GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 247
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 2 865
Аниш, Дани, можеше да седне на трона, ако не си бе похабила така бързо съюзниците , докато бе на юг и ако не бе създала толкоз много врагове. Но да оставим това - взима трона, добре. Окей съм с това. Какво ще го прави. ИДват Другите. Те щяха да прегазят Севера. Да, може би не Веднага, защото Вала нямаше да го събори някой леден дракон, но щяха да го прегазят. Какво щеше да прави Дани?  когато армията на Джон и Санса станеха зомбита, армията на КнН щеше да нарастне значително. Ако Дани тръгнеше веднага пак трябваше да остави неусмирен КЧ зад гърба си (за да го усмири ще трябват поне 2-3 години), а ако остане в него щеше да се разправя със сила, която е поне 5-6 пъти по-голяма от нейната и ползва магия,  а тя няма никакво понятие от противника си.

Аниш, харесва ми идеята ти за Бран като КнН!

# 2 866
  • Чужбина
Ама чакайте малко ... Вие си мислите, че Дани трябваше директно да тръгне към Вестерос ли?

С 8000 Неоптетнени и 3 Дракона.

ОК. И какво щеше да стане във Вестерос? Нова война, нали?

А и Станис е още жив.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 2 867
  • Варна
Аз май не видях някъде така наречените "съветници" Тирион и Варис да поставят пред нея пряко въпроса с брака. Само помежду си ломотеха и толкоз. Някой нае ли се да й го обясни това, че браковете скрепяват нещата и ако вземе да се бракува с Джон ще си спести адски много проблеми? Май не.

# 2 868
# 2 869
Ама чакайте малко ... Вие си мислите, че Дани трябваше директно да тръгне към Вестерос ли?

С 8000 Неоптетнени и 3 Дракона.

ОК. И какво щеше да стане във Вестерос? Нова война, нали?

А и Станис е още жив.  ooooh! ooooh! ooooh!

Аз лично да, Ели. По времето когато  взе Армията Дани трябваше да зареже Робския залив и да тръгне към Спорните градове. Едан голяма част щяха да измрат в Тревното море, както армията на Станис в похода му към ЗХ, но тя щеше да снигне спорните земи с 800-1000 Неоптнени и 3 дракона, да ги завладее, да си набави още хора оттам - особено ако пусне например робите във  Волантис. Щеше да се поразкърши с едан армия от  да речем 15 000 - 20 0000 души и 3 дракона, да направи десант на Дъскъндейл, директно за превземе Чертога и оттук нататък събира всички лордове и тръгва на север с огромна армия, за да спре Другите.  Войната бе на много ранен етап, КнН, още не бе събрал силите си. Станис нямаше да е проблем, ако още бе жив. Той има твърде малко хора и няма дракони, нито  скорпиони.

П.С. Във Вестерос войната не е спирала, откакто Джофри седна на трона, само се сменят претендентите.

@ High Speed, не мога да повярвам, че е толкоз тъпа, че съветниците трябва да й обясняват че един брак, ще й реши проблемите. В крайна сметка от нея не се очаква да остане неженена до края на живота си, а политическите бракове са по сметка. ОСвен това Тирион и Варис, уж не знаят, за Джон, как точно да й обяснят, защо искат тя да се ожени за него, без да издадат, че Санса е казала на Тирион.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 14:59 от Лорд Сняг

# 2 870
  • Варна
За мен Санса е ужасно студенокръвна.
И в книгите изглежда такава, но там виждаш нещата и през нейните очи и разбираш, че това е само нейната броня.

В последния сезон направиха две много топли сцени с нея - с Теон и Хрътката. Може би това беше неумел опит от страна на ДиД да ни я покажат от прикритата й страна, това, което е Санса извън Лейди Зимен хребет.

# 2 871
Мисля, че дракончетата в интрото са, защото интрото представя събитията от началото на сериала. Май са дори в обратен ред.

Да, това са 3 малки дракончета и остава един голям.

# 2 872
То много неща трябваше, но героите правят грешки.
Аз се чудя защо Дани не му предложи брак? Ще си го вземе в КЧ, ще си живеят щастливо. Само въпроса с наследника остава.

# 2 873
Есме, ако се вземат въпроса с наследника дори не стои на дневен ред. Всички знаят, че Дани може да ражда (роди дете от Дрого, макар да умря), както и че не е фригидна. Знаят, че Дани и Джон се харесват. Няколко години никой нямаше да ги безпокои.

# 2 874
  • Чужбина
Аз лично да, Ели. По времето когато  взе Армията Дани трябваше да зареже Робския залив и да тръгне към Робските градове.
И щеше да гори всички във Вестерос, нали така?

Щеше да има абсолютно същия проблем като сега с КЧ.

# 2 875
Мисля, че дракончетата в интрото са, защото интрото представя събитията от началото на сериала. Май са дори в обратен ред.

Да, това са 3 малки дракончета и остава един голям.
Големия трябва да е Дани - майката на малките.

# 2 876
Аз лично да, Ели. По времето когато  взе Армията Дани трябваше да зареже Робския залив и да тръгне към Робските градове.
И щеше да гори всички във Вестерос, нали така?

