Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 045
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Еви Hug, аз съм си пуснала да писка като качите нещо и не знаех , дали ще наминеш тук.
Много сте бързи - летите Airplane Wink

# 271

ппп За опозоряването на Рейян, според мен, не е нужно Миран да е женен за друга. Достстъчно е, че просто я върнаха. Ако я връщат, защото той има друга жена, то лъжата е тяхна, не на Шадоулу

А, не.... Нужно е да е женен, при все че я върнаха... Така резилът е по-голям...За рода на булката, че не са проверили достатъчно добре и подробно житието и битието на сватовете и са "изпързаляни" по много елементарен начин... Точно те, отколешния род Шадоолу, един от най-известните и претендиращи за обществен статус и престиж род в града и околията... Резил, и то страшен, нали?... Тези, дето са "колили и бесили", сега са на колене, за присмех, в изключително незавидно положение, сочени с пръст от всички хора и търговски партньори  в града и в региона...

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 20:34 от mury9

# 272
# 273
  • Пловдив
Еха, браво на преводачите, златни сте 🙏❤️
Рейян дори и да се разсърди на Хазар и Зехра когато осъзнае нещата, дори ще заобича още повече Хазар. Чудя се той как е толкова добър с такъв баща и брат, вероятно майка му е била добра жена Simple Smile

# 274
Но в трета серия Азизе ги караше да консумират брака. Значи за нея бракът е истински. Нещо не я разбирам. Евентуалният наследник би бил наполовина Шадоулу. Как това се вписва това в плановете и за отмъщение.
Понякога се случва да се пообърка сюжетната линия, заради писането серия за серия. Нещо се изоставя недоразвито или пък се развива в посока, която да донесе рейтинг, нищо че има противоречие с началото. Ако не е такъв сюжетен завой, единственото, което ми идва наум е, че бабата иска да отмъсти на Султан като заплоди дъщеря й със семе, което не е Асланбеево. Т.к фикс идеята на живота на Султан е - наследник на Асланбееви. Така, като се разкрие кой е Миран бабата се справя едновременно с външните и вътрешните си врагове. Няма вид като да съжалява Султан, въпреки че има доста подсказки, че синовете й са пребивали жените си.
По отношение "покупката" на Рейян от Миран. На първа място е необмислена и глупава. Всичко, което прави уж за да я защити само я вкарва от беда в беда. Не му се отдава мисленето и ми беше много смешен в офиса като си блъскаше главата. Има поне пет по-ефективни метода за да я спаси, но той в същност не иска това. Миран иска Рейян да е НЕГОВА, а не просто свободна и в безопасност.
В същност вредата от добрите намерения е в пъти по-голяма от вредата от омраза и отмъщение.
Аз съм зодия телец и за мен в повечето случаи моралността на дадена постъпка се измерва с цената и резултата. Simple Smile
Първо мисля, че няма да има сделка, защото Азизе няма да се съгласи, а Миран още не е запознат че няма никаква реална власт.
Второ - ако все пак продадат Рейян цената ще е твърде "висока" за Миран и не става въпрос за пари. Рейян още по-малко ще му вярва, ще има още едно огромно унижение за прощаване, отделно дето за пореден път други решават вместо нея.
Трето - резултата е съмнителен, защото Миран освен че иска да е до Рейян няма никаква конкретна идея - къде, как и под каква форма да стане това. За сметка на това Рейян изобщо не желае да е държанка, баща й и маайка й също няма да позволят.
Така че, това си е ялова далавера от всякъде погледнато и любовта не е оправдание за глупостта на Миран.
Много се смях на разменените реплики между  Миран и Фърат по повод преследването на  Рейян, майка й и Гюл ханъм през чаршията. Пред опцията - да вървим след тях или да застанем пред вратите на конака - ти реши! Фърат се предаде - като се замисля, май да вървим да след тях е по-добрата идея.
Изобщо за сега Фъро ме кефи - умен, хладнокръвен, зачука й го на Ярен, ха дано да хързулне на бананова кора и Мама Азизе Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 21:24 от dariVale

# 275
Не искам да се връщам да “ предъвквам” всичко отново, но ми стана смешно един ден как ще разказват на внуците- “и тогава дядо ви дойде и ме купи за две кервана камили”.

# 276
dariVale,какъвто и ефективен метод за спасение да предложи Миран, нито Райян нито Хазар ще го приемат, защото му нямат доверие. Той затова прави предложението на Насух, които ще оцени прагматичното в него.
За наследника не вярвам да е сюжетен завой. До сега всичко е премислено от сценаристите и си редят разказа без гафове. Сигурно Азизе и тук е помислила как да неутрализира Султан. Само не знам как ще я накара да мълчи за миналото, защото тя няма да се примири, че всички активи са на името на Фърат.

# 277
Всичко сте разкостили.
Аз ще се плъзна по повърхността. Simple Smile
Хазар и Миран се конкурират в нищоправенето, само едни заплахи и едно премятане на Реянчето от един на друг.
Съгласна съм с Дари, че Мирко просто си е навил на пръста Реян да е негова и това е.
Е, надявам се да я обича наистина, поне така изглежда.
Пък и като пусне онзи страстния говор, не му придирям много, много. Simple Smile

Ярен що е така напълняла, да не вземе да роди преди да са я поискали.Simple Smile

И не ме бийте, ама ми е жал за Азад, а войничето все още ми е излишно.
Ако го гласят за спасител на Ярен, няма да.ми е интересно.

