Аз на 20 той на 37

• 13 017
  • 256
  •   1
Отговори
# 240
Според мен пък любовта си е там, просто трае до първата критика.

# 241
Слушай интуицията си. С брака животът не свършва - моят  специално дори стана по-хубав. Ако не искаш дете кажи му че искаш първо да завършиш образованието си. Ако е нормален човек ще те разбере. Въпреки че аз имам доста колежки в университета които прекъснаха за година щото родиха и сега си продължават следването. Децата чак толкова не пречат. Аз с 3 изкарах едно образование и сега карам второ - дали ще учиш или ще ходиш на работа с деца разлика няма. Не  виждам как брак ще ти пречи да ходиш по студенстки купони. Виж - ако за теб животът е да хойкаш с различни мъже по-добре не се жени. Нито това че си женена значи че си длъжна да му готвиш и слугуваш. Аз специално се успокоих в брака. Отделно че се скъсах от пътувания каквито преди много не можех да си позволя по финансови причини. Ако усещаш ще това е твоя човек - ожени се

# 242
  • София
Ами примерно, когато дойдох в новия град отначало живеех на квартира с приятелка, когато се запознах с него, след като се гаджосахме аз се преместих да живея при него, където не давам 1 стотинка за нищо. Отделно, ми е правил много изненади, водил ме е къде ли не и по почивки на екзотични места извън България. Винаги като се прибера от университет или е купил храна, или излизаме да вечеряме, не ме използва за домашна прислушница,държанието му, мислененето му, неговите постъпки всичко е толкова различно от предишните ми “ гаджета”

И къде я виждаш "хармонията" в тези отношения?

# 243
  • София

Много ясно, ама да го изтъкнеш като основно качество на възлюбения и като едно от най-важните неща, които прави за теб... де да знам.
Скрит текст:
link=topic=1113582.msg38677513#msg38677513 date=1557330178]
По повод споделянето, аз на 20 щях да си споделя, че ме водят на екскурзия, защото щях да перпеля от щастие.
[/quote]

Тя не само това изтъкна- прочети пак, той се грижи изцяло и по най- добрия и уважителен начин за нея.
Нормално е да бъде впечатлена- уважавана, обичана, необременявана с никакви битовизми и пране на чорапи, екскурзии в екзотични места.
Ми, разбирам я напълно и няма жена, влюбена, която да не се чувства от специална по- специална при тези даденостти.

# 244
Аз пък се чудя каква сигурност търси в мъж едно момиче, което е финансово обезпечено от родителите си. Имала съм такива приятелки или по-скоро познати, чиито родители бяха добре финансово и те по-скоро избягваха да се обвързват, еле пък с доста по-възрастни от тях мъже, а напротив, взимаха от живота с пълни шепи. Тоест нямаха потребността някой мъж да им плаща и да ги води някъде. Това е по-типично за момичета, който идват от бедни семейства и искат да си осигурят по-добър стандарт.

# 245
  • София
Чудиш се, защото не си прочела какво е написала.
А, то е, че не е с него защото ѝ осигурява всичко това, а защото с всичкото това внимание и отношение, я е накарал да се влюби.
Явно, не е от бедните момичета, търсещи богат провайдър.

# 246
И аз не мога да приема подобна замяна на свобода на 20 годишна девойка за екскурзии и неплащане на наем. Всяко нещо има цена в този живот. В случая ми се струва доста висока.
Ако имах дъщеря, щях да направя всичко възможно да я убедя, че губи повече, отколкото получава, в такива отношения. Че няма да сготви една хубава мръвка и да нареже една свежа салата, а ще ходи да яде от пържилниците по кръчмите, е голям "актив", няма какво.   Ноо... всеки си знае.

Абсурт, тя и друго е написала по-напред- че и се купонясва още и не и е до деца на този етап. А този си гони тънко и пресметливо целите. Мнението ми не е добро за такива отношения, в които всеки си гледа изгодата, ама дано да греша.

# 247
  • София
И аз не мога да приема подобна замяна на свобода на 20 годишна девойка за екскурзии и неплащане на наем. Всяко нещо има цена в този живот. В случая ми се струва доста висока.
Ако имах дъщеря, щях да направя всичко възможно да я убедя, че губи повече, отколкото получава, в такива отношения. Че няма да сготви една хубава мръвка и да нареже една свежа салата, а ще ходи да яде от пържилниците по кръчмите, е голям "актив", няма какво.   Ноо... всеки си знае.

Да, ама тя не заменя нищо- техните са в състояние да я пратят на екскурзия, да я издържат и наема да ѝ плащат.
Защо отново я поставяш в ролята на бедняшкото дете, продало се на богатия чичак? newsm78
Аз също бих направила всичко, за да разубедя дъщеря си, ако се поддаде на увещанията за женитба и дете, но да я изкарам продаваща се за нещо, което всъщност никога не ѝ е липсвало, не бих си позволила.
Тя е на 20, забърсал я е на 19 и просто е влюбена.....

