Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 446
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
Който разбрал, разбрал. Сега няма да ти вързвам елементарни логически нишки, само защото не си пила днес гинкоприма, Кетчи Relaxed Yum

# 136
  • София
Не бъди агресивен. Прати ми малко Ариел по еконт.

# 137
Оля, естествено, че не ги оправдавам, нито пък искам да слагам на някого бурка.
Ти дали ще вярваш или не, тенденциите са такива (при zero migration scenario):

Тъй че подгответе щерките, ако отиват натам Simple Smile

Бях в Близкия изток миналата година за около седмица на екскурзия - случайно разпознах нашенки се къпеха по нормален бански и местните хора цъкаха неодобрително. То и тяхното е простотия, ама нашето пък още повече, да не уважават местните порядки.

Тези тенденции да си стоят при тях. Като искат да си живеят по техните правила, да си стоят там. Дошли са в Европа, защото нещо е по-добро. Ами, да се съобразят с доброто и да не ми налагат ориенталщина! Не мога и не искам да го приема! Не съм толерантна! /това във връзка с една друга тема/

Копирах един текст от Фейса, бил на канадски кмет :

Мюсюлманските родители поискаха премахване на свинското месо във всички училищни столови в Монреал и предградията му. Кметът на Дорвал, предградие на Монреал, отказа и изпрати нота до всички родители за да обясни защо.

“Мюсюлманите трябва да са наясно, че те трябва да адаптират към Канада и Квебек техните обичаи, традиции и техния начин на живот.”

“Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че те трябва да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. Те трябва да да променят начина си на живот, а не канадците, които така щедро ги посрещнаха.”

“Също както и други народи, канадците не са готови да се откажат от своята идентичност и от тяхната култура.”

“И най-накрая, те трябва да разберат, че в Канада (Квебек), с неговите юдео-християнски корени, коледни елхи, църкви и религиозни празници, религията трябва да остане личен въпрос. Община Дорвал има право да откаже всякакви отстъпки на исляма и шериата.”

“За мюсюлманите, които не са съгласни със секуларизма и не се чувстват комфортно в Канада, има 57 прекрасни мюсюлмански страни в света, повечето от тях са слабо населени и са готови да ги приемат с отворени обятия според шериата.

“Ако сте напуснали страната си заради Канада, а не заради други мюсюлмански страни, това е, защото сте вярвали, че животът в Канада е по-хубав, отколкото някъде другаде. Ние няма да ви позволим да свалите Канада до нивото на тези 57 страни.”

“Задайте си този въпрос – само веднъж:” Защо е по-добре тук, в Канада, отколкото там, откъдето сте дошли? ”

“Столовата със свинското в менюто е част от отговора.”

Ако сте дошли в Канада с идеята, че ще ни изместите с вашето плодовито разпространение и в крайна сметка ще превземете страната,

(Замислете се няма ли всяка страна, която превземете да се превърне в страна като тази от която бягате? Къде ще бягате тогава? Вашите правила и принципи могат да създават единствено страни като вашата страна – страна от която бягате...)

ще трябва да си съберете багажа и да се върнете на мястото, откъдето сте дошли. Ние нямаме място за вас и вашата идеология.

Ако приемате ситуацията, останете. Ако не, тогава се гответе да си тръгнете.”

# 138
  • Агент под прикритие
Кечи, ама и ти като котка, не падаш по гръб. Откъде тръгна разговора, къде стигна... Тръгна от девет кладенеца да мъкнеш вода, само и само да убедиш Братана, че си права.
Не ми отговори на въпроса: къде точно се вписват отговорността и етиката с първоначалната постановка на Братан, а именно ей този пост?

# 139
  • Пловдив
Темата се измести в коренно различна посока. Simple Smile Важна е и тази, но авторката питаше как да намери сродна душа в лицето на подходящ мъж.

Досега се разбра, че тя е на 24 години, което е една чудесна възраст, предполагаща по-голяма вероятност за запознанства. Също добре звучат и нейните ръст от 165 см и тегло от 55 кг. Според личната ѝ себеоценка, изглежда нормално. Последното винаги е субективно, защото всеки човек, особено мъжете, има различни разбирания за женско излъчване. Без да искам да кажа нещо лошо за мъжете, но голяма част от тях не биха харесали 80% от жените, които се мислят за хубави; в същото време, тези жени си мислят, че 95% от мъжете ще ги харесат. И се получава едно разминаване между очаквания и действителност. Същото важи и в обратна посока - много жени не биха харесали част от мъжете, които считат, че са привлекателни за повечето жени.

Но авторката все още не е пояснила какви мъже като типаж (фигура, ръст, цвят очи/коса/кожа) харесва. Спомена единствено за мъже в бели униформи и да имат професия, носеща им редовен доход; като не е задължително това да е лекар или зъболекар. Бели униформи и редовни заплати имат още и: хлебарите, сладкарите, дюнерджиите, санитарите, служителите в моргите, лаборантите, готвачите, някои сервитьори, служителите в психиатричните отделения, матросите и т.н..

