Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 977
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз ти говоря за логиката на живота
Не, представяш го така, за да ти пасне на тезата. Аз го виждам така- и в двата случая  (етичен и логически) е недопустимо, както и да го въртим. Но разбирам, че за теб по друг начин стоят нещата и не мисля, че ще стигнем до нещо полезно в този диалог.  

Агенте, напротив, беше написал, че тя е виновна. Което, впрочем, е силна дума и аз лично обичам да я разграничавам от "отговорен" за действията и бездействията си.

П.П. По горната "логика" има виновни жени, които просто са красиви, щото не всички ходят по гетата, нали се сещаш. 'Грабвайте фереджетата" някой си изкряска.

# 121
  • там, където ми харесва
Няма значение как е облечена една жена , това не ти дава основание за такова действие или тя да понася вината и да се чувства виновна. Това мъжете трудно го разбират.
П.П. поне от разговори с тях относно тази тема.
Поправете ме ако не е така!

# 122
  • София
За мен изказването, че една жена си е виновна, ако я изнасилят, говори много.

# 123
Кетчи, няма да се разберем да извърташ думите ми така.
Говориш за мъже манипулатори, а точно ти постъваш така. Not cool.
Не всяка жена е виновна, че са я изнасилили, а тази, която активно си го търси.

Скрит текст:
Мадама си купува парфюм. Харесва един и пита продавачката колко струва.
- Сто долара - отговаря продавачката.
Мадамата банкнотата, но продавачката я връща:
- Банкнотата е фалшива, госпожице.
- Сериозно? Значи снощи съм била изнасилена...

# 124
  • Агент под прикритие
Аз ти говоря за логиката на живота
Не, представяш го така, за да ти пасне на тезата. Аз го виждам така- и в двата случая  (етичен и логически) е недопустимо, както и да го въртим. Но разбирам, че за теб по друг начин стоят нещата и не мисля, че ще стигнем до нещо полезно в този диалог.  

Агенте, напротив, беше написал, че тя е виновна. Което, впрочем, е силна дума и аз лично обичам да я разграничавам от "отговорен" за действията и бездействията си.

П.П. По горната "логика" има виновни жени, които просто са красиви, щото не всички ходят по гетата, нали се сещаш. 'Грабвайте фереджетата" някой си изкряска.
Примера на Братан с изнасилването също не беше уместен в случая. Това е нещо, което е наказуемо по закон. За ситуацията от първочалния пост на Братан, от който тръгна дискусията за това, наказуемост НЯМА, нито ЕТИКА.
Но... дискусията я извъртяхте !!!
Не вземам ничия страна, просто съм обективен.

# 125
  • там, където ми харесва
Скрит текст:
Мадама си купува парфюм. Харесва един и пита продавачката колко струва.
- Сто долара - отговаря продавачката.
Мадамата банкнотата, но продавачката я връща:
- Банкнотата е фалшива, госпожице.
- Сериозно? Значи снощи съм била изнасилена...

Това вече е друго Smile

# 126
  • София
Говориш за мъже манипулатори, а точно ти постъваш така.
Не всяка жена е виновна, че са я изнасилили, а тази, която активно си го търси.
Като мъж манипулатор? Не мисля.
Това ти казвам- не мисля, че който и да било трябва да поставя етикет на "тя си го търси". Какво означава за теб не е общовалидно. Какво означава за мен- също. За мен не е нормално една жена да я е страх да минава от еди- къде си и облечена еди- как си, щото според някого ще си го търси. Кой определя до къде са границите на "тя си го търси". Ти?

Не, като жена ми е натоварващо е да споря с мъже с този начин на мислене по въпроса. Гадна тема.

# 127
Ами разбира се, че е не е нормално, но светът не е нормален като цяло.
Ти да не живееш в някакъв инкубатор? Наскоро четох, че са застреляли някаква туристка при фавелите в Рио де Жанейро, щото и тя си мислела, че НК я закриля и може да си ходи навсякъде. Жената е навлязла в опасната част на фавелите, въпреки предупрежденията и понеже била блогърка, заснела някаква крупна наркосделка, което й е коствало живота. Който търси - намира.

# 128
  • София
Ами разбира се, че е не е нормално, но светът не е нормален като цяло. Ти да не живееш в някакъв инкубатор?
Твърде лесно интернализираш ненормалността на света.
Да не отклоняваме повече темата.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 20:44 от The Catcher in the Rye

# 129
Стига де! Я масово да сложим бурки, за на си помисли някой, че си го търсим! По-голяма тъпня отдавна не бях чела! Между другото, подобно беше и оправданието на няколко мигранти /май в Германия беше/, че бяха изнасилили групово едно момиче - търсила си го е. Не, като сложа къса пола, не си го търся, а просто се харесвам така.

# 130
Тя и германката си е мислила така, ама вече е на друго мнение. Wink
Особено с ислямските порядки, трябва да се съобразяваш, важи и за немския султанат Wink

# 131
Да разбирам, че ги оправдаваш ли? Чужденката, с която се виждаш, с бурка ли е?
Не мога да приема за нормално такова мислене, не и в Европа, не и в 21 век!

# 132
  • София
Отдавна не е само един случай в Райха. Самопрецакаха се много жестоко, като отвориха границите.
Уж винаги има толкова много полиция на всяка крачка, ама...

# 133
Оля, естествено, че не ги оправдавам, нито пък искам да слагам на някого бурка.
Ти дали ще вярваш или не, тенденциите са такива (при zero migration scenario):

Тъй че подгответе щерките, ако отиват натам Simple Smile

Бях в Близкия изток миналата година за около седмица на екскурзия - случайно разпознах нашенки се къпеха по нормален бански и местните хора цъкаха неодобрително. То и тяхното е простотия, ама нашето пък още повече, да не уважават местните порядки.

# 134
  • София
В началото говореше за вина, че си го търсели и после се скри зад "такъв е светът, не ги оправдавам". Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт