GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 779
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 2 130
  • Варна
За убийството може да е дал заповед, но за изнасилването не вярвам, там по скоро е по инициатива на Планината.

То няма нужда да дава заповед, смята се за нещо почти неизбежно. Речта на Церсей пред Санса по време на битката Черна вода:
Скрит текст:
— А ако замъкът падне?
— Би ти харесало, нали? — Церсей не изчака възражението й. — Ако не ме предадат собствените ми стражи, сигурно ще мога да удържа тук известно време. След това мога да отида на стените и да предложа на лорд Станис да се предам лично. Това ще ни спести най-лошото. Но ако Стегата на Мегор падне преди да се е появил Станис, какво да ти кажа, скъпа… Повечето от гостенките ми ще ги поизнасилят, да речем. В такива моменти клането и насилията са неизбежни.
Санса я слушаше с ужас.
Но това тук са жени, невъоръжени и от знатни родове.
— Родът им ги пази донякъде — съгласи се Церсей, — но не толкова, колкото си въобразяваш. Всяка от тях струва приличен откуп, но след безумието на боя войниците често като че ли жадуват повече за плът, отколкото за злато. Все пак един златен щит е по-добре от нищо. Виж, с жените по улиците няма да се държат толкова вежливо. Нито със слугините ни. Сладурчета като онази, новата слугиня на лейди Танда, ще ги позабавляват още някоя и друга нощ, но не си въобразявай, че старите, болните и грозните ще бъдат пощадени. Пиенето ще превърне и слепите перачки, и вонящите свинарки в не по-малко привлекателни от теб самата, миличка.

— От мен?!
— О, постарай се да не ми пискаш като мишле, Санса. Ти вече си жена, забрави ли? И годеница на първородния ми син. — Кралицата отпи от виното си. — Ако извън стените беше някой друг, сигурно щях да мога да го позалъжа. Но това е Станис Баратеон. По-лесно ще ми е да изкуся коня му. — Тя забеляза изражението на Санса и се засмя. — Нашата малка глупачка. Сълзите, миличка, не са единственото женско оръжие. Имаш си още едно между краката и няма да е зле скоро да се научиш да го използваш. Ще разбереш, че мъжете доста свободно си служат с мечовете. Размахват си ги наляво и надясно, и двата вида.

# 2 131
  • Бургас
Тирион е бил малък тогава.Явно татко Тивин му е дал свободно да се разпорежда.

# 2 132
  • Варна
Тирион е бил малък тогава.Явно татко Тивин му е дал свободно да се разпорежда.
Хехе, Тирион въобще не участвал в това. Бил е на около 10 доколкото помня.

# 2 133
  • Чужбина
Тирион е бил малък тогава.
Объркала съм и вместо Тивин съм написала Тирион.

Но Хексе е права, че Елия и децата си бяха така или иначе отишли. Елия не е била май пречка, но децата е трябвало да ги убият.
Чудя се, защо не са изгорили телцата, за да заличат следите от бруталитета на Планината.

Само се чудя, дали Елия е била пречка тогава. Сигурно са можели да я пуснат да си иде в Дорн.

# 2 134
  • Пловдив
Тирион е бил малък тогава.
Объркала съм и вместо Тивин съм написала Тирион.

Но Хексе е права, че Елия и децата си бяха така или иначе отишли. Елия не е била май пречка, но децата е трябвало да ги убият.
Чудя се, защо не са изгорили телцата, за да заличат следите от бруталитета на Планината.

Само се чудя, дали Елия е била пречка тогава. Сигурно са можели да я пуснат да си иде в Дорн.
Ако я бяха пуснали войната щеше да продължи, никоя майка не вярвам да забрави как брутално са убили децата й, щеше да иска отмъщение и щяха да се завъртят в един кръг.

# 2 135
  • София
За убийството може да е дал заповед, но за изнасилването не вярвам, там по скоро е по инициатива на Планината.

