С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 578
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • MI
Даването на ясла може да е по много причини и нито една не е осъдителна за мен. Може на работа например да не те чакат толкова време, дори уж да са длъжни. Големи драми, обвинения и чудо значи.

# 616
Вярно в тази тема трябва да имаш много кураж, за да се оплачеш от свекървата. Joy Joy

# 617
Всички са си лика прилика. Няма как от свекърва простакеса да се роди и възпита руски интелектуалец.....
И няма как в това семейство да попадне супер интелигентна снаха.....
Важното е въргал да има.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 00:01 от Dincho

# 618
Моето дете от 3 годишно до 5 ходеше на балет. От 5 до ден днешен на народни танци. Живеем на гъза на геохрафията.Бабата беше против разбира се. Казваше, че я товаря с ненужни занимания, защото съм прехвърляла своите болни амбиции върху детето. До ден днешен като се видим се опитва да ми напомни, че дъщеря ми била претоварена с ангажименти. Аз директно и напомням, че не  е нейно дете и не решава тя.

# 619
Още при плануването на детето решихме да не посещава нито ясла, нито ДГ.
Мисля,че ,когато хората плануват деца,те плануват и бъдещото им ежедневие.Когато децата просто им се "случват",то и ежедневието им е на същия принцип..Каквото се случи и както дойде..

Всички са си лика прилика. Няма как от свекърва простакеса да се роди и възпита руски интелектуалец.....
И няма как в това семейство да попадне супер интелигентна снаха.....
Важното е въргал да има.

Да,много точно казано!
Обаче тук,форума е някаква омагьосана територия в която снахите са принцеси,и злата вещица(свекърва) не е възпитавала рицаря с белия кон,а той завалията е отглеждан и възпитаван от някоя леля.
Вълшебен свят сякаш съворен от Успенски:)

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 08:24 от Какво?

# 620
Това означава да има кой да гледа детето 7 години. Което за повечето хора е невъзможен вариант.

# 621
  • при късмета
Това означава да има кой да гледа детето 7 години. Което за повечето хора е невъзможен вариант.
То и реално не може да се случи. Длъжни са на 5 години да ги пуснат в предучилищна, независимо дали в у-ще или на градина. Така, че и да се размине яслата, градината трудно ще подминеш, защото в училищата има много по-малко предучилищни групи, отколкото в градините. Особено за 5 годишни, айде за 6 годишните са повече

# 622
Защо да не ходи? Под похлупак ли ще го държите?
Децата имат нужда от социализиране, точно като вас.
Ако привикнат само с майка си, ги обричате на това да се вписват трудно в средата си в последствие

# 623
Мисля,че не точно е задължително да ходи в предучилищна група.
Изискването е детето да има такава подготовка и да мине теста за първи клас.
А такава подготовка може да стане и с частни посещения от учители към някоя частна ДГ и  детето да си получи нужното.

# 624
  • Варна
Вярно в тази тема трябва да имаш много кураж, за да се оплачеш от свекървата. Joy Joy
Мхм. Нали виждаш какво се случва, ай си посмял. Само пост под твоя е нагледно демонстрирано... Wink

# 625
  • Варна
А такава подготовка може да стане и с частни посещения от учители към някоя частна ДГ и  детето да си получи нужното.
Ехеее, и всичко това, за да не яде филии ли?

# 626
  • при късмета
Закона казва, че трябва на 5 годишна възраст да тръгне в предучилищна. Частната градина пак е частна и след тази възраст и те са длъжни да се съобразяват с материала който е спуснат от МОН, нищо, че са частна. При това положение няма да получи свидетелство от учителката като такава, а от градината в която тя работи като институция.
Теста в първи клас, изобщо не е важно как ще го мине, защото не може да не тръгне първи клас, ако е минал предучилищна подготовка

# 627
Мога  и да се удавя , ако мине Дунава наблизо.Всичко може.
Може и   половин ден да ходят на  градина, ясла, може и  училище от вкъщи да  е, но не може да си тапир и да не знаеш какво е приятелство,  да не си се сбил поне веднъж с друг на твоята възраст, и после да си приятел до живот с него.Всички интересни неща се случват в колектив, сам само на едното място се ходи.Ако  е здраво дете, да го лишиш от междучасията в училище, от  игрите в забавачката със още 20-30 като него    е гадно решение, нали то,детето не може да има думата, какво ти пречи да го изолираш от света.После то ще се изолира по някакъв начин ,дори да изглежда ,че е  в центъра на вселени.И всичкото това ,щото една баба там   иска да има отделно мнение, смята се за фактор.Може да я прескочат и  не обръщат внимание, мен ме прескачат ,като изтърся глупости,но е рядко, просто не се виждаме достатъчно често.И аз съм прескачала, не сме се били и карали, но  още ме дразнят векове отпосле някои неща.Като ги видя в друг особено.
Възрастта на форума нараства главоломно и мамите  стават кът ,ще ги търсим с лупа.Младите майки, под 30 имам предвид ,дето са го отворили този форум.Май трябва да има теми с ограничение за възраст.Нищо,че и негативното е полезно.

# 628
Оплакваш се от една ябълка (образно казано) и веднага ти обясняват как още преди забременяването е трябвало да планираш това дете ще ходи ли на ясла и какво ще яде, как трябва да го спреш от ясла и градина, ако си по-Уфатен и предприемчив, и накрая стигнахме до предложение да го обучават частни учители. Много интересна тема. Joy

# 629
За съжаление майката има право да не позволи на детето си да ходи на детска градина. Както и да го направи веган. Това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт