли ще да е ?Има си личен лекар, при който детето ходи на консултации и който може да прецени как се развива детето и ако види нещо нередно да сигнализира на родителите или в краен случай ако те не вземат мерки, то на социалните. Тей че чак толкова да се вайка свекървата няма нужда. Тя нейните деца ако ще на филии с мас да ги е гледала все тая...

# 268
На една майка веганка се падат поне 1000 баби със снаксове. В това съм убедена

GrinningGrinningGrinning

Моята свека е доктор. Доктор - педиатър, хора, обаче - да живеят не мекиците, домашни, а кроасаните от Била. Така че - и доктор да е, все тая. Все ще намери какво да е на въпреки!

При нас драмите не са само с кроасаните също. Друго, което много много ме дразни е, че пушат вкъщи - и тя, и девера. През 7-8 месеца от годината малката се връща умирисана на нещо между цигари и пържен лук. И стои пред телевизора.
Сега занесохме колело, има училищен двор на 1 минута от тях, до есента няма да диша цигарен дим, когато ходи.
Обаче детето започва да разбира и то самото не желае вече да ходи толкова често. Писна му от Дисни ченъл. Само на 6 е. Децата не са глупави, не ги подценявайте.

# 269
Злодеида, т.е. няма значение дали и по какъв начин майката застрашава живота на детето, бабата не би следвало да се намесва. Правилно ли съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт