Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 034
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, толкова много сте писали и сте засегнали почти всички ключови сцени, че няма какво да добавя. Така е като се включвам със закъснение, ама цял ден изкарах на Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив.

Само да кажа, че на мен ми хареса епизода и както по-горе прочетох, никак няма да ми задържат вниманието, ако всичко е цветя и рози и ГГ само се гушат и целуват. Самото "гонене" и преследване от страна на Миран и поставяне на мястото му от Рейян ме интригуват в очакване да се сдобрят. Едни малки, почти незабележими нюанси в мимиките, ме пленяват и ме карат да очаквам още и още, напр. леката усмивчица на Миран, когато Рейян се обърна да го погледне. Харесва ми с колко страст говори Миран, почти шепне в дадени моменти. А, бе всичко ми харесва и не мисля, че действието се забавя. И в този епизод имаше разкрити тайни и предпоставки за разкриване на други.
Най-много ми хареса, че двете полудели жени започнаха да си получават заслуженото /едната я влачиха за косите, а другата я стиснаха за гърлото/, но най-много ми хареса, когато Ярен видя пръстена на ръката на Рейян. Това, че Миран не се отказва от нея е повече от шамарите, които заслужено й плеснаха.

Когато изгледам епизода с бг превод, мога да допълня анализа си за дребни детайли.

# 256
  • IT
Оженил се е за Гюна, защото няма кой друг освен някой от семейството може да изтърпи това, а ако не е женен няма как да се 'ожени' за дъщерята на врага и да я обезчести.
За какъв морал  и етика въобще говорим тук, като се почне от самата идея за отмъщението, примамването на Шадоолу, сватбата, изоставянето, интригите на Ярен и Хандан, хитрите сметки на Джихан, поведението на дядото, всичко това крещи неморално и неетично, пък даже и неправилно.
Това е единственият начин, по който може да я спаси от това, което сам и докара по принцип.
Аз пък не мога да разбера защо не и кажат, че той не и е роден бащаа, което не го прави по-малко истински. Толкова ли е важно да не разбере, а да търпят всичките унижения и боеве?
Ако де преместят нито някой ще ги знае, нито одумва.

# 257
Аз пък не мога да разбера защо не и кажат, че той не и е роден бащаа, което не го прави по-малко истински. Толкова ли е важно да не разбере, а да търпят всичките унижения и боеве?
Ако де преместят нито някой ще ги знае, нито одумва.

И аз това се чудя и писах още вчера по време на излъчване на епизода. Даже Хазар го оправдавам, ама майка й  - не. Момичето вижда, че има нещо, което крият, пита, а собствената й майка само свива устата и се прави на не чула!!! Вижда и до какво състояние докараха мъжа й и само го утешава с - всичко ще мине /нещо от този род/!

# 258
  • IT
Може да е много срамно за Зехра това, ма ся да ти пребиват детето, да имаш възможност да се махнеш и да седиш, ми се губи смисъла. Дъщеря и е чувствителна, но ще разбере и даже ще и олекне като разбере причината, поради която дъртия кърлеж се е държал така с нея.

# 259
 Нямам търпение да гледам превода Simple Smile

# 260
  • Яко в Матрицата...
Оженил се е за Гюна, защото няма кой друг освен някой от семейството може да изтърпи това, а ако не е женен няма как да се 'ожени' за дъщерята на врага и да я обезчести.
Не знам, Азизе буквално казва: "Ако Миран се беше оженил за друга, нямаше да можем да си отмъстим." Можеше да е женен и за Айше от съседното село, пак щеше да е женен и да обезчести Рейан. Друго има тук...

А колкото до това защо родителите на Рейан не й казват истината, мисля си, че най-много ги е срам от това, че са я лъгали, че са виждали и знаели защо е такова отношението на дядото и са мълчали... От този сорт... Аз нали не гледам всичко, казаха ли нещо за истинския баща на Рейан?

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 18:01 от Reni - BG

# 261
Не знам, Азизе буквално казва: "Ако Миран се беше оженил за друга, нямаше да можем да си отмъстим." Можеше да е женен и за Айше от съседното село, пак щеше да е женен и да обезчести Рейан. Друго има тук...

Ако е женен за Айше, Айшето няма да се съгласи на такива "отстъпки" в брака, а Гюна я прилъгва бабата, че ще стане тя господарката на конака. Пък и няма да има претенции за наследство и всичко ще остане за Фърат /ако той е истинския внук на Азизе/. Като се разбере, че Миран не е Асланбей, ще го натирят заедно с жена му, т.е. Гюна и всичко остава във внука /мисля, че така е планирала Азизе/.

# 262
  • Пловдив
Ако се разбере че не е Асланбей то този брак може и да се развали 🤔 макар че не знам от правна гледна точка каква е процедурата, че Миран да стане Шадоулу.  По скоро с този брак цели да неутрализира Султан тя има претенции за конака, Гюнюл и дай само "мъжа ми"😂
А ако Фърат и Гюнюл са брат и сестра той не би я оставил на произвола на съдбата Simple Smile

# 263
  • Яко в Матрицата...
Ако е женен за Айше, Айшето няма да се съгласи на такива "отстъпки" в брака, а Гюна я прилъгва бабата, че ще стане тя господарката на конака. Пък и няма да има претенции за наследство и всичко ще остане за Фърат /ако той е истинския внук на Азизе/. Като се разбере, че Миран не е Асланбей, ще го натирят заедно с жена му, т.е. Гюна и всичко остава във внука /мисля, че така е планирала Азизе/.
Дмек, Айшето няма да иска фиктивен брак, а Миран да си изпълнява брачните задължения JoyJoyJoy
В серията Азизе каза, че не е мислела, че Гьонюл ще се влюби и че когато си отмъстят, ще свършат и мъките Гьонюлови. Ще видим дали има още нещо зад тази фалшива женитба.

# 264
  • ... да усещаш мириса на море ...

Друг по-интересен казус има от вчерашната серия. Морално ли е предложението на Миран към Насух? Стока ли се явява Рейан, че да я разметят така? Унижава ли я така? Купува ли я? Аз го оправдавам.
Скрит текст:
Не за друго, а защото Миран заговори на единствения език, който разбира дядото. "Давате ми Рейан, а аз ще ви оставя на мира и няма да ви взема богатството." Не е ли точно това, което Насух иска? Няма Рейан - няма проблем, няма кой да му иска сметка за миналото, няма да го оставят на улицата и беден, няма да продължават да унижават името му. Миран няма друга опция в момента, която да използва срещу дядото, за да извади Рейан оттам. Да не би предложението за Азат за женитба да беше морално? Какво спасение ще е за нея да живее с човек, когото не обича и на място, където не я искат и нея, и този брак? Колко морално е да вържеш някой за себе си, знаейки че сърцето на този човек принадлежи на друг? Колко морално е да използваш положението, в което е изпаднал, за да осъществиш мечтата си за любов? Не го харесвам Азат точно заради това упорство на "недеждата последна умира", "ще те чакам цял живот","аз те спасявам, ти ми стани жена, пък после ще ме обикнеш". Какво повече трябва да направи Рейан, за да му светне, че няма да се получи? Сега, друг въпрос е Миран като я вземе оттам, ако я вземе изобщо, какви ще ги върши Joy Защото той е наясно (поне така ми се иска да мисля Joy), че в конака на Асланбей не я чакат с отворени обятия. Все пак не знаем планът му има ли друга част или не Grinning

РениHug, мисля че много добре си отговорила. Ако не знаехме за чуствата на Миран, това би било просто продължение на отмъщението и унижението. Но, ще започна малко по-отдалеч. Много от гледащите искат Миран час по-скоро да се извини и да каже на Рейян че я обича. Миран знае за чуствата и, но знае и за обидата и болката в сърцето и, Той не би направил нищо, докато не спечели отново доверието и, защото тя просто няма да го чуе. Чак тогава би могъл да каже "прости ми" и "обичам те". Затова и не смее да я докосне или целуне открито, прави го тайно, когат тя спи. Единствения момент, когато не издържа, беше когато я видя пребита и споснтанно я прегърна, и думите му, "ако те няма теб, ме няма и мен", са най-голямото обяснение. Тука го няма собственическото "ти си моя, ти ми принадлижиш", а го има само един стон, признанието - без теб съм никой.  И след всичко това чу, че за нея той е нищо, не съществува. И въпреки това отиде сам, без охрана, без оръжие в конака на Шадоулу и им каза, че ще се окаже от враждата, ще се откаже от смисъла на последните си 27 години живот- отмъщението, защото иска само нея. Това е единствения начин да я измъкне от ада на "родния и дом". За него нито имотите, нито отмъщението имат вече значение, има само една цел - да спаси Рейян.  Не знам какво са измислили сценаристите и къде ще я заведе, ако му я дадат. Той все още си мисли, че контролира/може да контролира нещата в конака на Асланбей, но времето ще покаже.

пп Не е станало ясно, защо Миран се е съгласил да се ожени за Гьонюл и кога (преди да срещне Рейян или след), но имам за себе си обяснение защо не се е развел. Защото, разводът би означвал опозоряване за Гьонюл, същото като на Рейян, само без изхвърлянето на площада, а тя все пак му е "братовчедка" и той не иска да я нарани. Да, той не я обича, не иска близостта и, но не иска да я нарани или тя да страда (сцената когато Гьонюл щеше да се коли). Друг е въпросът как си представя същителството с Рейян едновременно Sunglasses

ппп За опозоряването на Рейян, според мен, не е нужно Миран да е женен за друга. Достстъчно е, че просто я върнаха. Ако я връщат, защото той има друга жена, то лъжата е тяхна, не на Шадоулу

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 18:41 от tara_lezhka

# 265
Но в трета серия Азизе ги караше да консумират брака. Значи за нея бракът е истински. Нещо не я разбирам. Евентуалният наследник би бил наполовина Шадоулу. Как това се вписва това в плановете и за отмъщение.

# 266
В момента Рейян иска Миран да си признае, че е женен за Гюна. Другите неща почти ги е простила или поне има намерение да ги прости. Тя каза една реплика в последния епизод  - гледа ме в очите и ме лъже /не цитирам дословно/. Няколко пъти го подканяше да й каже, ако има нещо др. за казване. Рейян не понася лъжата и както не прощава на Миран, че не й казва истината, така може и на родителите си да не прости по същата причина.

# 267
  • Варна
Имаме превод Hands Clap bouquet Благодарности на екипа! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

Съботно вечерно щастие Animal UnicornCakeTropical Drink

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 19:51 от BVAR

# 268
# 269
Б Л А Г О Д А Р Я ! ! !

Общи условия

Активация на акаунт