Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 182
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Има логика в дългото мнение. За мен има две истини.
Едната е, че амо много се озърташ и чакаш нещо да ти падне, най- много да ти попадне нещо гадничко.
Другата е, че ключовото е поведението и колко си приветлив. Иначе всички грозни щяха да да стари моми/ергени, затова ми е много чудно като чуя висока съм еди- колко си и тежа еди- колко си. Е, не говорим за големи отклонения все пак.
Аз съм си го доказала емпирично за себе си. Като се усмихвам и се държа по- отворено, съм харесвана. Като не се и съм се вглъбила- не се запознавам с хора. Пак съм си аз.
Има си хора, които са изи гоуинг, отворени към света и хората и около тях има хора (и мъже, респективно), така че кръжоци, танци, манци, височина не вършат работа. Ако това куца, шансовете намаляват.
Абе, аура и излъчване. Хората с феерична аура биват забелязвани.

Сега се сетих, че вероятно съм го писала и напред в темата.

Знам, че звучи малко неприятно, защото това е нещо, което трудно се променя и учи. По- лесно е да отидеш на кръжок, фитнес и още хиляда неща, но..

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 15:04 от The Catcher in the Rye

# 181
  • Пловдив
Още по-лошо, че приятелският кръг куца, защото обикновено жени без качествени приятелства като се хванат с мъж се вкопчват в него в очакване той да им направи интересното. Той се уморява и си плюе на петите.
Съгласен съм. Това е основна грешка на много жени, дори и тези с голям приятелски кръг, но те не се усещат и само губят от това. В една връзка и двамата трябва да допринасят за общите чувства, настроение и удобства. Когато само единият тегли връзката, а другият е с два вагона изисквания и не се старае, тя е обречена и рано или късно ще се разпадне.

# 182
Не е задължително да куца приятелският кръг ,за да нямаш варианти оттам да излезе нещо. Прост пример- имаш 3ма приятели да речем , и тримата си имат приятелки , виждате се на пицария след работа и всеки вкъщи после. Или на футбол да речем.  След завършването ритъмът на живот вече е по-забързан - сватби,деца и тн , не е като в студентките години дискотеки 2 пъти в седмицата , карти, събирания на потока всеки месец , 8ми март , св. валентин и тн.  Отделно като цяло хората са по-отчуждени , всеки си е изградил някакъв социален кръг и много много няма промени.

Авторката отрича сайтовете за запознанства, но за мен те са доста резонни, тъй като се предполага, че се ползват от хора, които си търсят партньори. Това спестява неудобството и времето да търсиш контакт с някой, говорите по разни теми, и после се оказва, че човекът е обвързан и въобще не търси такива неща.Тук малко се разсъждава на принципа, че всеки който срещнеш във фитнеса/ магазина и където и да е е свободен и само теб чака. За мен е точно обратното - едно 80 % от момичетата, към които съм се насочвал , са били заети. Което е доста резонна, имайки предвид, че имам някакви критерии и жена, която ги покрива е нормално да не стои сама. Въпрос на шанс е да я срещнеш в периода от 1-2 месеца след последната и връзка, иначе реално няма как да станат нещата. Над 3 месеца рядко се заседяват сами.

# 183
Аз се запознах с много свестен и нормален човек в сайт за запознаства - единият от най-известните. (Запознах се и с много други интересни, но не бяха за връзка в онзи момент с мен).

При мен проработи това, че писах почти денонощно с всички, които ми писаха + такива, които аз харесах. (Писах за кратко и с ония, които ме наричаха крокодил, защото нямам профилна снимка.)

В кратце, интернет е най-добрата сила. Срещаш различни хора с различен мироглед и интереси. Направо ме е яд, че не мога да си направя харем. Много интересни хора видях и се изкефих, но нали моето мило е едно...

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 15:54 от tainichka

# 184
  • София
Е, не всички имат възможност да подбират денонощно. Връзките са една част от живота, не целият ти живот Simple Smile
Това е към авторката по- скоро, просто ползвам поста ти. Хората, които много са се вкопчили в идеята да са с някого, трудно намират подходящ.
В периодите, в които съм си казвала, че не искам мъж, че ми е по- комфортно сама, все е изниквало нещо.

# 185
Е, не всички имат възможност да подбират денонощно. Връзките са една част от живота, не целият ти живот Simple Smile
Това е към авторката по- скоро, просто ползвам поста ти. Хората, които много са се вкопчили в идеята да са с някого, трудно намират подходящ.
В периодите, в които съм си казвала, че не искам мъж, че ми е по- комфортно сама, все е изниквало нещо.

Не говоря някой да стои денонощно, въпреки че понякога ти става толкова интересно, че зарязваш всичко останало и е почти денонощно.

Обичам да опознавам хората, нямам твърди критерии за отсрещния (любимата ми група има такава песен Anything goes - GNR), които да се покриват и, като добавим чатенето с напълно непознати, получаваме рецептата - повече, отколкото сме мечтали. При мен така се случи.

# 186
  • Пловдив
Аз се запознах с много свестен и нормален човек в сайт за запознаства - единият от най-известните. (Запознах се и с много други интересни, но не бяха за връзка в онзи момент с мен).

При мен проработи това, че писах почти денонощно с всички, които ми писаха + такива, които аз харесах.

В кратце, интернет е най-добрата сила. Срещаш различни хора с различен мироглед и интереси.
Ти спомена ключовото условие - честата проверка на пощата и желанието да си дейна в търсенето, без само да чакаш от мъжете.

Трябва да се отчете фактът, че при повечето страници за запознанства старите съобщения биват изтривани от системата и остават само последните 20, 50 или 100 (зависи за коя страница се отнася). Ако някоя жена не си проверява пощенската кутия там дни наред или не го прави поне 2-3 пъти дневно, съвсем естествено е дори да не може да прочете десетките писма от свестни мъже, които са ѝ писали, просто защото техните писма са били отдавна изтрити и изместени от по-новите. В същото време, там има безброй свалячи - и обвързани, и свободни, които денонощно пишат (най-често копирани) съобщения на повечето женски профили и се пробват навсякъде с неприлични предожения, измествайки писмата на мъжете, които са писали нормални и учтиви неща. А последните са по-обрани в поведението си и от чувство за съобразителност не пишат втори път на жена, ако не е отговорила на първото им писмо, защото допускат, че явно тя не е заинтересована от тях и не искат да ѝ се натрапват излишно. По този начин у затрупаните с неприлични предложения жени, които не намират в пощенската си кутия културни писма, се получава едно измамно усещане, че страниците за запознанства са бърлога само на най-изпадналите типове и не вярват, че има дори и един свестен мъж.

И друго - много жени трият наред писма, ако мъжкият профил няма снимка или ако има такава, но тя не им разтрепери маргаритките от пръв поглед. Въобще не си правят труда дори да отворят профила на мъжа и да прочетат представянето му, да се запознаят с начина му разсъждение, камо ли да го заговорят. Поради най-първичната подбуда (условието за моментално физическо привличане) тези жени бързат да трият всичко и после: "Ама, то няма свестни мъже!" , "Всички свестни са отдавна женени!" и "Как пък един свестен не се намери да ми пише!?". А знаем, че и трите твърдения са неверни. Simple Smile

# 187
  • София
Радвам се, че така се е получило при теб, Тайничке  Simple Smile

Аз бих се заговорила точно с човек без снимка. И не бих се заговорила с човек със снимка в кола или с чашка в ръката. Показност, нарцисизъм, плоско. Смятам хората (не само мъжете) с коли чудовища, за проблемни, с изместени приоритети. Както и хората, които нарочно се снимат с алкохол, цигари.

# 188
  • Наблизо
Пирончо,сори ама без снимка...не става.Че има луди,които слагат открадната от нета,има..но снимката не е само важна заради привличането,а и да си направиш мнение за какъв човек става дума.
Ето аз не харесвам мачовци,напомпани и прочие.Достатъчно съм вряла и кипяла,че да мога в голяма част от случаите и откачалки да надуша само по снимка.
Трето-защо мъж не би си сложил снимка,освен ако не иска да крие нещо?
Жените го правят,защото така ии иначе пак има такива които им пишат или искат да запазят анонимност.

# 189
  • Агент под прикритие
А после аз съм бил ненормалният, защото съм предпочитал момичета без татуси.... Само дето не помня да съм споменавал, че ако има такива, ще я върна задължително.
Тц, тц, тц....
Едни се "себеизразяват" с предмети, други с рисунки... LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 16:29 от Phoenix Wright

# 190
  • Варна
Мисля, че авторката трябва да се престраши да общува. Може да "тренира" във виртуала и да редуцира в реала. Множеството запознанства не гарантира по - мащабен избор или качествен партньор. Но ще и помогне да опознава, в определена степен хора и реакции. Целенасоченото търсене може да я подведе емоционално . Често странни и случайни срещи са водели до хепи връзки, а с познати хора не са се задълбочавали. Дори една разходка в парка или закачка на някой домашен любимец са повод. Шопинга също, концерти, театър, кино и др. Разговор за разликата м/у лимон и лимети също. Grinning Моя скромен опит с нецеленасочени виртуални запознанства е плачевен (с няколко ценни изключения). Всички бяха с неприлични предложения и грешни впечатления. Имаше и  вредно преследване или маниакално настояване. Разбира се има и приятни изключения.

# 191
  • София

Трето-защо мъж не би си сложил снимка,освен ако не иска да крие нещо?
Може да не иска снимките му да се развяват свободно в интернет? Наистина ли се чудиш Laughing
Важи и за мъже, и за жени.

Да де, трябва тренировка явно, защото човек, който не умее да се запознава с хора, не говори със случайници за лимети и лимони. Просто настройките са различни.

# 192
Цитат
Както и хората, които нарочно се снимат с алкохол, цигари.
Или по потник. Smile
Всеки има право на лош вкус!
Само да не ми е дома.

Аз лично не бих ползвала сайт за запознанства. Твърде клиширано, предрешено ми е там общуването. Трябва да има загадка, нещо интригуващо, в развитие.
И, да, не бива да се чака някой/нещо да те "тупне" по главата, че да го забележиш. Действие му е майката.
Ето, ако авторката на темата се завърти за известно време из форума (или из друг форум, фейсбук група), сигурна съм, че най-малкото ще намери тема, в която пишат мъже. Ако има допирна точка с някого, няма как да не го забележи. И той нея.

# 193
  • София
В по- широкоспектърен форум, да. Тук- скептична съм, ама нека опита. Къде се загуби бгтатко, хаха Joy

Потникът е към лошия вкус, да. За колите ми е по- подробно мнението. Първо, че не разбирам от коли, второ, че хората, които си избират много кофти съотношение между харч на колата- доходи, са ми... Хайде, да не ползвам епитети. И трето, защо би се селфирал в кола?! Все едно да се снимам с лаптопа си и да се налендзя. Това е средство за придвижване, не Версайският дворец.

# 194
Е, на теб ли да ти обяснявам защо и на какво е символ, компенсация припознаването на предмети като ценност и себеизразяване. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт