С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 711
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Добре, че имаш 1 (един!) братовчед, на когото са присъдили децата Simple Smile И аз имам 1 такъв познат, ама една лястовица пролет не прави. В 99 % от разводите децата се присъждат на майката. Приема се, че това е в интерес на детето. Дали наистина е така или е по традиция и инерция, но е факт, че съдът обикновено дава родителските права на майката.

# 361
  • София
Има немалко бащи, които са по-добри родители от майките. Въобще не съм съгласна, че автоматично майката е по-добрият и подходящият родител. Дано все по-често да не се присъждат автоматично права на майката, а да се гледа дали наистина в конкретната ситуация тя е по-подходящият родител.

П.П. Говоря за малки деца (0-3 г), държа да подчертая.

# 362
Има, за това спор няма. Но майките обикновено са по-склонни на саможертви. Затова и мъжете по-често правят кариера, а повечето жени ходят на работа.

# 363
  • София
Дали са по-склонни на саможертва, дали никой не ги е питал...

# 364
Има немалко бащи, които са по-добри родители от майките. Въобще не съм съгласна, че автоматично майката е по-добрият и подходящият родител. Дано все по-често да не се присъждат автоматично права на майката, а да се гледа дали наистина в конкретната ситуация тя е по-подходящият родител.

П.П. Говоря за малки деца (0-3 г), държа да подчертая.
Напълно споделям това мнение. В противен случай се получава интересен парадокс- когато става дума за включване на бащата в грижите за детето и домакинската работа, той е наравно родител колкото и майката, а когато стане дума за присъждане на родителски права априори се приема, че майката е повече родител от бащата.

# 365
  • при късмета
Винаги се е гледал интереса на детето. не съда, а психолози, педагози и социални работници, хора на които им е работата, са определили, че е в негов интерес на колкото по-ниска възраст е, да има повече нужда от майка си. това е причината да се дава най-често на майката, а не заблуди, че щом петима съдии така са решили, то останалите са длъжни да решат същото. Никога не са имали такова задължение.
Бащата е напълно свободен да докаже, че неговия родителски капацитет е по-висок от този на майката и си получава родителските права над детето. Просто е. Дори някога да е имало някакво негласно правило съда да отсъжда само и единствено в полза на майката, сега не е така.
При това не всички се развеждат с деца под 3 г. Даже обичайно са доста по-големи. Защо тогава бащите някак не успяват да докажат по-висок капацитет, като сега нищо не ги спира, ако това е така?
Тези които наистина искат да си гледат децата и са с по-високия капацитет успяват. Но си остават изключения. Това е реалността

# 366
Щото не искат, голяма част от тях. Да не са нещо не добре с главата, да си вкарат такъв таралеж в гащите? 2 уикенда в месеца, чиста работа! Wink

# 367
Защото от сто развеждащи се бащи, само трима искат родителските права.

# 368
Ми те нали затова се развеждат бре, да се отърват от родителските задължения, които вървят в комплект с правата. Скоро бистрихме казусът на съфорумка, някой го извъртя, че той избягал бил от нея и направил ново семейство. Ми, ц, избягал от нея, ама и семейство не иска. Да не е нещо не добре, той ако искаше, щеше да се старае в старото.

# 369
  • София
И защото не искат, и защото така са свикнали... Има жени, които като родят, очакват едва ли не да ги окичат с кралска корона. Раждането ги кара да се чувстват значими. Съответно си присвояват основната роля по отглеждането на детето, въпреки че до тях има още един родител. Ако дадат възможност на другия родител да бъде родител, вече няма да са толкова значими. Пък на него така му е по-лесно.

# 370
В тон на темата, че много се отклонихте лирически- развеждат се мъжете, защото майка им е виновна.

# 371
Раждането ги кара да се чувстват значими. Съответно си присвояват основната роля по отглеждането на детето, въпреки че до тях има още един родител. Ако дадат възможност на другия родител да бъде родител, вече няма да са толкова значими. Пък на него така му е по-лесно.
Така е, има и такива, познавам.

# 372
В тон на темата, че много се отклонихте лирически- развеждат се мъжете, защото майка им е виновна.
Много ме разсмя да знаеш.Почувствах се виновна веднага.Сега се чудя за какво съм виновна.От името на свекървите говоря ,пепел ми на езика и клавиатурата да дойде  унас ,ще ги избия преди развода.

# 373
  • София
Ха така! Трябва да я съдят за съучастие!
Ми те нали затова се развеждат бре, да се отърват от родителските задължения, които вървят в комплект с правата. ...Да не е нещо не добре, той ако искаше, щеше да се старае в старото.
Брей, аз мислех, че има и други причини. Значи няма значение какво е семейството и дали ти харесва, не можеш да го смениш.
Направо разводите автоматично да се дават по вина на мъжа със съответната издръжка за клетата жена. Какви са тези слободии - развод по взаимно съгласие... Мъжът е виновен и толкова, гадът иска да се скатае от задълженията си. Винаги.

# 374
Почти, иначе по-горе споменах и един от другия тип. И за още един се сещам, не съм от тези, които абсолютизират. Но, често искат да се скатаят, да, категорична съм.

Общи условия

Активация на акаунт