Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 106
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
Catcher, ти току-що отрече тактика, използвана от умните жени не десетилетия, а векове наред Simple Smile)) Да накараш мъжа да мисли, че решението е негово.

# 76
  • София
Не съм я отрекла, просто правя разлика между ум и хитрост и също така посочвам видното противоречие, което на мен лично ми говори, че жените вътрешно все още искат да го "играят" жената, която е завладяна, за да прибягват до тактиката на вековете, а от устите им излизат твърдения за 23ти век. Дисонанс. Simple Smile

# 77
The Catcher, ти очевидно живееш в първата половина на ХХ век Simple Smile
На свестните хора не им се играят игрички и отдавна са превъзмогнали стереотипите.

Ако има акъл в главата си,ще го накара да вярва че я е завоювал.Лично за моя случай,ако не бях му писала нямаше да го срещна,а той е върха.И дреме ми кой кого е спечелил.Спечелихме голяма любов.
Bobchita го написа  добре, радвам се искрено за нея.

# 78
bratan

Дано дойде момент, в който хората (тук) вече не робуват на стереотипи и не играят игрички. Но към днешна дата обществото като цяло си е доста силно вкопано в горните. Доста.

# 79
  • София
Не знам, Братане, в кой век живея, но боравя по- добре от теб с логиката. Странно. За мен другото са номерца, защото си обмислил, че ще бъдеш инициатор, но искаш да менажираш реалността- другият да вярва, че той е. Това, което аз пиша, са просто разбирания. Не може всички да се бутат. Има си и дейни мъже.

Никой не ми отговори- защо една жена ще иска да вменява на мъжа, че той я е завоювал, ако не е вкопана в стереотипите? Това е стереотип, от който много малко са избягали. Нека бъде тя завоевателят, ама не ви изнася. Simple Smile

# 80
Аааа, ще прощаваш: тактиката, за която говорим, е всичко друго, но не и стереотип. Да не си вадим дефиниции за стереотипи сега, моля Wink

# 81
  • София
В същността си е- искаш мъжът да играе определена роля (да си мисли, че той е завоевател, а жената- жадувана и спечелена).
Ако някой обясни вътрешните си нагласи за тази тактика, ще прочета с интерес. Иначе вече няма какво да се каже по темата, без да се повтаря. Peace

# 82
Аз логика при теб не съм видял досега - с тези разбирания за мен си живееш в собствен филм, ако мислиш, че масово мъжете се интересуват от завоевания. Нищо лично, разбира се. може би ни делят няколко десетилетия Simple Smile

# 83
Catcher,когато една жена е уверена в себе си,има самочувствие и ум,само тогава прави първата крачка.Останалите стоят в ъгъла,пушат нервно и се молят някой да ги забележи.И при хората и при животните жената избира.
И да хитрата и умна жена знае как да въздейства на мъжа,кога да му отстъпи и кога да настъпи.

# 84
  • София
Много плоска трактовка. Аналогичното простовато обяснение би било, че грозничките и без много качества гледат сами да се натиснат, да цункат, да се сложат, за да не изпуснат влака. А другите има кой и за какво да ги забележи, без да си дават зор. Нали така?

Никой не отговори на въпроса защо една жена би искала мъжът да си мисли, че той я е спечелил, а се сипят едни и същи клишета за умната жена. Като ви чета как залитате в полулични нападки и самоизтъкване "ние сме умни и красиви, и уверени" , не изглежда много умно, сори нот сори.
Казах "свалена, не избрана", ама като не ви стига да го асимилирате, не е мой проблем.

# 85
А тя, авторката, не искаше да води войни и да си закача скалпове на завоевания, а само да се запознае с някой (свестен).

# 86
Там, където нещата се случват по стереотипа (sic!) на мъжа-завоевател, жената не иска да си мисли, че въпросният мъж-завоевател я е завоювал. Тя иска той да я завоюва. Не просто да си мисли, че го е направил. Лично мнение, леко "отвън", понеже не съм жена, налЕ...

# 87
 Различни енергии, различно проявление имат. На изявената мъжка енергия няма да й се харесва твърде дълго да бъде завоювана. Но... все пак зависи у кого коя енергия надделява.

# 88
Catcher,излишно груба си.Някакъв дефицит имаш.Аз не се засягам,изобщо.

# 89
  • София
Постът ми е в отговор на твоя. Доста манипулативен коментар- пускаш нападка, отговаря ти се и другите са с дефицити. Ще отбележа за останалите, че ти каза как само уверените и красивите правят първа крачка, а другите- не.
Аз си пишех напълно общо преди този ти коментар, както и след него какво би било аналогично изказване на твоето в другата посока. Ако си се разпознала в грозните и нахалните, сори. Условното наклонение в изреченията служи, за да посочи, че не деля хората на "красиви, умни и уверени, правещи първата крачка" и "грозни, тъповати и треперещи в ъгъла", които не я правят. Както ти според коментарите ти. Това говори за тесногръдие, което рязко контрастира лаладжийстването за стереотипите + неособено високо самочувствие, за да се стига до принизяване на другите до нервно пушене в ъгъла. Дано се усещаш, че се изтъкваш във форум. Аз приключих. Усетих традиционния за форума полъх на "аз съм умна, уверена и красива", а другите са нервни, тъпи и пушат в ъгъла." Това е не дефицит, а бездна.

Общи условия

Активация на акаунт