GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 166
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 2 745
Да, вееше крачоли по руините. Ама къде е била тази пещера?

В сериала няма пещера. Заведе я на едно открито зелено място, където я намериха дотраките.

# 2 746
Не само по време на пира беше дистанциран. От момента, в който научи за произхода си се изплъзва. Но задръжките му за момент паднаха (принос има и алкохолът, това беше и идеата със залитането) и се виждаше, че си я желае. Пред хората е нормално да се държат сдържано и двамата, търсеха си уединение за чувствата (разходката с драконите) . Много ясно, че ще се стараят да разсеят съмненията, каквито 100% не само Санса има, че е подвил коляно не заради каузата, а защото има чувства. Още повече след издънката на Роб.

# 2 747
Между първия секс на кораба и пътуването до ЗХ не знаем абсолютно нищо. Не е малко време. Дават ни след пристигането и след като Джон научи за роднинската връзка как я избягваше. След пира аз усетих много ясно устрема му към нея. Едно и също гледаме, но възприемаме субективно. На мен например реакцията на Денерис към отдръпването му ми говори едно, на друг друго. Тази изненада в погледа ѝ за мен показва, че не е било до момента така. Друг може да го възприеме като изненада, как може той да си позволява да я пренебрегне. Въпрос на нагласа и отношение към героите. Аз ги възприемам такива, каквито ни ги показват. И двамата са положителни герои и действат открито.

А забеляза ли на самия пир как бяха разположени фигурите - чисто визуално. Дани беше изолирана и самотна - Джон й беше обърнал гръб, заобиколен от приятелите си. Единственият път, когато се обърна, беше, когато Тормунд го нарече крал. Сепна се. Защото Тормунд, без да съзнава, си играе с огъня. Джон се уплаши и се обърна към Дани, за да види реакцията й. Не мога да намеря гифче, имах някъде.
В един момент Санса се оттегли, но дори и тогава Джон не се присъедини към Денерис.
Хората бяха групирани според приятелства. Имахме Джейми, Тирион (който в един момент се облегна на рамото на брат си), Бриен и Подрик; от разговора между Хрътката и Джендри стана ясно, че Хрътката знае за връзката им с Аря и тук той беше  в ролята на баща на Аря; Тормунд реши да си изплаче болкатана Сандор, защото го е почувствал близък; Санса и Хрътката имаха чудесна топла сцена, въпреки че D&D се опитаха да си прокарат тъпотията как благодарение на физическия, сексуален и психически тормоз, Санса станала лидер. Нямам думи просто. И Джон - заобиколен от хора, които го обичат, почитат и му се възхищават. Дани - самотна и очуждена, Джон така и не седна до нея да се смеят заедно, да ликуват заедно.
Толкова самотна и чужда беше в тази сцена.

# 2 748
Само да добавя фръцването на Санса от масата, като видя Джон да се усмихва на Дани. Личи си, че ревнува.

В 6 и 7 сезон използваха романтичните тропи за Джон спрямо Санса. (Романтиката Джон/Дани куца, защото същите тези тропи не са изполвани за техните сцени.)

Сега в 8 сезон показват Санса с роматичен интерес към Джон. Санса е експерт в това да крие истинските си чувства, мисли и намерения. Но около Денерис не може да се контролира. Още в първи епизод Денерис я заплаши два пъти, защото правилно разчете, че Санса не я понася. Санса в този случай не е отлична ученичка на Литълфингъра, защото един от уроците му е "когато знаеш какво иска някой, ти знаеш как да го преместиш". А тя с поведенеито си даде информация на Дани какво иска - независимост на Севера и "брат" си до себе си, не до нея. Добре, че на Дани арогантността и самоувереността й са вповече и не можа адекватно да се възползва от слабостта на Санса. Satisfied  Даже и Тирион не можа да я разчете правилно - смята, че Санса иска да управлява Севера и затова мрази Дани и се опита да я успокои, че сега Джон като го няма, властта ще е изцяло нейната. Oh, my sweet summer child, Санса просто иска семейството си и всички, които обича да са безопасност. За да бъдат в безопасност, Старките трябва да управляват дома си - въпросния Север, заедно.

# 2 749
  • Чужбина
Много ясно, че ще се стараят да разсеят съмненията, каквито 100% не само Санса има, че е подвил коляно не заради каузата, а защото има чувства.
Ама много неуспешно се справят май.

Аз все още се колебая, дали е от слабата игра на Емилия и Кит, или е некадърна операторска и режисьорска работа, или е търсен ефект.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 09:51 от Eleonora_27

# 2 750
И аз се колебая много. Някой път задълбаваме прекалено в анализ и скрити доказателства,  в следващата сцена ДД така са се изложили, че се питаш възмжно ли е тия да са измислили нещо толкова прикрито и оригинално?! Айде не остана.

# 2 751
Много ясно, че ще се стараят да разсеят съмненията, каквито 100% не само Санса има, че е подвил коляно не заради каузата, а защото има чувства.
Ама много неуспешно се справят май.

Аз все още се колебая, дали е от слабата игра на Емилия и Кит, или е некадърна операторска и режисьорска работа, или е търсен ефект.

Търсен ефект е. Не може режисьорът, снимал Червената сватба, да не може да снима романтични сцени. Този човек е гений в работата си. Или ако той е некадърен, как пък всички режисьори, работили по сцените Джон-Дани, са некадърни. Как Емилия Кларк беше чудесна с Дрого и Даарио, а Кит с Игрит. За сцената в пещерата Кит е бил с много сериозно контузен крак дори. Когато Джон скача в басейнчето в пещерата, е дубльор, защото на Кит му е било невъзможно. Тука четох, че понеже Кит се влюбил  в Роуз, и затова имало химия. Представяте ли си да сте голи с човека, когото обичате насред студена пещера с поне още 20-30 човека да ви зяпат? Това са страхотни условия за истиска любовна химия - Satisfied !

За роматичните сцени не са нужни много пари, че и това да е извинение. Толкова е простичко да има обръщане при сбогуване с любим човек и първа целувка. Много е простичко. Не коства нищо!

И тоталната липса на POV на Джон вече 8 епизода! 8 епизода, хора, ние не знаем какви мисли се въртят в главата на героя с най-много екранно време!!! Това е издевателство над зрителя. И сега, когато покажат истинския Джон, 90% от зрителите ще се чудят откъде дойде това. Както сега се чудим откъде се взе Юрон без Дани и съветниците й да предвидят. Шок, шок, шок - това е единствената цел на D&D. Unamused

# 2 752
  • Чужбина
А Джейкъб Андерсън колко беше красив и секси, преди да се задоми:

Жена му го угоява. Сигурно от ревност.

# 2 753
  • София
А колко хубаво пее.. ехх Grinning https://www.youtube.com/watch?v=VB30oo2YYf4 Heart

# 2 754
Най-вероятно е да е търсен ефект.
Но ще разберем едва след развръзката.
Слаба игра като спомена, за мен единствената до момента е на Юрон. Преиграва. Ех, а едно време какви злодеи имаше.... Grinning Болтъните, Джофри, Тивин, Фрей, Бейлиш и пр. Пълни с изненади, изградени екранни характери. Юрон е надянал една самодоволна маска и не я сваля почти в нито една сцена. Скука.

# 2 755
  • Чужбина

Малеееееее, ако съм на жена му ... , щях да поръчам обезглавяване за всяка, дето ми пипа мъжа и ми го целува. Безочие!

Everyone: Podrick is a good singer!
Greyworm: Hold my spear.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 2 756
Irena- то хубаво шок. Ама да не се окаже неприятна изненадата накрая? Аз лично не харесвам такъв тип изненади. Предпочитам да има подсказки, материал за анализи и при развръзката, да си кажеш, 'да, беше логично да се случи точно това. Много добре го изиграха'. А не някакви измислици, които с ни в клин, ни в ръкав. Ние буквално хвърляме боб последните години. Развитието на някои герои е нелогично, ако въобще има такова. Тирион и Варис са тотално опозорени като образи според мен. За Бран да не говорим.

# 2 757
  • Чужбина
Тирион и Варис са тотално опозорени като образи според мен.

Моят любим Варис го деградираха до напудрена и парфюмирана статуя. Добре че са Тормунд и Хрътката да ръсят бисери.

Липсват ми цинизмът и нихилизмът на Кутрето.

# 2 758
Най-вероятно е да е търсен ефект.
Но ще разберем едва след развръзката.
Слаба игра като спомена, за мен единствената до момента е на Юрон. Преиграва. Ех, а едно време какви злодеи имаше.... Grinning Болтъните, Джофри, Тивин, Фрей, Бейлиш и пр. Пълни с изненади, изградени екранни характери. Юрон е надянал една самодоволна маска и не я сваля почти в нито една сцена. Скука.

И на мен ми е много противен Юрон с тия стойки , чупки , усмивки.. бляк !  
Но той нарочно прави така и това е нещото , което го откроява и са го избрали на прослушването.  Все пак той смята , че злодея е хубаво да бъде и чаровен , а не някакъв намръщен , гаден и скучен , по неговите думи.

# 2 759
Точно затова сериалът е критикуван по целия свят. Преди всичко си беше като пъзел и всяко парченце си идваше на мястото, когато трябва.

Те си подкопаха "роматиката" Джон/Дани - вярно е. Изградиха нещо при Джон/Санса - също е вярно.
Но прекалиха с това отлагане на включването на POV Джон.
Липсва ми семейната атмосфера при Старките - нямат една топла сцена, нито една. Направо има завиждах на взимодействието на Джейми и Тирион.
Към момента Джон изисква сляпа вярва в него от страна на Аря и Санса и никакви обяснения не им дал за поведението си дори извън екран. Всеки е самотен вълк, глутницата я няма и Санса сам сама се опитва я събере. Дали Аря въобще й е казала къде и защо отива? И че не мисли да се връща.
Уморително е за мен като зрител. И честно да ви призная - вече не ми пука как ще свърши. Каквото искат, да правят. Даже да се окажа права за повечето неща, удоволствието си е отишло. Unamused

Джон, когато разбира за щастието на Сам и Джили да станат родители. Толкова е самотен, тъжен и изгубен - той е убеден, че никога няма да го изпита. Pensive

Общи условия

Активация на акаунт