С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 583
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Добре. За по-несхватливите ще рисувам и картинки.

# 601
  • Варна
...отколкото чувство че ти забраняват всичко.
Това пък от къде на къде? Не ѝ се забранява абсолютно нищо. Яде и е опитвала почти всичко. Предложена ѝ е и е яла ябълка (примерно) в 18.00. Защо в 19.00 трябва да яде пак?
...само спорт помага в тези случаи и личен пример със здравословно хранене.
Чии пример? На баба ѝ?

# 602
  • Варна
Kali, дано излезете бързо от кредитната зависимост. Не ти е лесно да се бориш с меню на архаично твърдоглавие и държавен минимум. За свекито, имаш вариант да я насочиш към био зеленчуците, щом живее на село. Само че сменяш подхода, хвалейки я за продукцията и пояснявайки, че детето харесва полезните храни..
Наскоро бях свидетел на една яростна изповед на свеки, която разплакала внука си назидавайки го. Детето наивно отбелязало, че харесва повече супата на др.баба. В тази фамилия битката е дълга сага и двете страни  не са прави. Но е вредно, когато баба се вживее в ролята на майка вманиачено . На майка си не бих простила да ми травмира детето, камо ли на друг. Убеждавам се житейски, че някои хора не откликват на толеранс или  опит за диалог.
Апропо, има ли теми за жалби от загрижена мама ?  SunglassesJoy
Моята,мила и загрижена близо 6 км ми повтаряше лозунги, с превантивна грижа.
Защо си облечена леко, много си слаба, детето не е опаковано в дрехи, водата може да е студена , мръсно, опасно и т.н.
Накрая един руснак и каза да се наслаждава на разходката и живота, който ни остава. Sunglasses

# 603
  • MI
Кали, аз казах личният ми опит какъв е, и да - много сходна ситуация, но от третата страна. Ако не искаш, просто не се вслушай в съвета ми. Казах чувство, не логика- говорим за дете все пак. Реплики като не, не иска пред него водят точно до това. Но решенията са си твои, аз моите изводи преди много време съм ги направила и се надявам да не допускам същите грешки. Дали ще успея не знам, всеки греши, но погледни и на моя прост и достатъчно миролюбив пост как реагира. Rolling Eyes

# 604
15 страници с разтягане на локуми относно ядене??? Изглежда,че наистина живота се върти около ей тея 3 неща.

# 605
  • София
А ако някой и даде съвет на какъв спорт да ходи дете в яслена възраст цена няма да имате.

# 606
Аз дадох съвсем прост и конкретен съвет- да стане половин час по-рано и да даде на детето нещо свястно за закуска. И да опитат тя или мъжът ѝ да се договорят да отиват половин час по-късно на работа, в замяна на което да не ползват обедна почивка, за да могат да водят детето на ясла след закуската там. Ако точно тази идея е трудно приложима, да насочи усилията си към намиране на друга работеща идея. Защото на нейно място, мой приоритет би бил приемлив ежедневен режим за детето ми, а не борба с волните програми, които бабет има възможност да си прилага само като си дойде за ден-два от село.

# 607
  • Варна
А ако някой и даде съвет на какъв спорт да ходи дете в яслена възраст цена няма да имате.
Плуване ( не в море), раздвижва всички мускули  . Може и шопинг с тати, за подаръци и за мама.Grinning

# 608
Леле, от 9 кладенеца вода донесохте. А е лесно, детето не търси храна, не му се и предлага. Аз съм на този принцип. Между храненията не предлагам. Ако поиска нещо, давам.
Дай сега щото бабата иска да дава, да не й чупим желанието. Това да не е играчка.

# 609
  • Варна
А е лесно, детето не търси храна, не му се и предлага.
А, баш. Това точно е идеята и темата на спор с бабата. Не е въпросът да се забранява, а да не се тъпче, като не е поискано. И аз си мислех, че ще е лесно, но уви.
Няма спорт за 3 годишни в тоя град. Знам, че в София има.

# 610
  • MI
Плуване със сигурност почти от новородени има курсове. Но зависи къде живеят, разбира се. Не е като да няма по принцип, поне в големите градове.

# 611
  • София
Плуване ( не в море), раздвижва всички мускули  . Може и шопинг с тати, за подаръци и за мама.Grinning

Малко "много" цинчно звучи.
Ако не съм много изостанала яслите са до двегодишна възраст.
Ако не си принуден да дадеш детето си на ясла в такава възраст, може и на 3 месечна такава. да го запишеш на "уроци" по плуване.

# 612
  • Варна
Тц. Яслите са, докато тръгне на градина. А на градина тръгва на есен, в годината, в която навършва три. Независимо дали през януари или през декември ги навършва.

# 613
  • София
Тц. Яслите са, докато тръгне на градина. А на градина тръгва на есен, в годината, в която навършва три. Независимо дали през януари или през декември ги навършва.
На друго се опитвах да акцентирам, но както и да е.

# 614
  • Варна
Няма и грам цинизъм, нито умисъл. Само отговор. Не се изискват винаги финанси за спорт. Децата се развиват непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт