Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 053
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
Пиронче, има го това с носещите на гръб останалите, но не е до пол. Има такива и мъже, и жени. Аз ги наричам пълнеж.
Сега си представи тази схема, която си описал с женорята дето си клатят крачката, имат време за интриги и нищонеправене и да се налага конкуренция с други жени, че и мъж за подобна позиция. Става весел и на моменти зловещ хаос.Laughing
Защото жена на мъж може да прости, че я е надскочил, но жена на друга жена, не прощава. Smiling Imp

А като добавим много "модерни" позиции на жени пиар-ки, маркетинг мениджър и тем подобни измишлоьотини и маниерът им на държание, и може да се стигне даже до бой, а камо ли до намиране на свестен партньор.

# 511
Аз също не мога да се съглася, че нещата опират до пол. По-скоро е до човек, до фирма, до управители, до очакване на управителите и т.н.
Работила съм във фирма, в която и жени и мъже са ми се лепвали като плюнки да им върша работата - едните са взимали наравно с мен, а най-наглият беше новодошъл “капацитет”, който изобщо нямаше представа от работата, нито имаше потенциала да “произведе” нещо смислено, но явно толкова добре беше представил себе си пред управителите, че дори си беше извоювал по-висока стартова заплата от моята моментна, имайки предвид, че съм била от най-старите и можещи във фирмата. Та на всичкото отгоре са ми го натресли да го обучавам, въпреки че съм била натоварена с тройно повече и по-отговорна работа. Така че колкото фирми, толкова примери, просто е безсмислено да се спори по въпроса с половете.

# 512
  • София
Забравила си фундаменталните HR- ки.

# 513
Мда, една 33- годишна жена, примерно, доста често няма да я повишат, ако няма деца. Щото се очаква в най- скоро време да има. Докато един мъж на 33 е в професионалния си разцвет. Знам, че вече има много измислени позициики мениджър на още 3-ма балъка, а дейността никой не я знае коя е, но при по- сериозна дейност все още повишават по- лесно мъже.
И това е съвсем нормална политика според мен. Жената между 25 и 33 е рисков играч, ако няма деца. Всяка фирма, която се ръководи разумно и е с дългосрочни планове, би следвало да инвестира повече в развитието на един мъж, отколкото в жена, която не е родила и е в тази възраст. Но пък от друга страна, това не пречи трудът й да се заплаща така, както заслужава, ако е можеща и правеща.. Абе много е комплексно всичко.

# 514
  • Пловдив
 Автор(к)е на темата, благодаря ти, че чрез лицемерното си мълчание и гаргарата с тази твоя измислена тема ти всъщност спомогна за объждането на няколко ключови в живота теми, които обогатяват всички ни! Simple Smile Поздрави!

# 515
  • София
Ами, тогава всичките шефчета, ейчарченца и всички други безполезни маймуни на клона да престанат да се плодят? Звучи ми логично. Щото техните деца кой ще гледа. Рисково е, тъй като не могат да се съсредоточат върху компанията. А жените са "рискови играчи" от 25 нагоре май май. До гроб. И на мен не ми се коментира, всъщност. Има си дискриминация на повечето места и още как.

# 516
Ами, тогава всичките шефчета, ейчарченца и всички други безполезни маймуни на клона да престанат да се плодят? Звучи ми логично. Щото техните деца кой ще гледа. Рисково е, тъй като не могат да се съсредоточат върху компанията. А жените са "рискови играчи" от 25 нагоре май май. До гроб. И на мен не ми се коментира, всъщност. Има си дискриминация на повечето места и още как.
Аз не отричам, че на много места има. Но за да обнадеждим тези, които си мислят, че навсякъде е така, трябва да се знае, че има и много места където не е така. Който го притеснява това, да си търси работа в някоя типично женска професия или фирма с преобладаващи жени..., или пък да си създаде собствен бизнес и да си шефства.
Аз мисля, че ако си достатъчно кадърен човек, ще намериш място или начин да се докажеш.
А това за плоденето и на шефчетата и тяхната безполезност не е много честно да го казваш, ако те ти дават заплатата.

