Рим - 22 тема

• 40 120
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
а се върнахме по моста на Гарибалди кам едни изоставени руини, по известни със стотиците си котки.

Само да вметна, че " изоставените руини" са по-известни с това, че там е убит Юлий Цезар. Даже си имат и име -Largo di Torre Argentina.

PPS, благодаря.

А що се отнася за спирка Република, много добре знам на какво разстояние е от Термини,просто помагам на приятел и искам да го улесня максимално.

# 91
  • IT
Лейди не е отворена все още.
23 градуса не е толкова студено, просто е доста влажен климата. Аз след тренинга тук лятото като се п риберем в България дори не се потя. Времето е шашаво.
За таксита, ако сте до Термини близо отидете до гарата, ако не трябва да видите къде около вас има стоянка на таксита. Аз ползвам едно приложение, ако някой го интересува ще го напиша.

# 92
Лейди не е отворена все още.
23 градуса не е толкова студено, просто е доста влажен климата. Аз след тренинга тук лятото като се п риберем в България дори не се потя. Времето е шашаво.
За таксита, ако сте до Термини близо отидете до гарата, ако не трябва да видите къде около вас има стоянка на таксита. Аз ползвам едно приложение, ако някой го интересува ще го напиша.

Благодаря Simple Smile

# 93
Тук да обобщя, на всяко стъпало се сещах за съфорумката, която иска да се качва в 6м. Не съм специялист, но какъв е вариянта за евакуация от там!!! Моето мнение е, че не е разумно,Честно ще има и друга възможност!

Прекрасен разказ. Пренесе ме там. Аз съм тази ентусиастка, която иска да се качва горе с корема. Заминаваме другата седмица, но все повече се страхувам да ги качвам, и ме притеснява точно липсата на въздух. Може и да не опитам наистина...

# 94
  • I want it all and I want it now.
Бременна може и да не ти позволят да се качиш. Пред нас върнаха едни пълни хора, а бяхме с асансьора. Върнаха ги вътре, а не на касата 😊

# 95
Здравейте пак,

2 Юни е национален празник в Италия - Ден на Републиката. Ще се проведе военен парад по Via dei Fori Imperiali. Това е булеварда от Площад Венеция до Колизеума.
Бихте ли могли да ми кажете къде бихме могли да застанем да наблюдаваме парада? ... или въобще какво може да се види през този ден, различно от обичайното ежедневие в Рим?
Евентуално, ако има сайт където обявяват програма за празненствата ще съм благодарен да споделите.

Благодаря

# 96
  • IT
Какво виждате в София на 3 март например?
Парадът започва от площада и заставате там, където е разрешено.  Сигурно ще има самолети, които ще пуснат цветовете на знамето, градините на Куиринале ще са отворени от 15 до 19 часа без резервация, ще има оркестри и това е.

# 97
Здравейте, най-накрая и аз ще пътувам до Рим... Прочетох всички теми до сега. Но имам някои въпроси или по скоро уточнения. Първо-входът за Ватикана - два ли са-единия от към музеите.,а другия от към площада и базиликата. Второ-входът за Палатин къде е по-точно-искам от там да купя билети заради малката опашка. И трето малко е тъпо но искам да питам дали по улиците може да се минава с куфари те, защото в BG е трудно и куфара ти остава без колела. Пристигам много рано сутринта а настаняването е чак в един и се чудя дали да не слезем от метрото и да отидем до фонтан"Треви". Четох че сутрин е доста по спокойно там. А после пеш до Триумфиале, там ще спим.Затова питам за куфарите, ще сме с тях. Мн. благодаря

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 14:53 от AGalcheva

# 98
Ватикана е град-държава. Ватиканските музеи си имат вход и Базиликата Св. Петър си има вход. На първа страница има адреса на Палатин, via di San Gregorio 30. Точно до Треви ще Ви е трудно с куфар, защото е калдъръм, по-добре оставете куфара в багажното на Термини.

# 99
И ние кацаме рано, ще оставим багажа на Термини и ще обикалям първия ден Колизеума, Палатин и т.н. После ще си вземем багажа към 18, ще отидем да се настаним в апартамента, ще се оправим и ще отидем да вечеряме в Трастевере. Не ни се искаше да обикаляме с куфари.

# 100
Много благодаря за информацията и съветите. От Рим трябва да пътуваме към Бари. Дали някой има повече информация за влаковете от Термини до Бари. Лесно ли се ориентираш в гарата, разбрах за много коловози....Билети на място ли да купя или онлайн.

# 101
Билети се купуват лесно на място от автомат, но си оставете достатъчно време за ориентиране, защото наистина, поне за мен, е много объркано. Това, което беше ново за мен, когато бях там тази седмица и ме зарадва, беше че сега са сложили едни малки червени сергийки, на които стоят служители на Трениталия и отговарят на неизменния въпрос: "Къде ми е влака?" Намират се веднага след като минете проверката на билети към коловозите.

# 102
Най-важното е , че показват информацията на таблата на кой коловоз се намира влака около 20-25 мин. преди да тръгне, да не се притеснявате, ако няма информация по-рано.

# 103
  • IT
Не чакайте много, за да си купите билет за Бари, да не ви изненадат цените. Вижте и опция със самолет на райън или алиталия, ако са скъпи билетите за влак. Итало май не пътуват до Бари, така че фречите, иначе интерсити и регионален, което означава прекачване и много път. С фречите е около 50 евро в посока нормален билет, може да си ги купите онлайн и ги разпечатвате и минавате с тях.

# 104
Мерси!!! Билета до Бари с Раян е 20евро,а със стрелата 35 Евро онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт