Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

• 43 101
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм така с талашита - като му увиснат вратичките, какво правиш -  търсиш чалъми да ги държиш затворени или купуваш нови мебели? Иначе лъскавичко, наистина, ама си е талашит за хамстери.
И на соц нещата по принцип нищо не би трябвало да им има, ако са поддържани, а те масово не са. Не виждам лошо в соц-стила, но у нас реално няма такива жилища, а неподдържан сбирщайн от жилищата на половината рода.

# 376
но у нас реално няма такива жилища, а неподдържан сбирщайн от жилищата на половината рода.
Реално ти нямаш поглед върху целия пазар, затова и мненията ти почиват на неверни обобщения. И във високия сегмент нещата не стоят така, повярвай ми. И не зная какво наричаш талашит, но за кухнята например ме посъветваха да не избирам масив, защото се раздува от изпаренията. Имам предвид и моята кухня вкъщи /вече двайсетгодишна/, както и кухнята в апартамента, който давам под наем - тя е нова, там да кажем още няма отзив за трайност. Провиснали вратички не допускам в жилищата, които отдавам под наем - миналата седмица стоя майстор половин ден за да смени една брава, която не се затваряше както трябва. Та мисълта ми е да не пишете така на ангро какво е боклук, Виденов и сбирщайн. В жилище за 500 лв може и да има нещо такова, нямам наблюдения. За три пъти по толкова вече е недопустимо и пазарът няма да го позволи.

# 377
Не е ли очевидно, че не говоря за '3 пъти по 500'?
В жилище за 500 лв може и да има нещо такова, нямам наблюдения.
А аз имам точно върху тези жилища и те са масово (не само мое мнение, доколкото чета темата) неподдържани и/или амортизирани, и/или с много евтини мебели от марка с лоша слава. За втори път в едно мнение казвам, не коментирам жилища с 4цифрени наеми. Там не мисля и че пазарът би допуснал марки с лоша или нисък клас слава, каквито са всички талашити, Нео, Беко, Ариели, Елит, Снайге и пр., нищо, че у вас (и при мен) работят.
Смисъл, ккво въобще сравняваме, като имаме предвид цени с разлика в пъти?

# 378
Според мен всяко едно жилище, което се дава под наем, трябва да е почистено и без лични вещи. Не заради наемателите, а от уважение на наемодаетеля към самия себе си. И няма значение дали се дава за 300 или 3000. Иначе и мърлявият наемател може да каже, че не го поддържа, понеже е евтино. Цената няма общо с това да се полагат минимални усилия и от двете страни.
Нямам против мебели от ИКЕА и Виденов като наемател, стига наемодателят да си е направим сметката, че скриновете на Виденов имат кофти механизми за чекмеджетата, а масичката от ИКЕА за 30 лева има некачествено покритие и се лющи. Не като се съсипе нещо при нормална употреба да ме изкарва мърла и вандалка и да трябва да плащам и възстановявам като поп.

# 379
Имам холна масичка от Икеа, от евтините, ползва се постоянно от около две години. Никаква следа няма от употреба. Живяла съм в квартири със соц мебели - преди десетина години бяха много повече. На едното място си беше компромис, но на другото си бяха съвсем здрави и удобни, нищо повредено, скъсано и мръсно.
А лични вещи не знам как така оставят, най-малкото може наемателят по недоглеждане да ги повреди или хвърли. Радвала съм се на оставени цели библиотеки с книги, но това е друго Simple Smile

# 380
Ами, моята холна масичка от икеа, за три години и половина се е поолющила.
За тази иде реч.

# 381
Не е ли очевидно, че не говоря за '3 пъти по 500'?
В жилище за 500 лв може и да има нещо такова, нямам наблюдения.
А аз имам точно върху тези жилища и те са масово (не само мое мнение, доколкото чета темата) неподдържани и/или амортизирани, и/или с много евтини мебели от марка с лоша слава. За втори път в едно мнение казвам, не коментирам жилища с 4цифрени наеми. Там не мисля и че пазарът би допуснал марки с лоша или нисък клас слава, каквито са всички талашити, Нео, Беко, Ариели, Елит, Снайге и пр., нищо, че у вас (и при мен) работят.
Смисъл, ккво въобще сравняваме, като имаме предвид цени с разлика в пъти?
Много ми е интересно на какво викате "талашити" и там, където сте наели какво е обзавеждането и за какъв месечен наем? От темата тук се видя, че масово докато отидете на оглед, апартаментът вече беше отдаден на други, явно доста голямо търсене има в евтиния сегмент, дори и в кварталите от периферията.

# 382
Отдавам жилище за 500 лв. Предвид, че живеех аз там, няма техника Беко, стари мебели и пр. Така че наистина не е добре да се обобщава.

# 383
Отдаден беше само един, което е нормално - писах на човека дни след пускане на обявата.
Има търсене на малки жилища и се харчат тези до 500 лв, които се пускат от собственик, поне там, където аз гледах - ОК, Люлин - обявите се свалят до 2 или 3 дни. Изключение правят обяви, които дори на снимка изглеждат зле.
Ако може да не ми измисляте постове, писала съм достатъчно скоро и помня какво.

# 384
Отдаден беше само един, което е нормално - писах на човека дни след пускане на обявата.
Има търсене на малки жилища и се харчат тези до 500 лв, които се пускат от собственик, поне там, където аз гледах - ОК, Люлин - обявите се свалят до 2 или 3 дни. Изключение правят обяви, които дори на снимка изглеждат зле.
Ако може да не ми измисляте постове, писала съм достатъчно скоро и помня какво.
В смисъл нещо невярно ли написах? Евтините жилища изчезват от пазара бързо, независимо че вътре не е супер лукс. Това не отговаря на истината според Вас ли, че нещо не разбрах за какво се докачате. Темата е пълна с Ваши мнения, където сте недоволни от всичко, направи ми впечатление, но не ми се цитира, който се интересува, може да види. Затова ми е чудно, явно само на Вас ви пречи талашита в евтиното жилище, другите си живеят там без проблеми, включително и с уреди Беко представете си. И ако аз търся жилище, грам няма да ме интересува марката мебели и уреди, щом всичко е в добро състояние и работи, особено ако наемът ме устройва. Затова такива панаири за мебели от Икеа са ми доста странни, честно казано. Може би Мартинели трябва навсякъде да има, за да се удовлетворят претенциите на някой, който е решил, че самостоятелно определя пазара на имоти под наем.

# 385
  • Somewhere far away
Че какво им е на мебелите Икеа ??
 Има си много хубави неща.  НО и там цената е определяща, една маса за 20 лв не е същото като маса за 400 лв.

# 386
Ако си беше направила труда да прочетеш мненията ми, щеше да видиш какво казвам по въпроса.
Аз обаче останах с впечатление, че твоето мнение е за чисти, поддържани, дори да не са луксозни жилища. Сега изведнъж се оказва по твои думи, че, цитирам,

Та мисълта ми е да не пишете така на ангро какво е боклук, Виденов и сбирщайн. В жилище за 500 лв може и да има нещо такова, нямам наблюдения. За три пъти по толкова вече е недопустимо и пазарът няма да го позволи.
и всъщност ти говориш за съвсем, съвсем друг и много по-скъп сегмент на т.нар.пазар, но нямаш наблюдения върху този, за който коментирам аз. И който, впрочем, не се харчи само защото е евтин, а защото там е пълно с малки жилища за сам човек/двойка +/- пинчер.
Доста озадачаващо.

# 387
Исках да напиша, че ако някой иска добро жилище с всички екстри /твоите изисквания са без талашит, маркови уреди, чисто и ново/ трябва да се бръкне повече. Не го написах директно, защото не исках да те обидя, нито пък тези наематели, които търсят нещо евтино. Но някой да плаща 500 лв и да се сърди, че пералнята му е Беко при все че пере добре или секцията му е от Икеа ми е малко прекалено честно казано.
А на разсъждението че евтините се харчат повече защото са за един или двама души ще отговоря, че и скъпите апартаменти се наемат от един или двама, аз не бих пуснала в имота си седем души, само защото е голям и трябва да си поделят наема. Та очевидно ниската цена е тази, която провокира този голям интерес.

# 388
Малките, бюджетно обзаведени апартаменти се търсят повече и защото са с по-ниски разходи - най-вече за отопление.
Статистиката показва, че голяма част от населението е с ниски доходи, т.е. с доходи, с които можеш да си наемеш само малък, бюджетно обзаведен апартамент. Това за мен е обективна даденост, от която не може да се избяга.

# 389
Ами не, 'моите' изисквания не са такива, не се цупя на пералня Беко и съвсем други неща казвам, вкл.за бройката настанени.

Общи условия

Активация на акаунт