# 517
  • Пловдив
За каква дискриминация говорим? Спрямо работещите жени, или спрямо работещите мъже? Grinning

Цитат
В момента, след като ползва отпуск за бременност и раждане, който продължава, докато детето навърши 1 година, майката има право на още една година платен отпуск - за гледане на дете, докато то навърши две години (чл. 164 от Кодекса на труда). Цялото това време се признава не само за осигурителен, а и за трудов стаж, а като следствие от това – този трудов стаж се зачита за право на платен годишен отпуск за това време. Другояче казано, след като се върне на работа след навършването на втората година на детето, майката има право да ползва платен годишен отпуск за изминалите две години, независимо че не е работела през това време.

# 518
За каква дискриминация говорим? Спрямо работещите жени, или спрямо работещите мъже? Grinning

Цитат
В момента, след като ползва отпуск за бременност и раждане, който продължава, докато детето навърши 1 година, майката има право на още една година платен отпуск - за гледане на дете, докато то навърши две години (чл. 164 от Кодекса на труда). Цялото това време се признава не само за осигурителен, а и за трудов стаж, а като следствие от това – този трудов стаж се зачита за право на платен годишен отпуск за това време. Другояче казано, след като се върне на работа след навършването на втората година на детето, майката има право да ползва платен годишен отпуск за изминалите две години, независимо че не е работела през това време.
Естествено! Вие имате предимство в развитието във възрастта между 25-35, където ние сме прецакани, а това ни е реваншът. И хайде моля да не се зачита майчинството за “стоене без работа”, защото и то не е по-малко трудоемко и отговорно. А да не говорим, че докато вие сте на работа от 8 до 5, ние сме 24/7 на разположение на човечето/тата.
9-те месеца носене и после раждане.. няма смисъл да ги повдигаме на въпрос.

P.S.Ако не си вдигал поне 37 градуса температура, няма как да ме разбереш какво ми е било, докато раждам 😄

# 519
Ей, това момиче дали си намери свестен човек? Какво мислите?

# 520
  • София
не е много честно да го казваш, ако те ти дават заплатата.
А? Да не я подаряват случайно за красиви очи? Joy Работиш, плащат ти. Има ли лежачи- има.

Не е тук мястото, но понякога живеете в розово балонче : ) Много е хубаво, че се опитваш да окуражиш останалите, но нека гледаме и малко реално на нещата.

Добре, че знам кодекса, щото това не се чете. Истината е, че нормативно мъжете също имат право на бащинство. Проблемът е в обществената настройка демек. Колко мъже познавате, които ще си сложат стоп на кариерата, за да бършат насрани дупета?

# 521
Аз също не мога да се съглася, че нещата опират до пол. По-скоро е до човек, до фирма, до управители, до очакване на управителите и т.н.
Работила съм във фирма, в която и жени и мъже са ми се лепвали като плюнки да им върша работата - едните са взимали наравно с мен, а най-наглият беше новодошъл “капацитет”, който изобщо нямаше представа от работата, нито имаше потенциала да “произведе” нещо смислено, но явно толкова добре беше представил себе си пред управителите, че дори си беше извоювал по-висока стартова заплата от моята моментна, имайки предвид, че съм била от най-старите и можещи във фирмата. Та на всичкото отгоре са ми го натресли да го обучавам, въпреки че съм била натоварена с тройно повече и по-отговорна работа. Така че колкото фирми, толкова примери, просто е безсмислено да се спори по въпроса с половете.
Ти как му разбра заплатата ? При нас е строго
 конфиденциално

# 522
  • Пловдив
Естествено! Вие имате предимство в развитието във възрастта между 25-35, където ние сме прецакани, а това ни е реваншът. И хайде моля да не се зачита майчинството за “стоене без работа”, защото и то не е по-малко трудоемко и отговорно. А да не говорим, че докато вие сте на работа от 8 до 5, ние сме 24/7 на разположение на човечето/тата.
9-те месеца носене и после раждане.. няма смисъл да ги повдигаме на въпрос.

