С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 587
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
...
Причината е трета - системно, ежедневно и упорито демонстриране, че какво казвам аз не е от значение и ще се прави на пук.
...
Кали, при това положение наистина ограничи контактите, доколкото е възможно.
Тя идва, ти си хващаш детето и излизате. Тя да се вижда със сина си, да му прави напук на него, да му бута банани в устата... Да се оправят, големи хора са.

Браво! Изказ, за чудо и приказ. Да му го каже директно на мъжа си това, а? Не виждам друг начин.

# 586
  • София
Milenaka, аз не твърдя, че сценарият е бил точно такъв, а че след като бабата живее на село, това е най-вероятно. Освен това, не мога да си представя какъв гьонсурат трябва да съм, за да остана да живея в жилище, предоставено ми от друг и да му правя демонстрациите, които ти предложи. Ако този някой ми е опротивял толкова, няма да приема дори една чаша вода от него, камо ли безплатно жилище. По тази причина, намирам съвета ти за повече от неприемлив.
Доколкото помня, това разпределение е предложено от свекървата, защото тя нямала финансова и физическа възможност да поддържа две жилища.
Имам предвид, че изгодата не е еднопосочна, а двупосочна. Ако Кали трябва да се държи нормално и културно (както наистина би трябвало), то това се отнася и за свекървата.

# 587
Пак се обаждам да досаждам.Припомняйте си ,дето са с опит, как е било при вас.Аз помня как правихме ремонти от ел инсталация почнахме, то вече не е останало нищо ремонтирано ,но за тогава бе  сносно жилище станало.И първите годиин ,поне 3-4 бе цветя и рози ,въздържаме се от критики дори,  даже си  реших ,че ми е по добра от майка свекървата и майко и виках с чувство.Докато  нещата с раждане на две деца и нови изиквания на живота се промениха и почнахме да си тровим нервите и ревях  , мокра  възглавница не става за  две минути ,цяла нощ ревях и тихо да не събудя мъж и  деца.Та не исках вече  и  тухла , но нещата други , не стана на мойта и ме бе яд що си давах и аз парите  в тази къща ,този дом.Правих го   до последно,  докато имах пари.И не си оставих лев ,щото               все не стигат. Заеми не сме имали , но разходи се намериха.Болести , инциденти ,  беднотия.Дали дом, но яли даром за това.Циник съм ,да.И който не се е вързал, да помни ,свое,  три  крачки ,но свое..Е ,поне се усетих навреме да го прехвърлят, че   няма никой да вземе, стана  иска всеки да вземе ,щом може.Ми не може, върза на  работа  е.
И  съм чела историята , истерията щах да на пиша и  е близо, на Кали, пък и  има мъж ,свекър там при   придобиване на жилището, не е само свекървата, та за каква част става дума , какво и дължат , кога ще го издължават е голяма тема.Дължим си  нещо всички.Колко-според зависи.                                                                                                       

# 588
Ако Кали трябва да се държи нормално и културно (както наистина би трябвало), то това се отнася и за свекървата.
И без наличие на изгода, това е нормален принцип на човешките взаимоотношения. Но това не значи, че ако някой е простак, това ми дава на мен право да падна на нивото му. Вече го написах, ако някой ми е толкова противен, няма да приема от него дори чаша вода, та ако ще да пукна от жажда. Но да приема, а после да правя демонстрации, не.

# 589
  • MI
Аз да кажа от гледна точка на бивше дете, било в подобна ситуация, въпреки че точно на ясла не съм ходила. Ограничения, поставени по този начин най-много да го накарат след някоя година скришом да яде. Аз единственият полезен ход, който виждае увеличаване по някакъв начин на движението, например някакъв спорт който допада на детето. И приемане на ябълката, но не и на банана например - така хем никой няма да се засегне чак толкова, нито детето ще се почувства постоянно следено и ограничавано, хем килограмите няма да пострадат. Иначе директни конфронтации заради ябълка или сок просто не си струват, просто това може, но не и другото, но пък няма и яко запънати копита.

# 590
  • Fort Worth, TX
Кали, добър ден.Запиши детето да спортува.Прекрасен начин за изхразходване на енергията.Спорта ще помогне много и няма да има нужда от ограничения и късане на нерви
.Плюс това спорта изгражда дисциплина.Това ще е най-доброто, което можеш да направиш.При нас от малки ги водят на футбол и момичета дори.

# 591
Прочетох историята на Кали. Напълно я разбирам. Чудя  се на тези дето не разбират и повтарят едно и също. Не е въпроса в едното парче ябълка,а че детето има да го наречем режим. И ако сега, Кали си затвори очите за ябълка, бабата утре ще му даде и друго. В крайна сметка много лесно могат да се изпуснат нещата, детето да се окръгли доста и да започнат други по сериозни проблеми.

# 592
  • София
Който не е имал ящно дете наистина не може да влезе в положение. Аз я разбирам Кали идеално, да, ябълката по никое време Е проблем.
И спорта си е спорт, той не решава проблема с постоянното желание за ядене, което Кали се опитва да вкара в рамки.
Та така де, Кали, разбирам те и си права.

# 593
  • София
Ако Кали трябва да се държи нормално и културно (както наистина би трябвало), то това се отнася и за свекървата.
И без наличие на изгода, това е нормален принцип на човешките взаимоотношения. Но това не значи, че ако някой е простак, това ми дава на мен право да падна на нивото му. Вече го написах, ако някой ми е толкова противен, няма да приема от него дори чаша вода, та ако ще да пукна от жажда. Но да приема, а после да правя демонстрации, не.
О, да, маркираното съм го писала в тази тема и съм напълно съгласна с него.
Обаче:
1. Когато някой се държи просташки и в бгмама има тема за такива случаи, имаш пълното право да се оплачеш от това. Което направи Кали;
2. Когато някой се държи просташки, имаш пълното право да говориш на неговия език, след като не разбира човешки. Дали ще избереш да го направиш, зависи от обстоятелствата. Ако става въпрос за детето ми, най-вероятно ще направя точно това.

П.П. Бях написала "случаЙ" мн.ч. Close

# 594
  • София
Като човек, изпитващ неистов глад през 2.5-3 часа откакто се помня, ще кажа само, че ограничаването в пътите хранения, не е работещо, защото ще захитрее и ще почне тайно да яде.
Гладът трябва да бъде засищан с неща, които са повече "силаж". И да се правят порцийки в малки чинийки, че да изглеждат пълни и да "пълнят" окото.
И поне едно 5 пъти на ден да се яде.
Всяко забранено нещо е най- желано, като му се набие в главицата, че не може и не бива, става по- лошо.

# 595
  • MI
Хубаво сте съгласни, проблемът обаче е повече за детето, не за свекървата. С такива ограничения не става, който иска да не вярва. Много по-добре една ябълка между храненията, отколкото чувство че ти забраняват всичко. Все пак говорим за дете, не за възрастен. Ще му се създаде кофти отношение към храната, което после само ще си блъска главата да оправя. Точно така беше амбицирана майка ми и все спореха с баба. Айде мерси от такъв режим, само спорт помага в тези случаи и личен пример със здравословно хранене.

# 596
  • при късмета
Milenaka, аз не твърдя, че сценарият е бил точно такъв, а че след като бабата живее на село, това е най-вероятно. Освен това, не мога да си представя какъв гьонсурат трябва да съм, за да остана да живея в жилище, предоставено ми от друг и да му правя демонстрациите, които ти предложи. Ако този някой ми е опротивял толкова, няма да приема дори една чаша вода от него, камо ли безплатно жилище. По тази причина, намирам съвета ти за повече от неприемлив.
Пак се изказваш, все едно това жилище е предоставено само на нея. По-лошо, че е предоставено на нея. а това не е вярно. Вече са казали и този казус е обсъждан в толкова издания на темата, че няма конкуренция. бабата съвсем сама и при собствена инициатива, предлага пак съвсем сама и с акъла си, те да живеят там, а тя сама е поискала да си отиде на село. първо, че там повече ѝ харесвало, второ от финансова гледна точка не може да поддържа 2 жилища. И пак да жака, че не го предоставя лично на Кали, а все пак на сина си и семейството му. После не спазваше уговорките, които сама беше поискала, непрекъснато им натякваше, че още нямат бебе при положение, че много добре знае, че имат проблем, идваше с няколко коша цветя при алергично дете и т.н. и т.н. Сега пред детето отхвърля решения на майката. Та свекървата по-добре отговаря на определението "гьонсурат" и Кали е на това положение, защото от начало се съобразяваше и се държеше като хората. Свекървата обаче от нищо не разбира. Ако от начало се държеше с нея, както заслужава много проблеми щеше да си спести. И мъжа ѝ пак щеше да е на нейна страна

# 597
Аз помня историята на Кали и нейната свекърва. Те нямат  лоши отношения. Имат разногласия, но не са кой знае какви. Свекърва й си отиде на село, за да се грижи за къщата и баща си. Не е изгонена или пък нежелана да се връща в апартамента. Не  е нужно сега да  натякваме на Кали, че се е  възпротивила детето да яде преди вечеря, та дори и да е плод. Важното е да е  здраво детето, че и ние - по-старите в темата, го чакахме с нетърпение и съпреживявахме заедно с Кали. Тя си знае какво трябва да прави. То е нейна воля и нейна отговорност, след като смята, че детето има нужда от ограничения. И  у нас имаме проблем с храната на  внука, който  не познава вкуса на плодовете и зеленчуците. Скоро ще навлезе в пубертета и се притесняваме, че това  може да  се отрази на физиката му.  Знам колко е трудно да се ограничи едно и да се накара да яде друго. В такива ситуации трябва да има единство между всички, които участват в живота на детето.

# 598
Пак се изказваш, все едно това жилище е предоставено само на нея.
Мне, не пак правиш свободни съчинения без картинка.

# 599
  • при късмета
Тогава не пиши в единствено число, когато споменаваш предоставянето на жилището в конкретиня случай. Защото иначе изобщо не са съчинения

Общи условия

Активация на акаунт