Мария на огромна патерица ти пожелавам много здраве и късмет

Славе голяма прегръдка от мен!
Ние се прибрахме по живо по здраво. Аз съм зашеметена!!!! Голяма красота! То и при нас е зелено, но от горещините и жегата тревата попрегоря, а там е толкова зелено, че чак заболяват очите, а и не съм предполагала, че има толкова много различно зелено!!!!

За първи път ми се случва да вървя, да отворя картата и на секундата до мен някой да попита "имате ли нужда от помощ?" и отговарят подробно, с усмивка, сърдечно.... така и не ползвахме картата... и това са хора, които до преди няколко години размяткваха бомби, улучни барикади, отвличания..... Много красив град - като всеки град построен от двете страни на река, с много мостове, много паркове, ботаническа градина... въпреки, че на почти всеки 500м има колонка, подобна на тези за викане на такси, но тези са за директна връзка с полицията....Предлагат "политически" тур - има какво да се види и научи, че там си е политически кошер, но ние не се възползвахме от него. Предполагам знаете, че голяма част от Game of Thrones е сниман в Северна Ирландия - ходихме по местата където е снимано /желание на Кратун/ - голяма красота! Естествено туристическата индустрия е в ход
В кръчмата, в която обядвахме се влиза през една от вратите от филма, там е и трона и естествено костюми за снимки 

Бяхме в рибарско селище

Това е дестилерията притежаваща най-стария лиценз за производство на алкохол - от 1608г.подписан от Крал Джеймс I - плащат си данъците хората..... Музеят към дестилерията е страхотен, както и дегустацията 

.... аз съм си влюбена в камъняци 
/

Въженият мост Carrick-a-Rede!!! Дължината му е 20м и е на 30м от водата.... От векове скалата към която е моста е използвана от рибарите са да си хвърлят мрежите за сьомга. Сега моста е укрепен и е туристическа атракция. Няма да ви казвам какъв ужас преживях - много е страшно, но преминах!!!!

Приятна седмица ви желая!

Влязохме с отварянето в 10ч и излязохме в 17ч. малко преди да го затворят и не успяхме да разгледаме всичко, въпреки, че галериите с препарирани животни съзнателно отбягнахме. За нас естествено най-ошеметителна беше секцията с камъни и минерали