На море в Турция - тема 60

• 64 934
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
Нашата първа почивка в Турция ще бъде в началото на октомври в Бодрум в Parkim Ayaz hotel. Почти само хубави отзиви четох за хотела, дано останем доволни. Четири звезди е, ще бъдем седем нощувки.

# 526
Здравейте, има ли хора, които тази година са били в ROYAL Alhambra, Сиде. Моля да споделят лично впечатление. Благодаря!

# 527
Здравейте, в момента сме в Турция, хотел Лонисера, за пръв път в района на Анталия. Искам да попитам, къде е подходящо да отидем на шопинг? Със собствен транспорт сме, може и на връщане. Ходихме до Мол Анталия, но нещо не останахме впечатлени.
За хотела, определено съм малко разочарована, не покри очакванията ми. За 5та година сме в Турция, досега все в Кушадъса и Дидим и очаквах повече. Времето е прекрасно.

# 528
  • Стара Загора
Здравейте, в момента сме в Турция, хотел Лонисера, за пръв път в района на Анталия.
За хотела, определено съм малко разочарована, не покри очакванията ми. За 5та година сме в Турция, досега все в Кушадъса и Дидим и очаквах повече.
Здравейте Sisi_87, може ли да споделите от какво сте разочарована?

# 529
  • Варна
района на Анталия. Искам да попитам, къде е подходящо да отидем на шопинг? Със собствен транспорт сме,

В Алания 2 дни в седмицата има пазар . Има 3 етажно Уайкики(купих си страхотно яке от естествена кожа за 70 лв.) има няколко магазина от тяхните вериги.Между вашия хотел и Алания има 2 големи шопинг центъра.

# 530
района на Анталия. Искам да попитам, къде е подходящо да отидем на шопинг? Със собствен транспорт сме,

В Алания 2 дни в седмицата има пазар . Има 3 етажно Уайкики(купих си страхотно яке от естествена кожа за 70 лв.) има няколко магазина от тяхните вериги.Между вашия хотел и Алания има 2 големи шопинг центъра.
Peace
Можеш ли да дадеш информация къде е пазарът и това Уайкики, както и тези двата големи шопинг-центрове?

# 531
Искам са ви разкажа една случка от снощи, която е показателна за цялото обслужване в хотел Swandor Topkapi. След вечерното парти/шоу обикновено ходим в Ирландския бар на по турски чай и уиски - страхотна комбинация. Снощи той бе пълен с англичани поради финала на Лига Европа. Поръчваме си по 1 на бара и решаваме второто да си го поръчаме на сервитьорката, та да не изпуснем футболната драма. Джони и чай, без лед, и думам на девойчето. Тя с неразбиращ поглед нещо ми говори и вика втори сервитьор да ми обеснят, че те Джони не предлагат. Хубаво, но аз от бара току що пих това, защото видях сама бутилката. Не та не, нямали Джони, и ми изброяват другите им уискита. Поспорихме малко, решихме направо да отидем на бара. Показвам им бутилката, викам им какво е това? Те ми викат Ред лейбъл. И моя се смее, казваме им да прочетат етикета. Гледа с недоумение девойката и чете шокирана ДЖОНИ УОКЪР! Вика другите двама младежи на бара, всички оглеждат бутилката, верно било Джони. Смеем се, шегуваме се, казваме и че Джони има различни лейбъли, а тя гордо ми заява, че не разбира от алкохол. Simple Smile Барманката/сервитьорка на Ирландския бар! Та цялото им обслужване е такова. Взели са едни младежи от Узбекистан или там някъде, на не повече от 18 години, които идея си нямат какво правят. По баровете дори елементарни поръчки като еспресо и коктейл не могат да изпълнят! Никога не ми се е случвало такова нещо. Попадала съм в други хотели на страхотен персонал, истински виртуози, които да те накарат да се почустваш обгрижен и специален. Тук не е така! В основния ресторант е същото, никакво обслужване. Една вода не наливат по масите, не поздравяват, не се сещат да сложат нови прибори и тн. Мен това лично много ме напряга, защото всяка поръчка, колкото и елементарна, е голяма мъка. Да не ви звуча претенциозно, но аз държа на хубаво обслужване, а тук няма такова!

# 532
О, да, и аз съм попадала на недобре владеещи английски местни. Но за алкохола най-вече важи това, тъй като турците по принцип не шмулят като казаци алкохол. Доста от техните младежи не са и опитвали, ка-моли да са наясно с подробностите.  Laughing
Аз веднъж колко се опитвах да си поръчам облак и от любимия ми коктейл със синьо кюрасо - ама не. Даже едни англичани, много зарадвани, че някой поръчва от този коктейл се наредиха след мен и те да пият. Мислеха, милите, че и барманът ще ме разбере. Нахилени казаха, че искат същото. Ама се оказа, че не пихме това, дето го искахме. Здраве да е! С манждите не сме имали проблеми от тоз характер.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 10:12 от Judy

# 533
Моля, за мнение за хотел Посейдон Мармарис.

# 534
Здравейте, в момента сме в Турция, хотел Лонисера, за пръв път в района на Анталия. Искам да попитам, къде е подходящо да отидем на шопинг? Със собствен транспорт сме, може и на връщане. Ходихме до Мол Анталия, но нещо не останахме впечатлени.
За хотела, определено съм малко разочарована, не покри очакванията ми. За 5та година сме в Турция, досега все в Кушадъса и Дидим и очаквах повече. Времето е прекрасно.

пишете на google
 en yakın avm
или en yakın alışveriş merkezi
или en yakın lcw (lc waiki) 
и ще ви се покажат

# 535
  • Пловдив
Започват и турците да закъсват за персонал колкото и много народ да са.И това се забелязва най-много в хотели които не работят целогодишно.Добрия персонал гледа да се намърда във високите класове хотели където има бакшиши.

# 536
Започват и турците да закъсват за персонал колкото и много народ да са.И това се забелязва най-много в хотели които не работят целогодишно.Добрия персонал гледа да се намърда във високите класове хотели където има бакшиши.

Още миналата година се усещаше липсата на качествен персонал.

# 537

никой не му се работи за 1800/2000 тл почти 16-17 часа на ден на над 40+ градуса жега,  като другите се кефят и се гмуркат..

затова персонала в повечето хотели е все внос.
те ни търпят заедно с жегата щото 350-400 долара в тяхната страна е чок-чок пара..

# 538

Още миналата година се усещаше липсата на качествен персонал.

Не знам дали са само в луксозните хотели или има нещо друго.
Миналата година в Палм Уйнкс, който не е луксозен имаше доста персонал, но там до колкото разбрах има много ученици на стаж. Всичко се поддържаше идеално чисто и се отсервираше веднага.
Сега съм в Суено и определено се усеща липсата на хора и желанието за работа, а сме едва в началото на сезона.

# 539
Аз четох, че покрай кризата хотелиерите се опитват да спестят някоя лира от възнаграждения, за това наемат персонал от бившите съветски републики, например казахстан. Така гостите се лишават от един от най-големите плюсове на турското обслужване - приятелски настроеният и приветлив персонал, който е готов да направи чудеса, само и само да зарадва клиента. Без усмихнатите неуморни турци, нивото на обслужване е съвсем различно.
Ние тази година резервирахме Гюрал. И за там е пълно с оплаквания от персонала, който е от някакви републики. Настроила съм се да нямам големи очаквания. Храната, анимацията, чистотата са ок, но сервитьорите и барманите хич ги нямало.

Общи условия

Активация на акаунт