Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 916
  • 791
  •   1
Отговори
# 765
Ми не, не щракаш с пръсти, работа се иска. Само че никой не ти прекъсва работата с бременности и гледане на деца, имаш дълга писта за отлитане, дето се вика. А общественото признание си идва само. За една жена - ако забие в кариера между 20 и 35 и не се омъжва, ще чуе доста тежки коментари. За мъж? Нищо, той е мъж, гради състояние, като стане на 35, ще си хване сгодна женица.

Вие пък с тея кариери все едно Тръмп ще измествате , голяма работа за кариерата като родиш 1 дете. По тая логика нямаше да има майки мениджърки. Тва с кариерата от доста други неща зависи, не дали си със или без деца.

# 766
Ми не, не щракаш с пръсти, работа се иска. Само че никой не ти прекъсва работата с бременности и гледане на деца, имаш дълга писта за отлитане, дето се вика. А общественото признание си идва само. За една жена - ако забие в кариера между 20 и 35 и не се омъжва, ще чуе доста тежки коментари. За мъж? Нищо, той е мъж, гради състояние, като стане на 35, ще си хване сгодна женица.

Вие пък с тея кариери все едно Тръмп ще измествате , голяма работа за кариерата като родиш 1 дете. По тая логика нямаше да има майки мениджърки. Тва с кариерата от доста други неща зависи, не дали си със или без деца.

Е, ти им утрепа сичката риба, Иване! Мечтите са хубаво нещо!

Нека си мислят, че има хубава зелена трЕва там някъде, доходоносни управленски професии, само пари да зимаш, да сочиш с показалката и да ти постилат червени килими. Трай ся!

# 767

Е, ти им утрепа сичката риба, Иване! Нека си мислят, че има хубава зелена трЕва там някъде, доходоносни управленски професии, само пари да зимаш, да сочиш с показалката и да ти постилат червени килими. Трай ся!

Хахахха , нали GrinningJoy

# 768
Абе то зависи от други неща, ама нека не си оставаш у дома периодично. За един мъж три деца няма да попречат на кариерата...за жена обаче - много сериозни маневри ще се искат.

Иначе говоря главно за себе си. Виждам си резултатите от последните години и си представям какво би било за мъж, който има само 1 задача: да работи и да се пласира, да се развива. И не че ще изместиш Тръмп, но животът ще ти е бая весел.

Пък и като жена трябва да си харча парите за скучни неща - скоби, уроци, "бъдещето" на децата, жилище в хубав район до хубаво училище...то не се усеща густото.

А зелена трева си има. Всеки си има приоритети в живота, едни я търсят, други се подиграват.

# 769
Не знам, аз приемам такива розови приказки само от жени, които яко дърпат каруцата и много им харесват очите и жестовете на милото.
Другото ми идва малко лицемерно. Според мен почти всяка жена гледа дали човекът е работлив, дали е амбициозен и иска да върви напред.
Просто някои се възмущават, че друг го казва, докато те самите седят на сянка.
Да, работлив, интелигентен - да. То това е част от привличането. Аз не мисля, че бих могла да оглупея само по сини очи и 5 комплимента, ако няма акъл и интересни разговори.
Иначе, на хартия имах доста червени лампички от МП (не само 11те години разлика), които във форума са описвани неведнъж с голяма удивителна и надпис "Бягай с 200", но имах и неясно усещане... Не мога да си го пиша като хвалба за някаква издълбока прозорливост и супер точна преценка - можеше нещата да се развият много зле и просто щяхме да се разделим. Извадих странен късмет. Вярно, че тогава бях само на 21, т.е "широко около врата" и имах спокойствието, че имам времето да оплескам яко нещата. Сега се съмнявам да бих го карала съвсем на инстинкти, ако се наложи, но и прекаленото тестване и анализиране може да изиграе лоша шега.

# 770
  • Варна
Амбициозен егоист не е добра партия, Catcher. Любовта към жена и  деца също може да мотивира и да компенсира неравностоен старт.

