Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 901
  • 791
  •   1
Отговори
# 15
Вариант е да тръгнеш на походи и екскурзии, йога, фитнес, все някакъв курс ще ти хареса...

# 16
И нас  ни свърза грамотното писане в сайт за запознанства.

То това в днешно време наистина е изключение 😄 И аз си съставям положително или отрицателно мнение за човек по това как пише.

С моят съпруг се запознахме във фитнес залата. От много години ходех на фитнес, но никога преди това не бях създавала връзка от тамошни познанства. Навсякъде може да има свестни и не-свестни. Колкото повече контакти и срещи с хора имаш, толкова по-вероятно е.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 13:44 от Anastasiya_S

# 17
Повиши самооценката си и енергията си - и сами ще ти се лепят..)

# 18
  • София
Приятели нямаш ли, те свободни приятели нямат ли? На тия години, ако нямаш социален кръг, то кога... Състуденти, съученици, приятели, хобита, барове, сайтове, паркове, кучкари, кънкьори, баскетболисти, групи за книги, случайни запознанства, колеги, съседи...

# 19
  • Linz
Повиши самооценката си и енергията си - и сами ще ти се лепят..)
Именно. Навсякъде и във всеки момент можеш да срещнеш подходящия. И сайтовете не ги изключвай, просто не се самонастройвай, че там търсят основно секс. Моделът ти на мислене ошределя отношенията ти с хората, и в частност привличаш определен тип мъже. Промениш ли си настрйката, енергията, която излъчваш- и хората около теб се променят. Бъди по-позитивна и приятелски настроена, без да имаш определени очаквания от хората и ще намериш и нови приятелства, и любов.

# 20
Нямам предвид, че нямам време за нищо. Специално за танците-не си и падам толкова по тях. И знам, че трябва да променя нещо, но не знам точно какво. Как да си увелича социалните контакти?

По какво си падаш?
Ако обичаш природата - изкачва върхове, включвай се в инициативи за почистване/поддържане, ако обичаш  да четеш - има представяния на книги, литературни клубове, наскоро попаднах и на литературна обиколка на София.  Има барове, където се организират викторини (pub quiz), групова гледане на мачове/сериали и т.н., и т.н.
Ти как си представяш това запознанство, мислила ли си защо досега не си срещнала подходящи кандидати?

# 21
Чакай сега, какво значи "свестен" и определящо ли е с дефиницията "секс за една нощ"? Харесваш си някой, излизате пък то си показва кой, колко и докога е "свестен" за теб самата. Ако се почне с ранни уговорки, обещания и вричания, то това връзка ли е? Още повече, че с годините човек се променя и скромният привидно току виж станал тиранин.

П.С. Един от най-подходящите ми и добри партньори срещнах след ужким тоя порочен "секс за една нощ", пък и на пияна глава. На 24 си, какво ги мислиш тия съдбовни и сериозни любови?

# 22
Благодаря за отговорите. Под "свестен" разбирам някой, който е отговорен и честен, не е лицемер, насилник, използвач и т.н. Много неща обичам да правя-да чета, да се разхождам сред природата, да готвя, да рисувам-просто някои от тях не искам да ги превръщам в професионално занимание- пр. курссове по готварство.. Освен това предпочитам заниманията, събитията да бъдат безплатни или на символични цени.

# 23
Не, че нещо, но ако си момиче на 24г, без приятел от дълго време, би трябвало покрай теб да гъмжи от обожатели. Освен ако не си дебела. Ако си дебела, хвани се в ръце и направи нещо - например групови тренировки и фитнес. Така хем, ще направиш читаво тяло, хем ще добиеш обожатели.

Другото, което си мисля, че може да имаш прекаленно високи изисквания - дефактро покрай теб да е пълно с мъже, дето стават, но просто са невидими за теб. Т.е. не ги забелязваш, защото нямат правилния цвят очи, или не са подходящата зодия или някаква друга такава тъпотия.

Дай повече информация какво правиш. Опиши един твой типичен ден.

# 24
Няма такива крайни определения – свестен можеш да кажеш, че е бил един човек, когато го изпратиш в небитието и няма какво повече да му се случи преживе.