Беше написано и, че не трябва "да е фрашкан с коли и пари". Думата "фрашкан" сама по себе си значи, че някой трябва да има много коли и много повече пари. А дали липсата на дори и една кола би попречили на авторката на темата да хареса даден мъж и за бъде с него? В темата "Женени от пръв поглед" една друга съфорумка беше споменала, че ако един мъж няма собствени кола и жилище, няма никакъв шанс с нея. Затова е важно да се уточни и доколко такива материални придобивки биха наклонили везната в една или друга посока при избора ѝ на мъж.

Също така, някой по-напред беше попитал и дали авторката няма твърде високи очаквания; както и дали около нея има ухажори, но тя отклонява желанието им за опознаване.

Всичките тези фактори са важни, за да се разбере къде точно е разковничето. Аз съм останал с впечатлението, че на младите жени с нормална външност не им се налага да правят усилия за започване на отношения, защото мъжете сами правят първата крачка да се опознават с тях.

# 140
  • София
Че за какво ми е да убеждавам точно Братан? Винаги ми подхвърля по нещичко ад хоминем. Понякога си пускам покрай ушите, щото има нещо детско в него. Ама в повечето случаи ми е ясно, че спорът няма да го бъде. : )

# 141
На 24 г. с нормален външен вид и средностатистически интелект ако трябва да пишеш по форумите за майки искайки съвет как да срещнеш свестен мъж, то значи социалният ти живот е кръгла 0. Това е единственото, което ми хрумва. Казали са ти - за да срещнеш подходящ човек трябва да ходиш на правилните места.

# 142
  • Агент под прикритие
Че за какво ми е да убеждавам точно Братан? Винаги ми подхвърля по нещичко ад хоминем. Понякога си пускам покрай ушите, щото има нещо детско в него. Ама в повечето случаи ми е ясно, че спорът няма да го бъде. : )
Виждам, виждам. Пусна край ушите си и "неудобната" половина от предния ми пост. Simple Smile
Освен това, първия пост на Братан беше с цитат на трето лице, ама ти реши, че говори точно на теб и се почувства длъжна да отговориш, тъй че и ад хоминема го няма или по-точно ти си го създаде(поиска)... Simple Smile
Странен начин да покажеш, че ти е ясно, че спорът няма да го бъде, чак изглежда, че го правиш за удоволствието от безсмисления спор... После, като ви кажат, че някои жени сами си създавате драмата и не можете да живеете без нея, се сърдите.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 03:41 от Phoenix Wright

# 143
  • София
, ама ти реши, че говори точно на теб и ти трябва да отговориш

Със сигурност Joy Друг път обещавам да поизчакам, да пишат поне десетима човека, за да не ме сметнете за нахалница.

На другото ти отговорих. Беше в отговор на "никой не им е виновен". "Вина" е силна дума, както казах. И причинно- следствената връзка не е така според мен. Гадният човек винаги ще намери кого да метне. Хората се създават първо в семейството и след това в средата. Ако няма наивни женички, ще мине на животни, ако трябва и пак ще се опита да ги измами. Ако няма наивни пенсионери, ще прави други далавери. И т.н. Изнасилванията той ги вкара.

По принцип и на двамата устатковци едновременно мога да ви насмогна, ама сега не съм на кеф и ми дотежа, тъй че наистина приключвам ъъъ... диалога? Конфронтацията? Ааа, да, драмата. Ще кажеш, че с чинии се замеряме. : )

Ох, дочетох ти едит-а. Аз съм си го поискала. Пак до там стигна поантата. Евала.

# 144
  • Агент под прикритие
Е, чинии не са, но пък ад хоминем - със сигурност. А ваденето на "удобно" изречение от контекста на поста ми няма въобще да го коментирам.
И да, ТИ се намеси. Факт! Не бях аз, не беше Сульо или Пульо. Двама тръгнаха да си мерят..... ти реши да си дадеш...... и после wasn't me! Joy
Аз съм имал възможност да се намесвам в доста подобни спорове в различни теми, но съм ИЗБРАЛ да не го правя по една или друга причина. Ако пробваш и ти, ще видиш, че е точно така. Simple Smile

Устатковци... не съм впечатлен. Много жени НЕ си дават сметка, че точно ей това "снизходително" отношение, на моменти граничещо с надменност и лицемерие, отблъсква мъжете Simple Smile Е, после версията е, че му били слаби ангелите, но нали трябва да има и "политически коректна" версия за пред публиката...

Кечи, можеш да се въртиш колкото си искаш, просто ми затвърждаваш мнението, че го правиш заради удоволствието от безсмисления спор. Ама в крайна сметка ти си знаеш... Sunglasses

EDIT: ей, това със снизхождението не трябваше да ти го спойлвам, ама карай Wink

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 07:42 от Phoenix Wright

# 145

Както са ти казали по-горе, отдели време за себе си. Ако сега нямаш време, какво остава после, когато имаш мъж и деца...
Ти си най-важна! Успех ти желая!

# 146
Кечър, то у нас (а сигурно и навън) грам не са мръднали разбиранията, според които винаги жертвата си е виновна. Жертва на убийство, на изнасилване, на обир... все излиза, че или е тъпа и наивна, или невнимателна, или "си го търси", или не си е защитила дома достатъчно добре... и тн., а виновният е бил изкушен от нейната тъпота, което направо си го водят смекчаващо вината обстоятелство.
Отвсякъде се сипят "Ама тя защо е излязла по къса пола в квартал Орландовци?", а реално няма значение кой с какво е тръгнал, защото за истинските престъпници границите са много по-тесни и често опират до "Защо въобще е излязла?". Имаше тази година такъв случай с изнасилено в Борисовата градина момиче и се почна с: "Ама защо е излязла сама в парка, защо там, защо не другаде..." Същото беше с журналистката в Русе ("Защо ходела да бяга, ама защо със слушалки, ама защо с клин..."). Винаги фокусът се измества от реалния злодей.

По темата:
Отпусни се малко и не мисли толкова за намиране на партньор. Запознавай се с хора (и от двата пола) съвсем приятелски и нормално, за да си разшириш кръга и ще попаднеш на някого - обикновено така става: запознаеш се с някого пък той познава друг, а той трети и току виж третия се окаже твоя човек. Колкото повече мислиш и се настройваш специално за това, толкова по-малко вероятно е да стане от самосебе си.

# 147
Аз имам друга гледна точка. Не е до "търси си го", а до чувство за самосъхранение, ако щеш здравословна превантивност. Като в никакъв случай не коментирам престъпването на границата и не отменям вината на престъпника или психопатичността му.

Ще дам пример от личния си живот.
Миналата година в желанието си да спортувам, да се движа повече, тръгнах да ходя сама по едни туристически пътеки покрай София. Първите няколко дни – красота, разкош, тишина, абе направо ми се напълни душата. И така няколко дни. Обаче, на 4-5 път започна да ми прави впечатление, че съм все сама (или предимно) по пътеките, взе да ми се струва ултра тихо, получих някакво странно усещане на безпокойство. Викам си, стига с параноята, продължих да ходя. На един от следващите пъти ми изникна тумба ловджийски кучета и като ме залаяха онези неистово. Чувам някъде в дерето някакъв вика: "Те не хапят, спокойно". Ама нито го виждам този, нито мога да спра кучетата да подскачат покрай мен. Провиквам се и аз: "То добре, ама може ли да дойдете да си ги вържете или да ги викнете, че да си продължа пътя. " А през това време ми се разтопиха лагерите от страх. Появи се някаква сянка под мен в дерето, не го и видях даже, викна ги с команди и те тръгнаха след него кучетата.
Ами, вече не ходя сама по пътеките. Може би е излишна параноя, но предпочитам да съм скептично предпазлива, отколкото да "си търся" белята.
Та така, ако можем да направим препратка към късите поли и дълбоките деколтета – нарича се здравословен разум, осъзнатост какво правиш, какви биха могли да са последствията в определена среда. Или с една дума – адекватност.

# 148
Най- лесно се намира в университета , после става в пъти по-трудно , но за 24- годишна жена не мисля , че би било проблем. Авторката може да се включи в любителски групи във фейсбук също - да кажем за тенис , много хора си търсят там с кой да играят.Има и група примерно за хора , говорещи немски , и си уреждат срещи всяка седмица - не е като да няма варианти, но се искат целенасочени усилия , като по филмите някой да се блъсне в теб в магазина и заживели щастливо , рядко става.

Една дори леко симпатична жена и в сайт за запознанства да се регистрира, ще и пишат стотици, все ще отсее един интелигентен сред тях.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 10:38 от Анонимен

# 149
  • Насред хаоса
Ще арестуват и осъдят дейците на престъпните деяния, ама всъщност ти ще си си виновната, че не си се съборазила с риска.
Точно извършителите са виновни и точно те трябва да бъдат арестувани и тикнати в панделата. Не защото нападнатият е бил тъп, а защото в случая те извършват криминално престъпление, като нарушават един куп закони, в които е изрично казано, че никой няма правото да посяга на физическата цялост и живота на друг. Все едно някой мъж да се намеси в сбиване да помогне на някого и да му кажат, че той си е виновен за отнесения побой, задето се е намесил. Отговорността се носи и наказанието следва да се понася от този, който си е позволил да посегне. Стига вече с тия извратени "ама тя/той си го изпроси, тя/той си е виновен". Виновен е престъпникът, според всички закони.

Общи условия

Активация на акаунт