С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 664
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Joy
Вдигнала е кръвно заради такава глупост? Ихааа, много нежна психика.

# 436
  • София
Търкулнало се гърнето, че си намерило похлупака. Едната не дава плод на детето и отговаря вместо него дали иска, а другата вдигнала кръвно, че снахата и се опънала на въпреки Satisfied Голяма драма  Joy

# 437
Joy

Снахата е вдигнала кръвно, не бабата. Бабата само се е нацупондрила.

# 438
Просто вардене на територията. Възрастната жена е постъпила селски, защото не се е съобразила с чуждите навици, а след като е видяла, че има проблем, е реагирала просташки.

# 439
  • София
Joy

Снахата е вдигнала кръвно, не бабата. Бабата само се е нацупондрила.
Не снахата, а бабата е вдигнала кръвно.

# 440
  • Варна
Мхм, драма според мен няма. Аз кръвно не вдигам. Детето яде безразборно всичко, заради което отдавна се налагат ограничения и режим. За съжаление го разбираме само аз и педиатъра ѝ засега. И отчасти бащата, ама на теория.
Бабата вдига кръвно за всичко...

# 441
Е ако моята снаха не ми дава да дам плод на детето, значи да не ми го оставя да го гледам. Чак такива странности не съм готова да спазвам аз. Бабата е баба, не може да е копие на майката и всичко да е като у дома там.

Интересно ми е, на какъв хранителен режим пречат тези два плода? Може да има реална причина, която да не знам.

И моето едното е ящно, след посещение при другите си роднини за по два дена се връща окръглено, но и през ум не ми минава, че бабата ще спре да готви по 5 тави, защото аз така искам. Как можеш да проконтролираш друг човек, ако не си и ти там? Или просто баба и внуче не остават насаме.

# 442
  • София
То не е нужно да е копие. След като един или двамата родители са там, не е нужно трети да се меси, освен ако не става въпрос за някаква крайна ситуация.

# 443
  • София
Аз не разбрах какъв е проблема да хапне парче ябъла или банан, щом няма алергия към тях разбира се? Хора без работа си търсят занимания май Bowtie

# 444
Вярно. "Вдигна кръвно" съм го прочела като "вдигнаХ кръвно". Крайно време ми е за офталмолог.

Да, ако детето яде безразборно и има склонност към пълнеене, тогава и аз бих наложила рестрикции. И хич няма да ми пука майка ли ми е, свекърва ли ми е.

# 445
Бабата затова е предложила плод, а не мекици или пържени картофи. Но пак е виновна.

# 446
  • Варна
Внуци ще искам да гледам без майка им да е наоколо май.
И аз така искам, ама бабата не иска...

# 447
  • Fort Worth, TX
Даже не изчетох всичко, че много досадно. В духа на темата, обаче, моята свеки днес си тръгна сърдита след спречкване снощи относно храненето на детето. Понеже не давам да се тъпче с плодове по всяко време, само защото е пожелало. Половин час преди да седнем да вечеряме - "Бабе, искаш ли ябълка или банан?"
На намесата ми "Не, не иска!" ми беше обяснено, че аз умишлено ограничавам детето, защото аз самата не обичам плодове, и че те, плодовете, са едно нищо и могат и трябва да се ядат между храненията в неограничени количества.
Казах ѝ, че тая няма да стане. Ако иска да звъни на Социалните.
Вдигна кръвно...
Не знам дали си наясно, но плодовете трябва винаги да се ядат първи.30 мин преди основната храна.Има достатъчно статии защо и причините да е така.Моят син малкия също не е особен фен на плодовете и зеленчуците.Обича банан, краставица, ягоди и малки морковчета.Бих се радвала да хапва повече.Авокадо ям само аз и другия син.За мъжа ми е супер гадно.Децата си променят вкусовете.Като се преместихме Сашо преживяваше само на сириъл.Опита от всички възможни.Сега не иска да ги погледне.Сигурно една год. не съм купувала.Храната в кафетарията не му харесва отдавна и всеки ден му приготвям от вкъщи.

# 448
  • София
Аз не разбрах какъв е проблема да хапне парче ябъла или банан, щом няма алергия към тях разбира се? Хора без работа си търсят занимания май Bowtie
Няма значение какъв е конкретният проблем. След като единият родител казва "не" за нещо, друг не противоречи, освен ако, както казах, не става въпрос за нещо крайно.

# 449
Буква безгласна да съм и да гледам дете по строги правила като баба аз няма да успея. Ще видим как ще е реалността Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт