Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 072
  • 791
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Тру Simple Smile

# 331
Да, обаче често приемат тези "шит тестове" за инфантилно поведение от страна на тестващия. Оттам следват други шитни. Laughing
Тъкмо това да кажа и ти си ме изпреварил.
Дано зъболекарят е щастлив от поведението си.
Станиславчен, този страх от неприемане не е случаен.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 17:05 от tainichka

# 332
Елунария, нямам намерение да убеждавам никого в каквото и да било. Никой не може да бъде убеден в нещо си, докато не го изпита на гърба си и не го види с очите си.

Всички си имаме опит, всеки е бил с човек, "който изведнъж се е променил". Това ми звучеше много добре, защото сваляше всякаква вина от мен, за това което се е случило. Истината обаче е друга. Стига да има кой да я види Wink

# 333
Не знам как определяте точно "базова неотстъпчивост", но според мен честата отстъпчивост спрямо избори, които са свързани с личността ти и не вредят никому, води до размити граници на личното пространство.

# 334
  • Варна
Понякога и ние самите се изненадваме от различните си реакции. Нормално е да има определени изненади от поведението на други.

# 335
  • Агент под прикритие
Не знам как определяте точно "базова неотстъпчивост", но според мен честата отстъпчивост спрямо избори, които са свързани с личността ти и не вредят никому, води до размити граници на личното пространство.
Теоретично вярно, но когато започнеш да живееш с тази мисъл, започваш да изглеждаш като човек, който гледа да не се мине (много). Трябва баланс.
Всички размисляме понякога. Къде под влияние на външни фактори (хора), къде по наша инициатива. Да твърдиш, че НЕ размисляш показва ясно, че се смяташ едва ли не за перфектен и всички решения, които взимаш, са 100% верни (но само за теб) и понеже са такива, не е необходимо да се коригират. Твърде арогантен поглед върху нещата, поне по мое мнение.
Само че реалността е, че идеални хора НЯМА.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 18:19 от Phoenix Wright

# 336
  • София
Постът ми беше за отсяване, а не за тенденципзно поведение.

# 337
Да отстояваш мнението си и желанията си, съвсем не е равно на крайности като: да имаш чувство за превъзходство, мания за идеализиране или пък да гледаш да не се минеш..  Не случайно писах "честата отстъпчивост", особено в начален етап на отношения с някой. Освен това, дори моментното ти решение да е грешно според този някой или за теб самия, е по-добре да правиш грешки на база на твоите решения, отколкото на чуждите.

# 338
  • Агент под прикритие
Отсяването, превърнато в рутина, става тенденциозно поведение.

# 339
  • София
Не е нужно да е без мярка. 2-3 пъти да кажеш Не за нещо

: ))

# 340
Привидно да се съгласяваш с чуждо мнение, но да спориш дори с риск да изопачиш думите на другия или накрая да стигнеш до същия извод облечен в твои думи, сякаш си открил топлата вода, също е тенденциозно поведение за демонстрация на превъзходство. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 341
  • Агент под прикритие
Коя точно част от "теоретично вярно" ти изглежда като съгласие? че и следва "но", което омаловажава цялата предна част на изречението...

Кечър, одеве не го казах, мислех, че ще се усетиш какво написа, но...
"Нещо, което касае предимно теб"... Във взаимоотношения тип "Мъж-Жена" няма такова животно "предимно теб".
Тия две неща, които цитираш (второто извадено от контекста на изречението) нямат нищо общо!

# 342
  • София
Ъъ, има, разбира се. Хората са и индивиди все пак.
Ако ти пиеш бира и започна да те разпитвам, окуражавам и т.н., че това не е готино питиe, че трябва да започнеш да пийваш други неща, щото те са по- полезни, нормално ли ще е?

Неслучайно съм дала примери с дребни неща, за които не е нормално да натискаш човека да променя. Това вече е як похлупак. Щото точно за дребни неща хората са склонни да се съгласяват в началото на отношенията, но откажат ли- виждаш една много неприятна картинка понякога.

# 343
  • Агент под прикритие
Ъъ, има, разбира се. Хората са и индивиди все пак.
Ако ти пиеш бира и започна да те разпитвам, окуражавам и т.н., че това не е готино питиe, че трябва да започнеш да пийваш други неща, щото те са по- полезни, нормално ли ще е?

Неслучайно съм дала примери с дребни неща, за които не е нормално да натискаш човека да променя. Това вече е як похлупак. Щото точно за дребни неща хората са склонни да се съгласяват в началото на отношенията, но откажат ли- виждаш една много неприятна картинка понякога.
Кечър, сравняваш компютри с компоти. И двете започват с "комп" но нямат нищо общо.

Това какво става или не след отказ или не, е тема на съвсем друг разговор и са вероятности. Това на какъв човек ще попаднеш, за да видиш или не предните, пак е друга тема и пак вероятности.
Това какво Е направил човек вече е ФАКТ. Аз работя с факти. Ти явно с вероятности. Щом така ти харесва, така си работи. Не съм ти опрял пистолет в главата и съм те принудил да се съгласиш.

# 344
  • София
Не, правя компилация от начини, по които да отсееш манипулатори, женкари и съм пропуснала търтеи (ама те май си личат и се подразбира), за да можеш да намериш "свестен човек", каквато е и темата. Stuck Out Tongue

П.П. Работят, впрочем.

Общи условия

Активация на акаунт