То няма нужда да дава заповед, смята се за нещо почти неизбежно. Речта на Церсей пред Санса по време на битката Черна вода:
Скрит текст:
— А ако замъкът падне?
— Би ти харесало, нали? — Церсей не изчака възражението й. — Ако не ме предадат собствените ми стражи, сигурно ще мога да удържа тук известно време. След това мога да отида на стените и да предложа на лорд Станис да се предам лично. Това ще ни спести най-лошото. Но ако Стегата на Мегор падне преди да се е появил Станис, какво да ти кажа, скъпа… Повечето от гостенките ми ще ги поизнасилят, да речем. В такива моменти клането и насилията са неизбежни.
Санса я слушаше с ужас.
Но това тук са жени, невъоръжени и от знатни родове.
— Родът им ги пази донякъде — съгласи се Церсей, — но не толкова, колкото си въобразяваш. Всяка от тях струва приличен откуп, но след безумието на боя войниците често като че ли жадуват повече за плът, отколкото за злато. Все пак един златен щит е по-добре от нищо. Виж, с жените по улиците няма да се държат толкова вежливо. Нито със слугините ни. Сладурчета като онази, новата слугиня на лейди Танда, ще ги позабавляват още някоя и друга нощ, но не си въобразявай, че старите, болните и грозните ще бъдат пощадени. Пиенето ще превърне и слепите перачки, и вонящите свинарки в не по-малко привлекателни от теб самата, миличка.

— От мен?!
— О, постарай се да не ми пискаш като мишле, Санса. Ти вече си жена, забрави ли? И годеница на първородния ми син. — Кралицата отпи от виното си. — Ако извън стените беше някой друг, сигурно щях да мога да го позалъжа. Но това е Станис Баратеон. По-лесно ще ми е да изкуся коня му. — Тя забеляза изражението на Санса и се засмя. — Нашата малка глупачка. Сълзите, миличка, не са единственото женско оръжие. Имаш си още едно между краката и няма да е зле скоро да се научиш да го използваш. Ще разбереш, че мъжете доста свободно си служат с мечовете. Размахват си ги наляво и надясно, и двата вида.
Страхотна реч на Церси...
Как и отвори на Санси ...очичките за истината...
То затова са многопластови образите + страхотна игра...Как да не си харесаш от Всеки по нещичко...

# 2 136
  • Чужбина
Мартин много хубаво описва ужасите на войната. Направо да ти се отще от геройство, герои, смелост и прочие.

# 2 137
  • 221B Baker Street
Аз директно гласувам за Песента на Джени тогава... Sunglasses
Иначе, мъжете в сериала - уаууу!
Кит ми е фаворит, много ми е един такъв, Шекспиров герой, точно такива ги обичам... Когато рецитира Тигърът на У. Блейк в онази реклама, направо ми се подкосяват краката!
След него е Шон Бийн. Страхотен актьор, особено като по-млад беше доста секси, в поредицата "Шарп" ми беше мммммм....Grinning
След това е Николай. Но в сегашния му вид, в първи сезон ми беше отблъскващ на вид.
Не бих простила и на Джо Демпси, не знам какво не му харесвате... Simple Smile
Педро също беше сладур, гледах го последно в Закрилникът 2.

# 2 138
  • Пловдив
Станис наистина нямаше как да го изкуши, още ме е яд как тъпо му видяха сметката, имаше още много да се покаже от него. Дано поне в книгите нещата за него са по- добре. Не помня той ли бе отрязал пръстите на Давос?

# 2 139
  • Варна
Елия и децата спокойно са можели да оживеят, но Ерис ги е задържал в КЧ, вместо да ги прати на ДК с жена си Визерис и неродената Денерис, защото не е вярвал на Регар - предохранителна мярка.

Да Станис му взел пръстите - лично и после му дал лордство

# 2 140
Станис наистина нямаше как да го изкуши, още ме е яд как тъпо му видяха сметката, имаше още много да се покаже от него. Дано поне в книгите нещата за него са по- добре. Не помня той ли бе отрязал пръстите на Давос?
Да, той му ги реже. Наказание за контрабандата.

# 2 141
  • Пловдив
Елия и децата спокойно са можели да оживеят, но Ерис ги е задържал в КЧ, вместо да ги прати на ДК с жена си Визерис и неродената Денерис, защото не е вярвал на Регар - предохранителна мярка
Защо не му е вярвал? губи ми се това, явно съм го пропуснала.

# 2 142
Накрая Ерис е бил параноик. Виждал е врагове навсякъде. А и самия Регар си е правил някакви планове.

# 2 143
  • Варна
Елия и децата спокойно са можели да оживеят, но Ерис ги е задържал в КЧ, вместо да ги прати на ДК с жена си Визерис и неродената Денерис, защото не е вярвал на Регар - предохранителна мярка
Защо не му е вярвал? губи ми се това, явно съм го пропуснала.
Варис му е внушавал, че Регар иска да го свали от трона в своя полза. Не знаем дали е било истина, по-скоро, да.

Скрит текст:

# 2 144

Леле, Мисандейката много висока явно! При положение, че Хафтор е 2, 06 м. Или не е той това?

Общи условия

Активация на акаунт