С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 597
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дами, не си дърпайте плитките тук. Темата е "С какво ви дразнят свекървите". За децата има достатъчно отчетни и спамо-чат теми, където може да разисквате "най-доброто за детето от 1 до 6г."

# 541
За бабите няма нищо по- прекрасно от ящно внуче. Blush
Това е от доста поколения- даваш му и то лапка, егати кефът.

Кали напълно я разбирам - едва ли бабет не знае за притесненията , ама да си направи кефа на чужд гръб.
Кали, другия път директно я помоли, още от визитата, да не предлага нищо извън храненията. Ако все още не  е разбрала. За да е кръвното в баланс.

# 542
Мхм, добре. Повярвах ти.
"Жертвали някои неща" не е равнозначно на "възможност да си погасяваме кредитите". Така че, моля те...
И "жертване" две години! Айде бе? В първа група на ДГ ядат най, най, най-здравословната храна? Не ставай смешна...
Дали си м иповярвала или не, ми е все тая. Нито по-топло, нито по-студено ми става от това. Нали не очакваш да ти разкажа личната си история с детайли, за да стоплиш кой от нас какви усилия е положил и какво е пожертвал? Това, което касае теб в случая е, че всеки от нас прави избори и тези избори си имат цена. Твоите избори също. Виждам, че цената им не те устройва и ревеш. Но е по-лесно да се фиксираш в парчето ябълка, предложено от свеки, отколкото върху собствените си усилия.

# 543
  • Варна
Още при плануването на детето решихме да не посещава нито ясла, нито ДГ.Имам крайно негативно мнение за тях -липса на адекватна помощ , инкубатор на болести, еднотипна дресировка. Отделно , неквалифициран, истеричен персонал , назначен с връзки, не на база качества.
Още имам кошмарни спомени от ДГ. С мен се държаха добре, защото тати ги подкупваше, но малтретираха психически др.деца.Подиграваха се на едно дете, нарисувало синя птица, а той ревеше безутешно. Може би са убили един бъдещ талант.Мисля че роднина, приятел, човек с добродетели дава много повече, от персонал на заплата. Дете на тази възраст има нужда от специално отношение  Избягах от този затвор, още в началото. Не критикувам никого, но мисля, че едно дете е приоритет 1.Подобно меню е вредно за зрял индивид, камо ли за невръстно дете. Племенницата ми я тъпчеха със същите буламачи. Мисля, че родителите трябва да изискват по -здравословно меню.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 15:45 от Viviana91

# 544
  • при късмета
  Виждам, че цената им не те устройва и ревеш. Но е по-лесно да се фиксираш в парчето ябълка, предложено от свеки, отколкото върху собствените си усилия.
Тя не се е фиксира в/у парчето ябълка. Проблема е, че нейната свекърва изобщо не разбира от дума. Доста е обсъждана в темата и с нея много е говорено. Няма никакъв резултат, всеки път е едно и също. И като се види на тясно, че вече това ѝ е повтаряно, че и обяснявано точно защо не трябва да прави нещо, тя започва да се тръшка и да вдига кръвно. Маймуна щеше да разбере от толкова обяснения, обаче тази свекърва не можа

# 545
Кали, а дали това предлагане на храна от бабата не е предизвикано от факта, че тя просто не знае как да контактува с детето. И за друго не се сеща, а предлага храна, сокче, което е купила за детето - иска нещо да направи за него и това нещо, да бъде оценено. И все пак се съобразява с режима на хранене, щом предлага плодове. 
 Може би тя просто не знае как и какво да направи, та детето да й обърне внимание.
 Предлагала ли си заедно, трите, да играете - на кукли, на някакви прости игри, песнички? Така детето ще общува с баба си и тя няма да се сеща за храна.
А че бабите прехранват, това си е стара истина.  Но и ти трябва малко по-спокойно да огледаш ситуацията. Разбирам, че това за теб е болна тема и доста се притесняваш за детето. Но твоето напрежение рефлектира върху дъщеря ти.
 Та мисля, че ако създадеш възможност на баба и внучка да поиграят заедно, нещата полека ще се оправят. Ако баба приеме, че не знам как би реагирала.

# 546
  • Варна
Нали не очакваш да ти разкажа личната си история с детайли...
Не само, че не очаквам, а и се надявам да не го направиш. Защото не ме интересува.
Цената на моите избори ме устройва идеално. Някой друг не го устройва явно...

# 547
В такъв случай, няма защо да се газираш от една ябълка, след като си ОК с тестата и нишестетата в яслата. За човек ОК с избора си, леко нервно си реагирала на предложението на бабет да даде ябълка на детето, но щом казваш...

# 548
  • Най-красивата страна
Не е толкова сложно Бабет да се съобрази с хранителния режим на детето.И тогава няма да има конфликти.
Но не! Бабет си прави каквото си е наумила.
Защото тя знае най-добре.Няма снахата да я учи как се гледат деца!Важното е да наложи мнението си.

# 549
Viviana, на колко ти е детето, което не посещава ДГ? От един момент нататък това, че не ходи, ще му носи повече вреда, отколкото ползи. После на училище как ще тръгне Simple Smile

# 550
  • София
Жалко, че Кали е реагирала толкова късно.
Повярвай ми, хич не съм реагирала късно. Реагирам постоянно, таткото и той чат-пат. Всичко е на принципа "пей си Пенке ле" и до следващия път. И когато някой следващ път е по-емоционален и с повече категоричност от моя страна, а синковеца не присъства, се вдига кръвно, разказват му се невероятни неща и драмата става невероятна. После с начале...
Ами, Кали, явно трябва по-твърда и по-крайна реакция.

# 551
Аз бих откачила също, ако снахата не ми дава да дам на детето ябълка. Просто няма начин да го издържа това.

# 552
Аз изобщо не бих откачила. Да се оправя както намери за добре.

# 553
  • София
Не е добре около малки деца да има хора с толкова нестабилна психика. Ако някоя баба беше решила да откача около детето ми, щях да я пратя да откача някъде по-далече или аз щях да го махна. Има определени ситуации, на които децата не трябва да стават свидетели.

П.П. Кали, бабата като спретва такива циркове, ако е възможно, защо следващия път не хванеш детето и не излезете двете за малко? Пък бабет да се тръшка.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 16:05 от milenaka

# 554
Нямах предвид да реагирам пред детето, а че със снахичката не бих се виждала често. И за нея ще е ОК„ никой не иска да прекалява със срещи със свекърва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт