GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 932
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 1 620
  • Вестерос

# 1 621
Пак сте изписали света. Laughing

Остава Санса, която е изключението, може би понеже Лейди беше убита от Нед, а не от врагове. Дали това означава, че Санса в крайна сметка няма да бъде Старк, един вид прогонена от собственото си семейство си по някакъв начин? За предателството си към Джон може би?! Тя и без това има два брака вече и нищо чудно бъдещето й да е в КЧ, а не в Севера.

Аз смъртта на Лейди я виждам като предвещание на смъртта на старата Санса - наивното момиченце, чиято мечта беше да се омъжи за принц, да си плете край огъня и да бъде фина дама.
А тази мечта я убиха Ланистър, както и накараха Нед да убие Лейди. Който между другото и набута Санса в КЧ. Та паралелът е повече към характера на Санса, отколкото към самия й живот.

# 1 622
Ето още един въпрос за милион долара: ще имат ли смелостта D&D да противопоставят хетеросексуалния бял мъж в конфликт с еманципираната, пък макар и бяла жена, и да го оставят да я затрие? Не и ако преди това не опропастят напълно образа ѝ. Четохте ли за възмущенията след последния епизод? По повод Санса, че не било необходимо една жена да бъде насилвана, за да стане силна (разговора ѝ с Хрътката визират) . По повод Мисандей пък беше нещо от сорта за дискриминация на и без това малкото цветнокожи герои. Лесна е нашата, както и на Мартин (литературните произведения не подлежат на чак такава критика като филмовите - при тях вече граничи с истерия), ама Д&Д имат и политкоректност да съблюдават, освен всичко останало (фенсървиз, линия на последователност и развитие на образите и т.н)

# 1 623

Остава Санса, която е изключението, може би понеже Лейди беше убита от Нед, а не от врагове. Дали това означава, че Санса в крайна сметка няма да бъде Старк, един вид прогонена от собственото си семейство си по някакъв начин? За предателството си към Джон може би?! Тя и без това има два брака вече и нищо чудно бъдещето й да е в КЧ, а не в Севера.

Аз смъртта на Лейди я виждам като предвещание на смъртта на старата Санса - наивното момиченце, чиято мечта беше да се омъжи за принц, да си плете край огъня и да бъде фина дама.
А тази мечта я убиха Ланистър, както и накараха Нед да убие Лейди. Който между другото и набута Санса в КЧ. Та паралелът е повече към характера на Санса, отколкото към самия й живот.

Лейди я убиха още в съвсем в началото, пък Санса досега си е жива. ОСвен това в книгите Санса имаше своята връзка с Хрътката.

# 1 624
То сериите така или иначе са заснети.
Не мисля, че ще се занимават с политкоректност. Това шоу е едно от малкото, в които политкоректността е сведена до минимум.
Цялата каша за Санса и Мисандей я забъркаха май две известни жени (Джесика Частейн, която играе със Софи Търнар в Х-men Dark Phoenix, и другата не я познавам). От там се почна някаква дискусия. Иначе на никого нямаше да му направи впечатление.
Санса за себе си е права - всичко, което й се случи и то още от преди Рамзи, я оформиха като характер. Мисандей беше пожертвана, само защото е толкова близка до Денерис.
Всичко останало е задълбаване и търсене на внимание от страна на разни хора.

Едит: Лорд Сняг, наясно съм, че Санса е жива. Затова казах, че паралелът е с характера й, който се измени на 180 градуса от началото на ГОТ. След като умря Лейди, умря и малката Санса (малкото птиче). И двете заради Ланистър с помощта на Нед.
За книгите не коментирам - не съм ги чела и много неща са променени в екранната версия.

# 1 625
Това за Мисандей го разбирам. Нямаше нужда да я убиват, ама нали шок и не знам си какво.
А с Дани нещата са по - различни. За мен тя и Джон биха могли да бъдат идеални за : a hero is a villain on the other side.
Мартин би се справил чудесно. Може така да ги напише, че и ние самите да не знаем за кого да стискаме палци, но Д&Д са некадърници. При тях сиво почти не остана. Всичко е черно и бяло и, ако Дани стане луда, ще е изведнъж и нескопосано. Въпреки, че за мен би имало логика, тъй като съм чела и книгите, то за фенките и феновете и, ще бъде лош сценарий и унищожаване на образа и, за да победи любимеца Джон. Има една група от хора(не визирам форума тук), които оправдават всяка нейна стъпка и не виждат нито нюанси, нито подсказки, че Дани не е поредната безгрешна спасителка.

