С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 669
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Да! Слава Богу вече е добре. Два пъти му прощава, на третия се махна на цяло от тях. Намериха се добри хора да и подадат ръка и да и помогнат за квартира. Последния път я плюл в лицето, а майка му у сестра му и викали "къде ще идеш сега на 3000 км от България, ще търпиш". И тя не издържа и се махна. Сега и тримата и звънят да я търсят и да се извиняват. Първо обаче пробваха с манипулация, че щели да кажат на майка и някакви простотии и т.н.т.

# 406
Направо нямам думи.

Радвам се, че е добре приятелката ти. Дано повече да няма никакъв контакт с тях.

# 407
Кой оня ден питаше какво лошо има, ако родителите са вегани, и детето да е! Ето ви отговора:
https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/05/09/vegani-na-syd-nedohra … -deteto-si.409861

# 408
  • при късмета
То всички знаем какво ще стане. Въпроса беше как да се противодейства. Явно си остава най-сигурното медицинска екпертиза

# 409
Чстно казано,мисля,че е напълно възможно едно дете да бъде отгледано като веган без никакви минуси за здравето му.
Но за това се иска интелект и знания (посочения случай се отнася за двукраки с интелект на зелена еуглена).
От друга страна,именно достатъчното количество интелект,спира тези хора да отлгеждат дете веган,понеже разбират моралната дилема,която стои зад въпроса,както и изборът на детето им към храната.
Един интелигентен родител,ще възпитава детето си във веган културата,но няма да го принуждава да спазва вегански хранителен режим,а ще даде възможност на детето,на един по-късен етап,в по-зряла възраст,само да се ориентира към храните.Осъзнат избор.
Аз  също имам някви терзания относно месото.Имала съм периоди  с години не вкусвах,понеже ми миришеше на мърша..Бях доволна,виках си "край с драмите около убитите животни в чинията ми"..После се случиха някои здравословни проблеми(механична травма),изгубих цялата си мускулна маса и в периода на  възстановяване,се отключи такъв неистов глад за месо,като освирепяла бях..Цяла година дъвчех мръвки,дори на закуска..
Но,дори в периодите на вегетерианство,не съм и помисляла да го налагам на детето си.
Говорила съм,обяснявала съм какво причиняваме на животните,говорила съм и за предимно вредите от месото,(щото според мен ползи почти няма и мисля,че животинския протеин ,успешно може да бъде заменен с ядков)
Обаче изборът към храната си остава на детето.Като иска месо,ще яде месо.Ако някой ден реши да я кара само на инедия..Ами негова си работа:)

# 410
  • при късмета
При пораснало дете може да обясняваш. Когато е бебе трябва да си въведеш всичките храни, според времето за това, за правилното му развитие, пък после даже самО ще откаже някои храни

# 411
При пораснало дете може да обясняваш. Когато е бебе трябва да си въведеш всичките храни, според времето за това, за правилното му развитие, пък после даже самО ще откаже някои храни
Ей това, болднатото, е ключово. Според веганите, за правилното развитие на човешкия организъм животинските храни не са нужни. Според други, те не само са нужни, но са от първостепенно значиние.

# 412
  • София
Това е най-хипотетичната тема във форума. Само аз съм по темата. Свеки тръгна ама систъра се върна JoyМоже да ми чиститите предстоящите няколко дни момински живот.

Ти си като гара разпределителна- мине не мине ден, някой се появява и забързва милото, запращайки го в различна посока. Joy

# 413
Какво?, много хубав пост! Най-адекватният от цялата тема, пък ако ще и да не е по самата тема. Hands Clap

# 414
След 55 дни пости, изцяло на растителна храна, установих, че може без месо. Но след Великден ми се отключи неистов глад за млечни, а не за месо. Изводът за мен самата е, че без  месо мога, но без мляко, сирене и кашкавал не бих устояла.
Споделям напълно казаното от Какво за родителския натиск към децата за веганство. Това трябва да е техен осъзнат избор.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 12:42 от K.A.G.

# 415
Човек със зъби може да оцелее и  да е   нормален на всяка храна ,бебе не знам какво освен мляко да яде...Та и аз ,нека е по-късен  изборът, не   на бебешка възраст.

# 416
Мхм..Стига под въвеждане да не се разбира тъпчене с месо..Щото масово се бъркат понятията и се настоява детето да яде месо,дори когато то отказва.Слава на Бога,аз имах разумни родители,и никога не са ме принуждавали в нищо.

# 417
  • София
Интересно, ако детето не иска да яде месо - не трябва да му дава по ниакъв начин, ама ако отказва да си яде броколите - тц, ще яде, че то е полезно Satisfied

# 418
Laughing
Интересно, ако детето не иска да яде месо - не трябва да му дава по ниакъв начин, ама ако отказва да си яде броколите - тц, ще яде, че то е полезно Satisfied
Кой и къде е казал,че "не трябва да му се дава по никакъв начин"?
Искам и аз да го прочета това Laughing

п.п.Освен това,един интелигентен родител,няма да травмира детето си тъпчейки го против волята му,защото това може да доведе до тотално отвращение към дадената храна.Но ще потърси алтернативни храни,с които да компенсира липсите.Децата си променят вкусовете,и често пъти,една храна която до онзи ден е била "гадна",после става любима.

# 419
  • София
Laughing
Кой и къде е казал,че "не трябва да му се дава по никакъв начин"?
Искам и аз да го прочета това Laughing

Скрит текст:
п.п.Освен това,един интелигентен родител,няма да травмира детето си тъпчейки го против волята му,защото това може да доведе до тотално отвращение към дадената храна.Но ще потърси алтернативни храни,с които да компенсира липсите.Децата си променят вкусовете,и често пъти,една храна която до онзи ден е била "гадна",после става любима.
Ами чети си предния пост:
Скрит текст:
Мхм..
Стига под въвеждане да не се разбира тъпчене с месо..Щото масово се бъркат понятията и се настоява детето да яде месо,дори когато то отказва.Слава на Бога,аз имах разумни родители,и никога не са ме принуждавали в нищо.

Общи условия

Активация на акаунт