С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 767
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • Fort Worth, TX
Всичко е пародия.Майката се напъва против чипса и колата, ама като им видят гърбовете децата познай какво правят.Първи в Триумфа, лафката или където ги продават.Иначе ги хранят много здравословно.Молим ви се.В такива крайности се залита, че е смешно чак.После не бабите, а майките са виновни , че травмират децата.Сами си го начукват, ама не могат да го осъзнаят.Дайте свобода на тея деца.Кво сте ги хванали за гушите.Нищо няма да им стане от чипс, колаи сладолед.Идва момент , в който сами спират да ги ядат.Обаче нали знаете кой плод е най-сладък?Колкото повече забрани, толкова повече начини те намират да ви изхитрят.И не си мислете, че сте научили детето да не яде чипс.Всичките ядат зад гърбовете ви, само че не ви казват.

# 271
Не не си, просто тролиш. Според теб като се намеси бабата какво ще стане? Ще хване господ за шлифера...

# 272
  • Fort Worth, TX
Злодеида, т.е. няма значение дали и по какъв начин майката застрашава живота на детето, бабата не би следвало да се намесва. Правилно ли съм разбрала?
За колко годишно дете говорим?Защото явно е случай, с който си запозната.

# 273
Кремито, не става въпрос за едно даване. Става въпрос за нарочно тайно тъпчене, понякога без причина . Просто напук. От страна на бабата. Реално само защото са й казали така да не прави
За майката веган- бабата би могла да говори с родителите, педиатър, ако трябва социални. Но ТАЙНО да дава нещо- не.

# 274
Злодеида, защо реши, че троля? Още в началото поясних, че аз самата нямам ясен отговор на този въпрос, макар че по принцип съм на мнението, че родителите са тези, които трябва да вземат решения за децата си. Но както вече казах, нещата не винаги са черно-бели и прости. Използвах казуса с майка-веган за да илюстрирам идеята си. Ти защо се изнерви? Разсъждаването в нюанси ли те затруднява?

Креми, темата беше пусната от майка на 5 месечно бебе. Не че има някакво значение. Идеята беше да дам пример за някаква практика, застрашаваща живота на детето.

# 275
И като говори със социални трябва да има хипер много връзки, че тя да вземе детето и да го гледа тя. Ако няма връзки такъв автогол ще набие на сина си, че няма и на къде повече. Тенденцията е такава - към отнемане на деца и усвояване на едни евро пари. Това обаче е друга тема.
ЛеКлерк, в този живот няма до сега нещо което да ме е затруднило. Поне не помня да има такова. Изобщо не съм се изнервила.

# 276
А защо да говори със социалните бабата? Всъщност, кой е полезният ход в тази ситуация? Имам предвид полезен за детето. Не за майката, не за бабата, не за сина на бабата, а за детето?

# 277
Това ще реши личния лекар с течение на времето. Аз лично не мисля, че е живото застрашаващо да си веган. Ти сигурна ли си, че това е опасно за детето?

# 278
  • София
Аз, като снаха, щом не съм била до децата си, а до тях е била баба им - свекървата, не съм имала грам претенции кое и как тя трябва да направи, че да са нахранени, облечени и здрави.  Съвсем по възможностите ми е да делегирам права. Grinning И въпреки това, коментарите в тази тема, насочени срещу евентуални откази или несъгласия на снахите, ме отвращават. Такава свекърва, с претенции и злоба, доста би се измъчила с мен. Помислете си какво отприщвате като тръгвате на война.
Въпросът е кой тръгва на война, а като чета- ма ко вее байрака, въпреки че никога не е имала свекърва.
Нито една от по- възрастните тук, без значение дали е свекърва или не, освен Креми днес, не е споменавала дори, че би дала храна, към която детето е алергично.
Този въпрос не седи в ничия глава тук, но упорито се набива, че свекървите били готови да напъхат алерген в устата на детето, щом успеят да се докопат до него.
Което вече е толкова досадно, колкото и малоумно- като латерни повтарят едно и също.

# 279
Това ще реши личния лекар с течение на времето. Аз лично не мисля, че е живото застрашаващо да си веган. Ти сигурна ли си, че това е опасно за детето?
Лично аз намирам веганството за малоумно. Меко казано. Но това няма значение, защото примерът беше само илюстративен. Ти можеш да си избереш нещо друго, което според теб застрашава живота на детето и да разсъждаваш по въпроса ако родител застрашава живота на детето все още той ли е единственият, който има право да взема решения за него.

# 280
Малоумно е според теб веганството и ако твоята снаха реши да е веганка и детето също, то ти полезен ход в момента нямаш освен ако нямаш много връзки в съд и социални.
Кой родител застрашава живота не детето ли ? - Наркомана, педофила, шизофреника и т.н.т. В този случай бабата ако е нормална трябва да действа по всякакви начини.

# 281
  • Fort Worth, TX
Ти го намираш за малоумно, но други не.Между другото онзи ден ядох най-вкусната разядка от артишок, спанак, кашкавал и някъв сос-напълно вегански.На моята приятелка зет й го направи.Момчето е веган и ми е обещало да ме черпи сладолед и още нещо си.Ми здрав и прав е .Умен , интелигентен и нормАлен.Детето като порасне и иде в градинката само ще разбере иска ли да е веган или не.Веганите си доставят всичко необходимо с продуктите.Въпроса е , че ние които обичаме пържоляците няма как да ги разберем, но това не ги прави малоумни.

# 282
  • MI
Слава Богу, нормалните хора са повече, както и нормалните семейни отношения. Огромната част от свекървите никога няма да дадат на пук забранена храна, ако им се обясни защо е забраната. Огромната част от снахите дори нещо да се издразнят, пак поддържат нормални отношения с родителите на съпруга си. Може да не струи любов, но и непоносимост няма. Пълната липса на толерантност от която и да е от двете страни НЕ е норма, а изключение. Всички се виждали и свекърви, и снахи проклетии, зли по природа, но са малцинство. И добре, че е така, че ако беше като във форума, щеше да е страшно.

# 283
Не знам, Злодеида. Разсъждавам чисто теоретично. Снаха и внуци нямам. Замислих се как бих реагирала един ден когато/ако имам. Забелязвам, че от позицията на майка съм склонна първосигнално да тръгна с "детето е мое и никой копче не може да ми каже". Като се опитам да се поставя в обувките на бабата, нещата не са ми толкова черно-бели, както по-назад се опита да ги представи Мако.

# 284
За съжаление от януари 2020г служителите на ОЗД също чисто теоретично ще разсъждават като теб и ще мислят в нюанси както ти се изказа. Тоест от частното към общото, а не обратното както е редно. Тогава ще има много разплакани майки и баби и личните вендети ще са в разгара си. Повече няма да се отклонявам от темата и да говоря за деца. Обещавам.
Да дам още малко инфо. Свека номер 3 си говорила със сина си по отношение на мен. Питала го какви намерения съм имала аз към него???За 5ти път го питала на колко съм години!

Общи условия

Активация на акаунт