С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 596
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Happy, единствения начин да знаеш какво изяжда детето, е да си денонощно с него. Минимизирай нервите си и гледай да правиш каквото може, иначе няма как.

# 571
  • София
...
Причината е трета - системно, ежедневно и упорито демонстриране, че какво казвам аз не е от значение и ще се прави на пук.
...
Кали, при това положение наистина ограничи контактите, доколкото е възможно.
Тя идва, ти си хващаш детето и излизате. Тя да се вижда със сина си, да му прави напук на него, да му бута банани в устата... Да се оправят, големи хора са.

# 572
Е защо се виждаш с нея тогава, ако мислиш така?

# 573
Защото, както се разбра от поста на Айша по-назад, живее в нейното жилище. Няма как да каже на свеки, като дойде от село до града да си вземе пенсията, да не идва в апартамента.

# 574
  • при късмета
Ама разбира се, сама си живее в чуждо жилище. Мъжа и детето са на улицата

# 575
Ама разбира се, сама си живее в чуждо жилище. Мъжа и детето са на улицата
Това кой го каза? Да не си сънувала нещо?

# 576
  • София
Защото, както се разбра от поста на Айша по-назад, живее в нейното жилище. Няма как да каже на свеки, като дойде от село до града да си вземе пенсията, да не идва в апартамента.
Това кой го е казвал?

# 577
Това кой го е казвал?
И къде в този пост е казано, че сама живее в апартамента? Кое не е ясно? Че само дебелокож простафунгел, който живее в жилище, отстъпено от родител, ще каже на същия този родител, че повече няма право да стъпи там? Сега изясних ли написаното или да го формулирам по-просто?

# 578
  • София
Още първия път беше напълно ясно какво пишеш. Не питам това. Питам кой е написал:
... да каже на свеки, като дойде от село до града да си вземе пенсията, да не идва в апартамента.

# 579
Оф, елементарно е. Бианка попита защо се среща със свекървата, след като има такова отношение към нея и аз ѝ поясних, че няма как да избегне срещите, при условие, че живее в нейн апартамент, а явно бабата, която се е изнесла на село, идва от време на време. Не върви да каже "Не ми е приятна, не я искам." На свой терен, ако е толкова непоносимо, може и да си го позволи.

# 580
  • София
Оф, елементарно е. Бианка попита защо се среща със свекървата, след като има такова отношение към нея и аз ѝ поясних, че няма как да избегне срещите, при условие, че живее в нейн апартамент, а явно бабата, която се е изнесла на село идва от време на време. Не върви да каже "Не ми е приятна, не я искам." На свой терен, ако е толкова непоносимо, може и да си го позволи.
Предложих вариант тези срещи да бъдат намалени.

# 581
Как? Да си хване детето и да излезе всеки път не е ОК по две причини:
1. Отявлената демонстрация ще стане причини за скандали, на които не е ясно как ще реагира мъжът ѝ.
2. След като бабата живее на село, малко вероятно е да идва само за няколко часа на гости. Много по-вероятно е да идва с преспиване. Хващам се на бас, че когато е била драмата с ябълката, това са били датите за пенсиите и свеки е дошла да си вземе пенсията, да свърши някоя и друга работа в града, да се види с познати и е останала поне един-два дни.В такъв случай, на хотел ли да се изнася с детето?

# 582
  • София
Как? Да си хване детето и да излезе всеки път не е ОК по две причини:
1. Отявлената демонстрация ще стане причини за скандали, на които не е ясно как ще реагира мъжът ѝ.
И какво от това? На нея не ѝ трябва разрешение, за да защити позицията си. Говорила е, свекървата е избрала да не я чуе, следователно времето за приказките е приключило.
2. След като бабата живее на село, малко вероятно е да идва само за няколко часа на гости. Много по-вероятно е да идва с преспиване. Хващам се на бас, че когато е била драмата с ябълката, това са били датите за пенсиите и свеки е дошла да си вземе пенсията, да свърши някоя и друга работа в града, да се види с познати и е останала поне един-два дни.В такъв случай, на хотел ли да се изнася с детето?
Сценария "бабата е дошла за пенсията си" не го прочетох, а за сън ми е рано.

# 583
ХепиКали, намирай си лесното по-често и не си троши нервите. Файда няма. Като спреш да й се дразниш, ще установиш и че и на нея не й идва на акъла да го прави. Малко време се иска и игнор. Ще се научиш, де.

# 584
Milenaka, аз не твърдя, че сценарият е бил точно такъв, а че след като бабата живее на село, това е най-вероятно. Освен това, не мога да си представя какъв гьонсурат трябва да съм, за да остана да живея в жилище, предоставено ми от друг и да му правя демонстрациите, които ти предложи. Ако този някой ми е опротивял толкова, няма да приема дори една чаша вода от него, камо ли безплатно жилище. По тази причина, намирам съвета ти за повече от неприемлив.

Общи условия

Активация на акаунт