Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 024
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Според мен, единственото, което разбра Миран за Гьонул, е, че се е самонаранила лудата. Ама то и това му стигна, за да я хване за гушата.  Laughing За брака ще те трябва да почакаме май. Бавничко ще се разкриват истините, ама то си е и нормално, когато има толкова срамни тайни у най-възрастните.
Освен това, имам чувството, че Рейян се възмути от сделката накрая, в погледа й имаше яд.
Що се отнася до динамиката - в действията може и да няма динамика, но в чувствата ... направо да колабираш. Simple Smile

# 241
Не разбра Миран, че Гьонул е казала за брака. Въпреки, че би могъл да предположи, че Райян знае след като майка и знае. Нали тя му крещеше какво иска от дъщеря и след като е женен мъж, когато беше дошла да взима Райян от конака на Асланбей.
Явно много са  му разбъркани мислите на Миран, щом не може да се сети за това.

# 242
А така, защо съм изпуснала Фърат, че е Асланбей? Не ме съдете, но явно някъде съм превъртяла не където трябва, та на кой е син?

# 243
Повтарят се някои реплики, най-вече на дядото, защото за всяко нещо някой друг му е виновен и най-вече Рейян, която всъщност има най-малка вина за всичко случващо се...За всичко лошо, което се струпва на главите им в конака, за дядото има само един виновен - Рейян. Обикновено и в живота е така. Трудно е да си дадеш сметка или просто не ти изнася защо ти се случват определени лоши неща. Все някой друг ни е виновен. Или много добре си даваме сметка, но не ни изнася да кажем истината на глас, да я признаем пред  себе си и пред другите.

Колкото до повтарянето на репликите от Рейян към Миран, че не го харесва, че го мрази, че не иска да го вижда...Както беше писал някой по-назад, колкото повече се дърпа, той толкова повече иска да я спечели отново. Тя крещи, за да заглуши вътрешните гласове в себе си, чувствата си, защото и със себе си се бори, не само с него. Много ми харесва режисьорското решение за взривоопасната дистанция между тях в общите им сцени. Кълбо от страст, огън от  любов са. Всъщност във всеки сериал, това са едни от най-сладките момент, в които има най-много тръпка, докато се гонят и не са още заедно... В момента, в който това изчезне, ще трябва да го заместят с нова тръпка. Какъв интерес биха представлявали отношения , в които има еднообразие и идилия. Едни турски сценаристи бяха казали, че зрителят не иска спокойна любов, жената да посреща само послушно мъжа, който си идва от работа. Трябва драма в отношенията.
Много точен избор на актьор за ролята на Миран, огнен и в другата крайност - тих и нежен. Получава му се добре. Колкото до викането, четох такива мнения. Почти няма сериал, в който мъжете да не викат в определени сцени, викат колкото им глас държи, вените им изпъкват, очите им светят, обикновено тръшкат столове, удрят си главите в стени, гърдите с юмруци, най-често, ако са в стая събарят покрай огледалото де що има, каквото им падне.   Grinning Grinning Правят го и жените, и мъжете. Да е още по-напечено и гръмогласно.

# 244
  • Яко в Матрицата...
Добър ден!

Много хора се опитват да ме убедят, че е нормално Миран да вика толкова, макар да се обосновах защо мисля така. Нейсе, няма проблем Joy Вие го намирете за логично, аз не - всеки ще си остане с мнението.

Друг по-интересен казус има от вчерашната серия. Морално ли е предложението на Миран към Насух? Стока ли се явява Рейан, че да я разметят така? Унижава ли я така? Купува ли я? Аз го оправдавам. Не за друго, а защото Миран заговори на единствения език, който разбира дядото. "Давате ми Рейан, а аз ще ви оставя на мира и няма да ви взема богатството." Не е ли точно това, което Насух иска? Няма Рейан - няма проблем, няма кой да му иска сметка за миналото, няма да го оставят на улицата и беден, няма да продължават да унижават името му. Миран няма друга опция в момента, която да използва срещу дядото, за да извади Рейан оттам. Да не би предложението за Азат за женитба да беше морално? Какво спасение ще е за нея да живее с човек, когото не обича и на място, където не я искат и нея, и този брак? Колко морално е да вържеш някой за себе си, знаейки че сърцето на този човек принадлежи на друг? Колко морално е да използваш положението, в което е изпаднал, за да осъществиш мечтата си за любов? Не го харесвам Азат точно заради това упорство на "недеждата последна умира", "ще те чакам цял живот","аз те спасявам, ти ми стани жена, пък после ще ме обикнеш". Какво повече трябва да направи Рейан, за да му светне, че няма да се получи? Сега, друг въпрос е Миран като я вземе оттам, ако я вземе изобщо, какви ще ги върши Joy Защото той е наясно (поне така ми се иска да мисля Joy), че в конака на Асланбей не я чакат с отворени обятия. Все пак не знаем планът му има ли друга част или не Grinning

