Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11
Здравейте мили дами!
Имам 10 годишна връзка и от една година правим опити, но без резултат.
Бяхме на преглед в клиника Щерев, направиха ни всички възможни изследвания и отговора беше-нямате проблеми!
Единственото, което незная дали е ок, че ми направиха само хидротубация без цветна снимка, но докторката каза, че течността се движи и, че не вижда запушване на тръбите.
Бременност няма!
Другото, което е в леко отклонение, но според ендокринолог др Емил Начев е, че няма проблем е Пролактина в Бодимед с резултат първия месец 692 при норма от 101 -487, втори месец 550, трети месец 660. Направих след това макропролактин, който е Ок. и доктора каза, че не е проблем.Останалите хормони са:TSH 2.01, T4- 12.66, LH 10.44, FSH 6,5, Estradiol 24,14, AMH-3,060 при норма 0,5-8.13.
Какво ви е мнението за АМХ 3,06. Предстои ми разчитане на този резултат.
Притеснена съм и незная към кой да се обърна вече!
Какво ви е мнението за др Емре Тургут в Истамбул или към коя клиника в България. Мисля, че в Клиника Щерев има много хора и мисля, че е някаква лудница. Моля ви, дайте мнения. Зная, че има много момичета в моята сситуация, които са объркани и не знаят как да подходят?
Имате ли мнения за клиника Аделла в София. Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 19:40 от mila8888

# 1
  • Мнения: 2 064
А спермограмата как е? Иначе АМХ е супер даже, аз съм на 26 и ми е 2,23.

# 2
  • Мнения: 11
обем 3 /2.0-6.0/, обща концентация 48,65 . Общ брой сперматозоиди в обема 70.74 Всичко ли трябва да изпиша. Има и други

# 3
  • София
  • Мнения: 3 842
АМХ е супер.По принцип и пролактина не е зле,той е хормон на стреса и преди изследването трябва да си супер спокойна.А и на кой ден от МЦ са правени-това също има значение.
При СГ на ТМ трябва да видите колко от тях са подвижни,колко имат дефекти,но щом не са ви казали нищо за нея вероятно там всичко е наред.
За клиниката ,за която питаш ,не мога да дам мнение,аз от малко повече от 5 години съм пациент на доктор Явор Владимиров.Харесвам го и на този етап не бих го сменила...

# 4
  • Мнения: 64
Аз съм в Клиника адела и съм много доволна от доктор Александър Калчев

# 5
  • Мнения: 11
Благодаря за отговора!
Хормоните съм ги правила винаги на 3-4 ден от цикъла. Спермограмата ми казаха, че е ок. и няма проблем. Чудя се как да постъпя. Казват всичко е ок., но явно не е ок. И дали може да се разчита само на хидротубация без цветна снимка 🙄

# 6
  • Мнения: 11
виждам, че клиниката е нова и нямам впечатления, но една позната ми каза за него. Имате ли впечатления от други хора постигнали успехи. Вие имате ли успехи 🤗😊

# 7
  • Мнения: 420
Попитайте тук : https://m.bg-mamma.com/?topic=1047706

# 8
  • Мнения: 11
Благодаря 🤗

# 9
  • Мнения: 1 815
АМХ ти е добре. Имам един инвитро опит в Щерев. Не препоръчвам в никакъв случай.
Успях да забременея естествено при д-р Калчев. Страхотен екип са.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 212
АМХ е много добре, но хормоните показват ПКЯ (Lh спрямо Fsh), което може да затруднява забременяването, но пък e сравнително лесно да се намери решение.
Аз също препоръчвам д-р Калчев, има индивидуален подход и много разбира от хормони. Запишете си час за първичен преглед и отидете с всички изследвания.
В Щерев малко го карат на конвейер и по протокол, ще ви планират инсеминации и може да загубите излишно време и средства в ненужни процедури.
Успех!

# 11
  • Мнения: 11
Благодаря много!!! Ще ви послушам. Виждам, че клиниката е нова и незная дали има повече хора, които имат успехи в Адела при др Калчев. Няма много информация, това ме притеснява.

# 12
  • Мнения: 1 815
Д-р Калчев практикува от преди да я има Адела. Аз съм негова пациентка от както беше в Малинов. Има много доволни от него жени. Посети го и съм сигурна, че няма да имаш съмнения вече.