Като цяло все още ми е интересно да.гледам и най-вече знаете кои сцени. Simple Smile

# 278

По отношение "покупката" на Рейян от Миран. На първа място е необмислена и глупава. Всичко, което прави уж за да я защити само я вкарва от беда в беда. Не му се отдава мисленето и ми беше много смешен в офиса като си блъскаше главата. Има поне пет по-ефективни метода за да я спаси, но той в същност не иска това. Миран иска Рейян да е НЕГОВА, а не просто свободна и в безопасност.
В същност вредата от добрите намерения е в пъти по-голяма от вредата от омраза и отмъщение.
Аз съм зодия телец и за мен в повечето случаи моралността на дадена постъпка се измерва с цената и резултата. Simple Smile

С първите три изречения съм съгласна, така е... Но като попаднеш в омагьосания кръг на двата рода, каквото и да направиш, все ще е за беля или някой така ще изопачи нещата, че пак няма да се стигне до истинската цел... Кои, според теб, са методите, за да я спаси? Да, той иска да е негова и аз не го осъждам за това... Обича си я, бори се за нея... Това, че нещата се интерпретират или се получават по друг начин, в това гнездо на змии няма как да е другояче... Интересите и апетитите там са много...То и Азад, ако питаш мен, иска да е негова, ама... и той не успява да се възпротиви окончателно на родата...

# 279
Ярен няма кой да я спаси. Тя е по- зле и от законната съпруга на Миран. Войничето най- много също да го обиди, защото освен всичко друго тя е аристократ, любимката на дядо, а той е плебей. И наистина много е напълнила бузките.

# 280
Здравейте и от мен! Сериалът е супер!!

# 281
dariVale,какъвто и ефективен метод за спасение да предложи Миран, нито Райян нито Хазар ще го приемат, защото му нямат доверие. Той затова прави предложението на Насух, които ще оцени прагматичното в него.
За наследника не вярвам да е сюжетен завой. До сега всичко е премислено от сценаристите и си редят разказа без гафове. Сигурно Азизе и тук е помислила как да неутрализира Султан. Само не знам как ще я накара да мълчи за миналото, защото тя няма да се примири, че всички активи са на името на Фърат.
Не си права по повод методите. Хазар би приел след размисъл всяко разумно предложение. На този етап пресечна точка на интереса на Хазар и Миран  е Рейян да не е в конака Шадоолу и да не е женена за Азат. Но е неприемливо Миран да я посещава или тя да живее в неговата къща. За това казвам, че Миран постъпва глупаво и егоистично. Като отиде да я прибере от селската къща къде мислеше да я заведе и като каква. До сега и дума не е отворил за развод. Няма вид да се терзае от въпроса как ще изложи момичето като го влачи насам-натам. Можеше да разследва по-дълбоко интиргите на Гьонюл, може да потърси истината за живота на майка си и баща си. Много неща може да направи. Но той е Миран Асланбей - нищо не свършва докато той не каже.

Ще видим каква е била идеята на брака на Миран и Гьонюл. Наистина е малко вероятно да е сценаристки пропуск.  
Какво трябва да направи Миран според мен?
- Да говори открито с Хазар, че обича Рейян, иска да я защити, ще се разведе с Гьонюл. Да помоли баща й да му я пази докато той си уреди семейното положение и може да застане с чест пред него да я иска.
- Да го помоли заедно да отпратят Рейян с Мелике далеч от Мидят, за да й дадат време да се съвземе. Примерно Миран да плаща или с връзките си в Истанбул да помогне тайно тя да се устрои на работа и в жилище, което е под контрола и на баща й и на Миран.
- Да поговорят относно отношенията Хазар - Дилшах, какво знае Хазар, какво знае Миран и Миран да предложи заедно да открият истината.
- Да се разведе с Гюна. В момента в който обяви това в конака Асланбей ще научи доста истини - я от Султан, я от Азизе. Да доразследва.
- Като види, че Азизе не се отказва от отмъщениет ои разорението на Шадоолу да обясни на Хазар, че Рейян обича повече от собственото си семейство и просто да ги зареже.
Няма как да се вземат правилни решения, ако не разполагаш с достатъчно достоверни изходни данни.
Мисля, че не е невъзможен план, просто не е интересен за филмиране.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 21:47 от dariVale

# 282
Много сме претенциозни. В момента се опитвам да изглеждам последната излязла серия на Стълкновение. Харесвам Къванч, Елчин...Но филмът го “д ослушвам” като по задължение, защото не обичам да започна нещо и да не го завърша. Докато както и да коментираме Ветрения има емоция, която ни държи да го гледаме. Хубава вечер!

# 283
victoria vassileva, аз за това и коментирам "Вятърничав", защото много ме вълнува Simple Smile
 Съгласна съм, че Миран не се замисля за статута на Рейян, който за консервативната среда в която живеят е тежко бреме.
Но според мен той по детски си мисли, че може да я защити от всичко и от всички, ако тя е при него. Това е нереалистично, но в момента в главата му е такава каша от всичките лъжи, които са му наговорени, че му е трудно да мисли рационално. И се е вкопчил в Райян, защото тя е едничката истината в живота му.

# 284
Влюбването, влюбването...Онези уникални мигове, в които си едно с другия, наистина не можеш да дишаш без другия. Желанието да си непрекъснато с него, да не го делиш с никого. Тази “ болест” го държи Миран, но не знае как да се справи с нея, като беше принуден да натвори серия глупости. Много хубаво го пресъздава безсилието си, как го души мъката, как се удряше в гърдите като тръгна от конака Асланбей. И противоречието да изневери на това, в което е вярвал цял живот и е свързано с най- близките му. Които обаче са мъртви. А Рейян освен че е жива е и невинна и Той го знае. А което не се купува с пари се купува с много пари. Но Миран и тях ги няма, но не то знае. Ще го отреже Азизето и ще започне да се разплита чорапа.

Общи условия

Активация на акаунт