# 1 626
Заснети са, но още докато са писали сценария са се съобразявали. Тази лудост не е от днес или от вчера, що филми и сериали съсипаха... Хайде чернокож Господ или Капитан Америка мога да преглътна, ама чак пък Орфей? Този що годе добре, като изключим таксата, която си платиха по отношение на хомосексуалността. Ренли и Лорас,  както и да е, имаше някакъв резон, ама на Оберин особенностите малко в повече бяха и без никаква връзка със сюжета.

# 1 627
  • София
Последният спойлер не ми звучи съвсем достоверно.
Първо, защото не е bitter-sweet, както ни обещаха (освен ако има още сцени със смърт на главни герои).
Второ, защото гледах разбивка на трейлъра за пети епизод и на забавен кадър се виждаше как закачулената фигура върви в посока, обратна на войската. Хич не им е пленник.

Не знам защо толкова се обсъжда какво ли може да вижда Юрон. Дракон. Чак пък фантазии за ято дракони (няма пари за това) или варгнати врани (как разпознаваш дали една врана е само врана, та да се удивиш колко е странно).

Мисандей се оказа единствената от цялата армада, дето не може да плува... Смъртта ѝ е нужна, за да подсилим колко е зла Церсей, защото явно не ни стига мозък за други похвати.

Не мога да преглътна претупването на историята. Категорично имаше материал за двойно повече епизоди, за да е завършено качествено.

# 1 628
Не мога да преглътна претупването на историята. Категорично имаше материал за двойно повече епизоди, за да е завършено качествено.
Важно е съотношението разходи/приходи. Wink

# 1 629
Hands Thumbsup

# 1 630
  • Варна

Аз също точно така виждам смъртта на нейното вълчище - "Кажи сбогом на детските си мечти, Малко Птиченце, уелкоме ту дъ риалити" Grinning , както Хрътката би се изразил. Wink Към второто обаче, което акцентирах от твоя цитат, че накарали Нед да убие вълчището и, съвсем не съм съгласна, не беше така. Нед Старк никой не го накара да пререже гърлото на вълчето, той сам пожела да го убие със собствените си ръце и с думите "Това вълчище заслужава достойна и бърза смърт!", а не да оставя с жив символ на неговия дом да се гаврят някви там миризливи и въшлясали пешаци от кралската стража и да се чудят къде да го бучнат или надупчат със стрели (както на Фрей некадърниците постъпиха с вълчището на Роб) и да се хилят над агонията му. Лейди беше много симпатично, послушно и любвеобилно паленце... за разлика от дивата Нимерия, което не малко ни показваха като контраст в първи сезон, но явно е трябвало да бъде пренесена в жертва за да може с този наивитет да скъса Санса и от игриво, наивно паленце каквото беше Лейди да се превърне в този остър, мнителен ум и унищожаваща тихичко и деликатно като една истинска, грациозна Лейди ама не съвсем, като една истинска, грациозна, но и хладнокръвна Лейди враговете по пътя си да разчисти, да устои на атаките им, да предвижда ходовете им.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 10:35 от Spirit Crusher

# 1 631
# 1 632
Нещо старо, но много забавно. Ох, много ми става мъчно, че свършва...

# 1 633
  • София
Как да пораснете големи😃 и силни като мен... пийте великанско мляко😀

# 1 634
  • Сидни
Е как какво - нали това е основната теза на Денерис след "Аз съм законната кралица - тронът ми принадлежи"
И това казва, но и другото "Моята мисия на този свят е да премахна тираните". Това е на първо място, след това е подплатата, че е законен претендент. Баристън отиде при нея за да служи на правилния крал, да. Но не и Варис и Тирион. Те я избраха заради мисията, а не правото ѝ. Нещата започнаха от правото за престола наистина, това бе претенцията в самото начало на Визерис, след това нейната. И се промениха, след като се сблъска с някои неща. Първото май беше жестокото обучение и осакатяването на неопетнените, мизерията на робството. Проблясъци имаше всъщност още в халазара, когато спря издевателствата над агнешкия народ. После усети любовта на хората, стана Мхиса, това ѝ даде по-голяма цел в живота. Не просто престола, който ѝ принадлежи. Не престола като цел, а като средство. Съгласете се, ако искате да промените света, то първо трябва да имате властта и силата да го направите.

ТОЧНО!

Общи условия

Активация на акаунт