Щеше да има абсолютно същия проблем като сега с КЧ.

Ели, то владетел, без убийства не се е наложил. Въпроса е да си достатъчно жесток в началото, за да не се налага да има бунтове срещу теб после. Това е подходът на Тивин.
Другият подход е подходът на Олена Тирел -  с дипломация и такт.
Дани не искаше нито едното нито другото. Първа е жесток, после милостива към същите хора, после пак жестока.
Няма стратегия. Позволява да избиват  Велики Госопадари в Ащапор, но когато Даарио и предлагаше да постъпи като Фрей да извика всички Велики господаи на сватбата си с Хиздар и да ги избият - не ще. Липсва й постоянство.
В същото време не е и дипломатична.

ето един цитат от книгата, как понякога е нужна жестокост
Скрит текст:
Години след това Джон Конингтън си повтаряше, че не е виновен, че е направил всичко, което е можело да се направи. Войниците му претърсиха всяка дупка и коптор, предлагаше опрощения и награди, взимаше заложници, окачваше ги в клетки за врани и се кълнеше, че няма да получат нито храна, нито вода, докато не му доведат Робърт. Всичко — напразно.

Самият Тивин Ланистър нямаше да може да направи повече — беше настоял една нощ пред Черното сърце, в първата година на изгнанието им.

— Точно тук грешиш — беше отвърнал Майлс Тойн. — Лорд Тивин изобщо нямаше да се занимава с търсене. Щеше да изгори онова градче с всичко живо в него. Мъже и момчета, кърмачета, благородни рицари и свети септони, прасета и курви, плъхове и бунтовници, щеше всичките да ги изгори. А след като пламъците угаснат и остане само пепел и въглени, щеше да прати хората си да намерят костите на Робърт Баратеон. След това, като дойдеха Старк и Тъли с войската си, щеше да предложи опрощение и на двамата, а те щяха да коленичат и да се върнат по домовете си с подвити опашки.

„Прав беше — помисли Джон Конингтън, подпрян на бойниците на предците си. — Исках да спечеля славата, че съм убил Робърт в двубой, а не име на касапин. Тъй че Робърт ми избяга и закла Регар на Тризъбеца.

лъже-Егон го няма в Сериал, но това не пречи цитата да е верен сам по себе си.

# 2 877
Esme, не четеш ли назад? Същата снимка я постнах преди 10тина страници.

По въпроса за фентъзи и фантастика - върл фен съм, но не пиша из книжния подфорум, защото имам още да наваксвам от последните години. Аз започнах навремето с Клифърт Саймък и оттам се запалих.
Специално Мартин ми идва доста тромав като изказ и се губя в дългите описания, имена на места и родове. Но пак казвам - уцелих лош момент да ги чета и затова не ми спореше.
Аниш, нали не очакваш тук да ти отговорим на тия въпроси?

Аз лично не съм мислила въобще как искам да свърши историята. Всички герои бъркат, падат, стават, наместват си коронката, кой по-добре, кой не, и се стараят да продължат напред с всички белези по телата и душите си от преживяното.
Искам да гледам истински герои, с истински реакции, а не напудрени по холивудски и захаросани докрай сценки и хепиенд.
Мен затова леко ме дразни този сезон, че не им се получават добре  героите и ние тук дъвчем реакциите им като абсолютно неадекватни. Имали са нужда от психолог, който да им помага от кой как се очаква да постъпи при такова или онакова развитие на характера. Ама нейсе!
Квот такова - ще го изгледам .

# 2 878
Esme, не четеш ли назад? Същата снимка я постнах преди 10тина страници.
Чета, но се качват доста снимки и не ги помня всичките. 😂 И аз съм виждала неща, които аз първо съм слагала.

Те уж и стратег са имали, ама битките им ги видяхме какви са. 🤣

# 2 879
Аниш, нали не очакваш тук да ти отговорим на тия въпроси?
Не, въпреки че въпросите съм ги подбрала така, че да са свързани с тукашната дискусия. Simple Smile

Цитат
Аз лично не съм мислила въобще как искам да свърши историята. Всички герои бъркат, падат, стават, наместват си коронката, кой по-добре, кой не, и се стараят да продължат напред с всички белези по телата и душите си от преживяното.
А аз, по стар навик, отдавна съм я довършила и сега чакам да видя колко неща ще съм нацелила.

Цитат
Искам да гледам истински герои, с истински реакции, а не напудрени по холивудски и захаросани докрай сценки и хепиенд.
Мен затова леко ме дразни този сезон, че не им се получават добре  героите и ние тук дъвчем реакциите им като абсолютно неадекватни. Имали са нужда от психолог, който да им помага от кой как се очаква да постъпи при такова или онакова развитие на характера. Ама нейсе!
Квот такова - ще го изгледам .
Имали са консултанти и са подбрали точно такъв подход, за да се гарантира максимална гледаемост. Някои от моделите дори аз ги виждам. За разлика от книгите, където се развиват персонажи и от това зависи успеха на книгата/поредицата, в адаптираните сериали се развива зрителски интерес, което винаги е във вреда на действието.

Общи условия

Активация на акаунт