# 771
Ама tainichka ли взе сега ролята на форумната провайдната?

Амбициозен е нож с две остриета, трябва да знае как да разпределя ресурсите и да оптимизира. Не да дръпне чергата само към себе си и своето развитие. Щото то не се знае тая амбиция дали е смислена и дали дава плодове. Амбицията трябва да е към определени цели, не максимализъм заради самия максимализъм.

# 772
Ми да, в едни определени години пречеха, особено първото - някак ми смени мисленето и настройката. Аз и сега не правя кариера, просто работя, при това по специфичен начин, защото деца не се зае§ават толкова лесно. В смисъл - ти ги хвърлиш някъде, те се връщат със зверски вирус...

# 773
Абе то зависи от други неща, ама нека не си оставаш у дома периодично. За един мъж три деца няма да попречат на кариерата...за жена обаче - много сериозни маневри ще се искат.

Иначе говоря главно за себе си. Виждам си резултатите от последните години и си представям какво би било за мъж, който има само 1 задача: да работи и да се пласира, да се развива. И не че ще изместиш Тръмп, но животът ще ти е бая весел.

Пък и като жена трябва да си харча парите за скучни неща - скоби, уроци, "бъдещето" на децата, жилище в хубав район до хубаво училище...то не се усеща густото.

А зелена трева си има. Всеки си има приоритети в живота, едни я търсят, други се подиграват.

А аз като мъж мислиш , че не ми се налага да ги харча за жилище ?

# 774
  • Пловдив

Аз чета, чета, та се не начудвам на вече колкото мнения се изписаха, че на жените хем им пречи на кариерата да имат деца, хем пък пречело за тях и като нямат деца. От такива гръмки изказвания излиза, че доживот сте обречени на некариерстване. Grinning

Аз съм виждал чудесни примери за жени (някои и майки), които просто имат цели и се трудят в набелязаната цел. Съответно и успяват. Това го бях писал и преди десетки страници в настощата тема.

# 775
  • София
Амбициозните хора не са непременно егоисти. Зависи от типа. Нямам нищо против който с каквото иска да компенсира, всеки сам си избира партньорите, но не обичам украсени коментари.

П.П. Луна, зачети се преди коментара ми. Всъщност се осмяха нечии претенции, вкл мое изказване. Аз просто отговорих, че е лицемерно хора, които се оглеждат като гърмяни кой колко парички има, да укоряват другите за нещо си и да се издигат илюзорно над тях.

# 776

Да, ама като ерген може да минеш само с една ергенска квартира за кефове. Може да си в готин централен квартал, нещо артистично, не скучно семейно жилище.

# 777
  • Варна
Реалните примери за хиперкариеристи са плачевни. Там отношенията са преобладаващо стерилни. При някои мъжа (кариерист)е краля Слънце, фамилията са придворни. Носи си академичните титли като божество.
Мисля, че е важно, при оформена двойка, цели интереси, амбиции, планове и т.н. да са  екипни.

# 778
  • Пловдив

Да, ама като ерген може да минеш само с една ергенска квартира за кефове. Може да си в готин централен квартал, нещо артистично, не скучно семейно жилище.
Квартирите в готините централни квартали също струват пари - да не забравяме. Simple Smile
 А "кефовете"... Какво влагаш в тази дума? И тях кой се очаква да ги плаща?

Реалните примери за хиперкариеристи са плачевни. Там отношенията са преобладаващо стерилни. При някои мъжа (кариерист)е краля Слънце, фамилията са придворни. Носи си академичните титли като божество.
Мисля, че е важно, при оформена двойка, цели интереси, амбиции, планове и т.н. да са  екипни.
Точно написано! Simple Smile Ето това е разковничето!

# 779
Щом опряхме до жилищата, аз като една панелена принцеса, изчезвам.

//Среден, нормален стандарт на работливи хора с мерак да правят нещо като цяло.
Нито да живееш постоянно свивайки се е ОК, нито имам добро око за баш богаташкия живот с прекомерното глезене и угаждане на всяка прищявка. Възпитават се хора с нереален поглед над света и останалите в него.

Общи условия

Активация на акаунт