GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 63 920
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 765
Сколасах и аз да изгледам серията.
Емилия Кларк най-накрая показа, че може да играе!
Денерис обаче вече тотално губи почва под краката си и връзка с реалния свят. Вярно, че да им стигне времето пришпорват историята, но така я изкарват сценаристите невменяема - не можа да послуша Санса да остави хората да починат, ами ги юрна.
Изкефих се на дивака Тормунд, а аз по принцип се дразня на хора без елементарно възпитание, но той толкова добре го изигра.
Всичко останало от действието в серията ми звучи логично и не съдя кой какво на кого казал и дали е престъпил клетва. Нещата поемат вече правилния ход и ще има финална игра на тронове.

# 766
  • София
Най-добре би било тронът да е разрушен от двете кралици, Джон да умре( както трябваше да умре преди 2 сезона още, може би в книгите ще си е мъртъв и няма да има особена роля), и 7 кралства да се управляват самостоятелно. или от брак между Санса и...някой друг, дори Юрон или който оцелее след клането...най-реалистично е. Всичко друго ще е фен сървиз и компромис. Няма и време за по-сложни интриги и развръзки
И аз така си мисля и искам.
Кралствата да са автономни...
И трон да няма. Що народ си замина заради, амбициите на кандидатите за трона.....

# 767
Мяташе го, но после го запалиха. Не виждам смисъл да мятат с катапулти адски огън по дракона, пък след това и с горяща стрела да го целят. За Дрогон заплахата не е адския огън, а скорпионите - видя се, че са достатъчно ефективни. Виж срещу армията може да го използват адския огън.

Работата в трейлъра ми прилича малко на похода на Станис срещу Болтън. Приготвяше се уж за обсада, но Рамзи изведе войската в открит бой. Тук също се вижда Златната дружина извън стените. Ясно им е, че героите са уморени, както беше и с тези на Станис, и не мислят да протакат. Това от една страна може да даде предимство на Джонерис - ако битката се пренесе далеч от стените, опасани със скорпиони, драконът може да свърши много работа.

# 768
Ще видите, че този с качулката ходи в обратната посока и е Джайм.

Относно Юрон, може да изглежда учуден, че все пак Денерис напада с дракона въпреки явното им превъзходство.

В миналото само 1 дракон е паднал в битка, в Дорн. И то е било късмет, балистата го е уцелила в окото. Тук силно прекалиха с тия балисти.
По-принцип трябва да са по големи, с нагръдници и седла или поне вериги да връзват ездача против изпадане.

Логично е Денерис да напдне през нощта, няма да могат да я виждат и след пушека който ще се вдигне с няколко захода лесно ще се справи със всички балисти по стените.
Друг вариант е да вземе пример от Егон и да се пусне от високо право надолу, нито ще я видят нито ще имат време да реагират. 
Трети вариант е Яра да напдне Юрон с каквото има там и докато е зает да има удар и отгоре.
Дракона плува добре, ама не става докато Денерис е на него.

# 769
Ще видите, че този с качулката ходи в обратната посока и е Джайм.

Относно Юрон, може да изглежда учуден, че все пак Денерис напада с дракона въпреки явното им превъзходство.

В миналото само 1 дракон е паднал в битка, в Дорн. И то е било късмет, балистата го е уцелила в окото. Тук силно прекалиха с тия балисти.
По-принцип трябва да са по големи, с нагръдници и седла или поне вериги да връзват ездача против изпадане.

Логично е Денерис да напдне през нощта, няма да могат да я виждат и след пушека който ще се вдигне с няколко захода лесно ще се справи със всички балисти по стените.
Друг вариант е да вземе пример от Егон и да се пусне от високо право надолу, нито ще я видят нито ще имат време да реагират. 
Трети вариант е Яра да напдне Юрон с каквото има там и докато е зает да има удар и отгоре.
Дракона плува добре, ама не става докато Денерис е на него.
Викаш ще прилича на мокра кокошка. Innocent Не е необходимо тя да е с него.
Както и да е, след великите дупки в сценария, пришпорването на действието, забравените кафени чашки и прочие дивотии, които сътвориха, дано поне за финал спретнат грандиозно зрелищно шоу, че да оплакнем окото, а не някакви сълзиви мелодрами в стил "на малката булка и падна тавата с ориз".

# 770
  • Бургас
Чудя се аз на балистата, която трепе дракони и руши кораби. Много фентъзи ми идва. Не стига, че е супер точна, ами и с достатъчно мощност и тегло да смаже кораб или дракон от такава дистанция. Чак да се чуди човек що за тяга я изстрелва. Пълна фантасмагория е това.
Дрогон няма шанс да припари Четорга посред бял ден. Е, сега да си имаха димки...мятат ги и дракарис, ама няма. Друг вариант би бил да запалят яко високи огньове около стените на четорга и да отрежат видимост.

Има две гига дупки за мен във филма: Денерис не помете Четорга на първо четене и Аря да убие НК. Пукам се от яд. Хайде това с Денерис можеш да го прежалиш, но Аря беше и е единствения достоен убиец на Церсей.

# 771
  • Чужбина
Искам Церсей да вземе главата на Сансето. Е, тогава Аря ще се развихри.

Никой да не пипа Санса!  Twisted Evil

Санса forever!

love001

Мисля, че мъжът с качулката в промото в привю-то е Джейми! Къса ми се сърцето.

# 772
  • Вестерос
Пускам ви евентуални спойлери за 5 и 6 епизод

Скрит текст:
"I spoke with someone who is an extra for episodes 5 and 6 of season 8.
During a scene with Jon Snow in ep5 or ep6, witnessed a main character being killed off. This is a shocking death that all extras were audibly shocked at this death and had to reshoot the scene. Did not tell me who. (Dany?)
In episode 5, Arya, The Hound and Jaime Lannister are with a crowd of people from Fleabottom being ushered through the gates of the red keep, the gates are locked before they can get in."

4 тъжни героя

# 773
Юрон се ококорва от друго, твърде очевадно е за да е дракон. Досега винаги така са постъпвали в трейлърите.

# 774
Ами балистите могат и с катапулти да се бутнат. И без това им останаха неизползвани от битката с НК, освен ако не са ги нарязали за клади Simple Smile

# 775
  • Вестерос
Спекулира се, че идват още дракони от Валирия, където се скиташе Дрогон Grinning

# 776
  • Русе
Този сезон играта на всички е на топ ниво! Включително на актьори, които винаги са се представяли слабо в очите ми – като Кларк или Харингтън. Последният беше малко пресипнал този епизод, явно е бил простинал по нощите. Техническата част от екипа също полага неимоверни усилия, за каквото и да става дума, режисурата например е превъзходна. Пре-въз-ход-на!

Единствените, които сега според мен се представят зле, ама наистина зле, са самите сценаристи и най-вече двамата главни създатели. Нямам особена идея защо постоянно през разработката съкращаваха сезона все повече и повече, докато накрая падне на 6 серии, ако ще и три от тях да са с по 15 минути отгоре, че да покажели само най-главното. И въпросното най-главно се оказват разни беседи, постоянни фенсървизи, шок моменти без никакви предпоставки и любовни мелодрами, а самият сюжет е сбит в 1/3 от епизода и страда от това. Особено защото не остава време за гореспоменатите предпоставки и полагане на логични основи за основната развръзка. И така накрая оставам с послевкус за невероятна пришпореност. Но пък за сметка на това единствените герои, които са сами и не се обичат драматично с някого и/или не са в любовни петоъгълници, са неколцина мъже, за които буквално просто не стигат женските персонажи като бройка и няма с коя да ги гаджосат.

След последния епизод си наложих най-огромния "suspension of disbelief", но някак пак успяват да дръпнат килимчето под краката. През просото са го ударили яко. Невероятните балисти и прочие анти-времеви, логични и физични фактори настрана, половината армия била жива, Аря явно уби с камата и самата зима като метеорологични условия, все тая, но аджеба, какво се обърка пък с Кралски чертог. Просто не намирам за редно за продукция от такъв ранг да градиш, градиш, накрая на това да си основеш даже и финала, и постоянно да излизаш с евтини измъквания.

# 777
  • Варна
Ами балистите могат и с катапулти да се бутнат. И без това им останаха неизползвани от битката с НК, освен ако не са ги нарязали за клади Simple Smile
Пренасянето сигурно ще е бавно. Нямат достатъчно припаси за обсада, пък и останаха без флот. Само нападение с Дрогон през нощта е оправдано.

Спекулира се, че идват още дракони от Валирия, където се скиташе Дрогон Grinning

Абсурд!

Относно анкетаат на съм сложила санса и Тирион, защото не са двойка с романтични отношения./все едно да сложа Тирион и Варис/. А Церсей и Джайм, защото смятах, че никой няма да ги определи като любими.. Embarassed

Довечера ще направя нова, какво ще залагаме за смърти ли?

# 778
  • Варна
Koronis, изсекли са дърветете за да направят балисти. Laughing

# 779
Юрон се ококорва от друго, твърде очевадно е за да е дракон. Досега винаги така са постъпвали в трейлърите.
Чува се драконов рев. Няма да се ококорва за ЕнтърпрАз, я.

Общи условия

Активация на акаунт