# 13
  • Мнения: 38
Здравейте мили дами!
Имам 10 годишна връзка и от една година правим опити, но без резултат.
Бяхме на преглед в клиника Щерев, направиха ни всички възможни изследвания и отговора беше-нямате проблеми!
Единственото, което незная дали е ок, че ми направиха само хидротубация без цветна снимка, но докторката каза, че течността се движи и, че не вижда запушване на тръбите.
Бременност няма!
Другото, което е в леко отклонение, но според ендокринолог др Емил Начев е, че няма проблем е Пролактина в Бодимед с резултат първия месец 692 при норма от 101 -487, втори месец 550, трети месец 660. Направих след това макропролактин, който е Ок. и доктора каза, че не е проблем.Останалите хормони са:TSH 2.01, T4- 12.66, LH 10.44, FSH 6,5, Estradiol 24,14, AMH-3,060 при норма 0,5-8.13.
Какво ви е мнението за АМХ 3,06. Предстои ми разчитане на този резултат.
Притеснена съм и незная към кой да се обърна вече!
Какво ви е мнението за др Емре Тургут в Истамбул или към коя клиника в България. Мисля, че в Клиника Щерев има много хора и мисля, че е някаква лудница. Моля ви, дайте мнения. Зная, че има много момичета в моята сситуация, които са объркани и не знаят как да подходят?
Имате ли мнения за клиника Аделла в София. Благодаря ви!

Високите стойности на пролактина са причина за трудно забременяване. Този хормон нормално се показва при кърмещите жени и както всички знаем по време на кърмене е невъзможно или много трудно да се забременее - не че няма изключения.
При жена, която не е бременна или кърмеща, тези високи стойности говорят за проблем с хипофизната жлеза и хеперсекреция. Имате нужда от консулт с ендокринолог за тези въпроси. Въобще не слушайте гиноколога, който ви обяснява, че това не е проблем. Как въобще може да каже, че стойности на хормон почти два пъти над нормата не са проблем?!!

# 14
  • Мнения: 11
Здравейте, благодаря за коментара!
Бях при 2 ендокринолога. Единият ми изписа бронкриптин, а другия ми каза да направя още едно изследване в Майчин дом, Макропролактин и резултата беше 445 и доктора каза, че всичко било ок 😏🤔
Чудя се вече. Вие как мислите?

Здравейте мили дами!
Имам 10 годишна връзка и от една година правим опити, но без резултат.
Бяхме на преглед в клиника Щерев, направиха ни всички възможни изследвания и отговора беше-нямате проблеми!
Единственото, което незная дали е ок, че ми направиха само хидротубация без цветна снимка, но докторката каза, че течността се движи и, че не вижда запушване на тръбите.
Бременност няма!
Другото, което е в леко отклонение, но според ендокринолог др Емил Начев е, че няма проблем е Пролактина в Бодимед с резултат първия месец 692 при норма от 101 -487, втори месец 550, трети месец 660. Направих след това макропролактин, който е Ок. и доктора каза, че не е проблем.Останалите хормони са:TSH 2.01, T4- 12.66, LH 10.44, FSH 6,5, Estradiol 24,14, AMH-3,060 при норма 0,5-8.13.
Какво ви е мнението за АМХ 3,06. Предстои ми разчитане на този резултат.
Притеснена съм и незная към кой да се обърна вече!
Какво ви е мнението за др Емре Тургут в Истамбул или към коя клиника в България. Мисля, че в Клиника Щерев има много хора и мисля, че е някаква лудница. Моля ви, дайте мнения. Зная, че има много момичета в моята сситуация, които са объркани и не знаят как да подходят?
Имате ли мнения за клиника Аделла в София. Благодаря ви!

Високите стойности на пролактина са причина за трудно забременяване. Този хормон нормално се показва при кърмещите жени и както всички знаем по време на кърмене е невъзможно или много трудно да се забременее - не че няма изключения.
При жена, която не е бременна или кърмеща, тези високи стойности говорят за проблем с хипофизната жлеза и хеперсекреция. Имате нужда от консулт с ендокринолог за тези въпроси. Въобще не слушайте гиноколога, който ви обяснява, че това не е проблем. Как въобще може да каже, че стойности на хормон почти два пъти над нормата не са проблем?!!

Общи условия

Активация на акаунт