# 248
В състояние са, а и тя спомена, че не и се месят, макар и да не са съвсем ок.
Влюбването на 19 не е като влюбването на 37, нали.
Стана ми грозно мисленето и, че не плаща наем и ходи по екскурзии, затова споменах цената.

# 249
  • София
Не съм с него заради парите, нито родителите ми са от малък град. Плащат ми университет, който е частен както и ми пращат пари за да живея и да се издържам сама, ако реша да не живея с него повече.
Влюбих се в отношението му, това че дава всичко за мен.

Не, не дава всичко - а само онова, което не му коства нищо.
Това, което би му коствало - пази. Това, което би му коствало, е... време. Не изглежда да е склонен да те почака 6-8 години - докато ти узрееш за брак и семейство.

Слушай dnes_sum,много,много е грозно да наричаш жените "женски",това говори много като цяло за начина по който ни възприемаш.
Има женски кози,камили и т.н.Човешките същества сме жени!

Правиш от мухата слон. Това е някаква незначителна лингвистична особеност. Приеми, че мисълта ми тече по този начин. Не съм вложил умисъл  да ви обиждам, принизявам и т.н.

Не знам защо ви  е толкова трудно, да чете по същество, а не да се заяждате постоянно за правопис, пунктуация и т.н. Сякаш съм във форум с учителки по български език. И ако има такива, да се знае:

Пиша така, защото вашите колежки не са си свършили работата !

Работата на учителите НЕ е да принуждават деца, нямащи никакъв интерес, да възприемат идеята, че правописът е нещо съществено (за протокола, НЕ съм учител - по каквото и да било, най-малкото пък по БЕЛ).
Това е в прерогативите на родителите (в началото) и на учащите се - в по-късна възраст.
Ако искаш форум с по-малки изисквания, пробвай с някой за чалга. Там изискванията са, предполагам, минимални.
Прочее, мен лично не ме дразни - по никой начин - определянето на съществата от женски пол от даден вид (дори от хомо сапиенс) като "женски".
От друга страна, липсата на адекватен изказ, на правопис и пунктуация, отговарящи на завършил гимназия човек, определено ме обижда. Говори за липса на уважение на пишещия към мен - потенциално четящия.

Наистина не знам какво да кажа, благодаря на всички за мненията и съветите.
За момента не мога да взема решение и не знам как ще се развият нещата по-нататък, но каквото стане...
Просто е трудно, защото дори и да не сме от много време заедно, той е направил много за мен, помагал ми е и нашите отношения са много хармонични, чувствам се добре с него и съм спокойна.

Бракът сам по себе си е излишен в случая.
Да си припомним Мими Балканска и Теодор Младенов.
Към авторката - пробвайте да си поживеете 6-8 години така... ако след това все още искаш деца точно от него - ами... твое решение. Но осъзнато такова.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 02:01 от katiABV

# 250
Ама наистина, четейки тази тема, н човек му става ясно кой възпитава днешните млади да си гледат интереса.
Всичко, което тя описа, тя го оценява като време заедно. Нормално за връзка на година.
В другите теми съветвате питащата да си изживява младините, а тук да готви, защото в кръчмите имало само боклуци. На 20 само за разликата между домашна и купешка храна съм мислила, да бе.

# 251
Авторке, за храната разбрахме. А пералнята кой пуска? Кой чисти? Само не ми казвай, че има прислужница.

# 252
Ако беше моя дъщеря, щях да съм ок с такава разлика при хубаво и уважително отношение. Нямаше да съм ок да е 22-годишен и да пуши трева примерно - скоро гледах такава тема, затова се сетих. Ако разликата беше драстична - също, но за мен 17 години не са драстична разлика. А че я карал да се жени - бракът да не е затвор? Какво й пречи да учи и да ходи по купони омъжена? Аз самата никога не съм била голяма купонджийка, но веднага се сещам за колежка, която оставя двете деца на мъжа си и отива да се забавлява.  Доколкото разбирам, той не е против. И моя мъж е гледал детето да излизам някъде. А за ученето - пак не мисля, че е пречка. Не става въпрос да не излиза от къщи, нали?

# 253
И аз не съм била купонджийка, не че е нямало такива преживявания, но не са ми били приоритет. А препоръката за домашно приготвена храна направо ме уби. Май доста дами завиждат на момичето.

# 254
М-не, не завиждам, а предвиждам. Blush
Толкова съм против младо, 20 годишно да се навре в дома на мъж и да му играе съпруга, че няма накъде.
Винаги съм била за срещите, личната свобода и израстване.
За храната имах предвид, чее да се яде по ресторанти ежедневно, не е най- здравословното, ама нищо , де.
Завиждам.
Знаете, че имам син на 25 плюс, със собствено жилище и хубава професия. Може и да греша, но го кълва да не "прибира" вече гаджетата си незабавно, след започване на отношения и да си играят на семейство. Не е добре за момичетата това. но, кой както го разбира.
Забелязвам, че в темата се насърчава съвсем младо момиче да си кюта с тоз 37 годишен, не пречело на развитието и, не пречело на ученето и, че дори и брак не пречел. Ми на друго мнение съм аз. И съм го изразила още в началото.

Общи условия

Активация на акаунт