P.S.Ако не си вдигал поне 37 градуса температура, няма как да ме разбереш какво ми е било, докато раждам 😄

За какво предимство на мъжете между 25-35 години пишеш, спрямо жените на същата възраст? Grinning Къде е обосновката, при това безпристрастна? Има безброй жени на тези години, които не са раждали и май нямат и намерение да го правят. Има и много жени, които пък раждат между 18-25 години. И пак не се разбира къде е предимството на мъжете в цялата картинка и в кое са ощетени жените от гореописаните категории и възрасти (и раждалите, и нераждалите).

Ти отваряш дума за сравнение на майчинството със "стоене без работа", но не и аз. Аз цитирах как е по Закон. Simple Smile А той приема, че майката има право на две години платен отпуск, плюс натрупаният годишен такъв за тези две години, в които дори не е стъпвала на работа. И това време, в което не е работела, се зачита за неин трудов стаж. Ето това гласи Законът.

Никак не омаловажавам бременността и с това даването на нов живот, но и не мога да се съглася с думите ти, че 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 9 месеца сте неотлъчно на разположение и грижейки се за плода. Simple Smile Излиза, че не мигвате през цялото това време, не спите, не се забавлявате, не си почивате, не се разхождате, не си говорите с приятелки на живо и по телефона, не пишете по форуми, не гледате филми, не слушате музика, не правите любоФ... Даже първите месеци при повечето бременни жени са значително по-леки от последните. Една приятелка до два месеца ще ражда и още си ходи на работа. Имам и роднини жени, които до към 6-7 месец от бременността дори пътуваха по почивки на моренце и планина, а до самия край и се разхождаха по паркове с приятелки. Пак казвам, зная за- и съм виждал с очите си (макар и да не мога да ги изпитам лично) лишенията, безсънието, болките и неразположението на бъдещите мами, но нека не прекспонираме нещата така, сякаш се касае за денонощна каторга постоянно в продължение на 9 месеца.

Няма смисъл да го обръщаме на "нашият пол е по-онеправдан от вашия". Ако някой мъж тръгне да ви говори какво е да марширувате и полагате физически труд в казармата (аз съм бил и радист и там пиукането на Морзовата азбука по 6 часа дневно, между нарядите, цепенето на дърва и косенето на трева, си беше приключение), както и в много други професии (без непременно да са тежки - дори и такива, седнали зад бюро), които вие жените не искате да упражнявате, струва ми се, че картинката ще стане по-различна. И при все, че това да си мъж в живота и да се очаква от теб ти да си отговорният, по-постигналият всичко от жената, все ти да правиш първата и следващите крачки при запознанство и какво ли не още... Виждал съм с очите си и как жена се заяжда с някакви пишлемета и после мъжът до нея отнася боя, защото се очаква да е кавалер и да я защити, въпреки глупостта ѝ.

Вдигал съм не само температура, ами още от първия месец в казармата и години наред след това често плюех кръв поради хронична язва на дванадесотопръстника (а да имаш пареща рана в стомаха дори и докато уж трябва да спиш -  по-добре да не знаеш какво е); успоредно на синузита, който ме забавляваше с почти постоянното главоболие, отмалялост и пищене в ушите. Simple Smile 6 месеца съм ял само пюре от настъргани ябълки и съм пиел чай. Да видиш ти как мъж от 91 кг се топи до 55 кг.

Ей, това момиче дали си намери свестен човек? Какво мислите?
Щом мълчи така упорито, но влиза да чете, значи работата може вече да е опекана. Simple Smile Нека авторът/авторката сам/сама каже.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 20:29 от Счупено пиронче

# 523
Аз съм свидетел как на колега му вдигнаха заплатата само защото щял да се жени. Еми, т'ва ако не е дискриминация, не знам. На мен, да не ми вдигнаха заплатата като забременях? Даже ме уволниха, понеже отказах да вдигам тежко. Laughing

# 524
  • София
Тъпо... Сега си сложила хиленка, но сигурно ти е било доста гадно тогава. Sad

Общи условия

Активация на акаунт