Всеки един от нас в даден момент може да е НЕсвестен за теб, за втори, но за трети да е свестен със същото поведение и ситуация. Всички сме едни динамични кълбета от прояви и нюанси на едно и също на вид чувство, мисъл, държание.

Опитай да си съставиш собствен критерий за "свестен човек". Общи определения за свестен няма да намериш. Помисли на теб кое ти харесва, кое не, къде са ти лимитите, границите за проявите му. Така ще можеш да разпознаеш свестния за теб и на спирката, и в магазина, и в офиса, и във всяко общуване.

# 25
  • София
Кратко след запознанството мога да кажа единствено дали става или не става за секс. В личен план какъв човек ще се извъди, че и как ще се държи и реагира спрямо теб, може да се каже на доста по-късен етап. Пък и свестен да бил...Има и свестни хора, държали се тъпо с някого. За това гаранция никаква.

# 26
  • Наблизо
Благодаря за отговорите. Под "свестен" разбирам някой, който е отговорен и честен, не е лицемер, насилник, използвач и т.н. Много неща обичам да правя-да чета, да се разхождам сред природата, да готвя, да рисувам-просто някои от тях не искам да ги превръщам в професионално занимание- пр. курссове по готварство.. Освен това предпочитам заниманията, събитията да бъдат безплатни или на символични цени.
Ще бъда рязка,но звучиш досадно и стиснато.Не обичаш да даваш пари за неща,които доставят удоволствие.Усещам,че си с високи изисквания - най-вероятно живееш в голям град,завършила си модерно звучаща специалност и работиш нещо,идваш от доста по-малко населено място и има очаквания към теб да докараш ''добро момче'' като под това се разбира някой с по-висок социален статус от теб.Това те кара да търсиш задължително някой,който ''няма да избяга'' от този вид,защото иначе няма да се види с добро око от твоето семейство или ако не им кажеш веднага - ти самата няма да се чувстваш добре от ''несигурността''защото така си възпитана.
Трябва да започнеш да се грижиш за себе си,в смисъла да живееш за себе си,а не да чакаш мъж,за да го прави той - да се отпуснеш да си купуваш преживявания,почивки (тук смятам,че със сигурност не ходиш никъде,а в почивните моменти се прибираш при родителите ти) и така и ще се отвориш към хората.Стиснатите хора не са привлекателни - нито за партньор,нито за приятел.И да не се стремиш на всяка цена да хванеш мъж.Първо трябва да почнеш да живееш собствения си живот.

# 27
Beautiful, по принцип съм съгласна с теб, но не забравяй какъв е стандартът на живот в България. Колко може да получава едно 24—годишно момиче? Напълно я разбирам за това, че не иска да хвърля пари по курсове с единствената цел да си хване мъж.

# 28
  • Наблизо
Не говоря да излиза и да плаща за курсове с единствената цел да си хване мъж.Това звучи ужасно.
Имам предвид тази фраза ''Освен това предпочитам заниманията, събитията да бъдат безплатни или на символични цени.''и не става въпрос за търсене на мъж,а за живеене.Оставя привкус на постоянно стискане и досада,каза че и приятели няма много.Приятел не струва пари,но да си отговорим честно - няма ли да ви дразни приятел,който постоянно мрънка,че нещо му е скъпо или по-лошото ''За какво да даваме пари,като можем да си останем вкъщи''.

# 29
Ако изключим "примитивната" възможност да срещаш хора навън, парадоксът на нашето време е когато имаш целия свят пред теб в телефона/лаптопа ти, а се чудиш къде да намериш себеподобни хора...

Преди няколко седмици на мен ми писа една приятна млада дама от този форум на лично съобщение, че споделя вижданията ми във форумните ми мнения и иска да се запознаем. Запознахме се.
Аз съм правил същото в друг форум и дори в играта conQUIZtador навремето.

Моите стандарти за хора също са много високи, но въпреки това намирам свестни хора на работното място, сред хобитата ми, по време на пътуивания и чрез общи приятели. Малко сме темерутест народ, контактът с непознати понякога е по-труден отколкото трябва. Може би има обяснение за това. Аз лично живея приятен живот и истината е, че умишлено отбягвам голяма част от потенциални мероприятия за социализация заради вградения ми детектор за токсични хора.

Общи условия

Активация на акаунт