Както се предполагаше, Насух отново се упражни върху лицето на Рейан, тази сцена я превъртях... Толкова насилие има и в този сериал, при това върху жени, че не мога да си прекърша езика и като някои от вас да го нарека приказка. Макар че... кой е казал, че всички приказки са красиви? Satisfied

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 18:18 от Reni - BG

# 245
  • Пловдив
Фърат не е казано в прав текст да е Асланбей, ние си гадаем май за него, може и да ни изненадат и да не е, но държанието на Азизе спрямо него е друго, изпитва привързаност. Може наистина детето на Султан да е мъртво, но от Азизе очаквам всичко, като нищо е дала внука си на Есма, за да няма коз в ръцете си Султан. Синът й директно щеше да я изтреля на върха. Ще видим какво са решили сценаристите.

# 246
Мен ме изкефи тази серия Фърат, въпреки че много харесваше Ярен и дори беше леко влюбен, прозря всичките и игри, докато Миран е ослепял от любов, нито може да мисли, нито да живее вече може.
Очаквам Фърат да разкрие повечето тайни, просто защото е по хладнокръвен

# 247
Добър ден!

Друг по-интересен казус има от вчерашната серия. Морално ли е предложението на Миран към Насух? Стока ли се явява Рейан, че да я разметят така? Унижава ли я така? Купува ли я? Аз го оправдавам. Не за друго, а защото Миран заговори на единствения език, който разбира дядото. "Давате ми Рейан, а аз ще ви оставя намира и няма да ви взема богатството." Не е ли точно това, което Насух иска? Няма Рейан - няма проблем, няма кой да му иска сметка за миналото, няма да го оставят на улицата и беден, няма да продължават да унижават името му. Миран няма друга опция в момента, която да използва срещу дядото, за да извади Рейан оттам. Да не би предложението за Азат за женитба да беше морално? Какво спасение ще е за нея да живее с човек, когото не обича и на място, където не я искат и нея, и този брак? Колко морално е да вържеш някой за себе си, знаейки че сърцето на този човек принадлежи на друг? Колко морално е да използваш положението, в което е изпаднал, за да осъществиш мечтата си за любов? Не го харесвам Азат точно заради това упорство на "недеждата последна умира", "ще те чакам цял живот","аз те спасявам, ти ми стани жена, пък после ще ме обикнеш".
Да, това е Въпросът. Не е морално предложението, без значение кой го прави и какви са мотивите му за това. И то сякаш е кулминация на униженията, на които е подложена Райян. Всичко, което се случва с нея от срещата и с Миран до сега може да бъде определено, като неморално и жестоко. Изключвам моментите на нежност помежду им, защото в тях участва тази част от Миран, която Азизе не е успяла да унищожи със системния си психологически терор. Но самото предложение дава израз на голямата промяна в мисленето на Миран. За него вече има една истина и това е Рейян. Отмъщението и паметта на родителите му вече са на по-заден план. Той иска да спаси любимата си от физическия тормоз и да бъде до нея винаги. Защото друго място , и друг смисъл в живота за него няма. Но не вярвам родителите на Райян да се съгласят, колкото и да го устройва Насух предложението.

# 248
  • Яко в Матрицата...
Nedlen, да приемем, че това предложение в лоша идея, неморално и т.н., какво трябваше да направи Миран, според теб? Говоря за конкретната ситуация.

# 249
Аз не определям предложението му като неправилно. Аз го определям според етичните норми. Но както добре е известно едно е теорията, а друга е реалността. Аз отдавна съм писала, че Миран няма полезен ход при създалата се до момента ситуация. И сега фалита на Шадоулу и промяната в мисленето му му даде възможност да направи това предложение. Приемам че е правилното, което може да направи в момента, но в същността си то остава неморално, спрямо Рейян.

# 250
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Една от любимите ми сцени.....жалко, че го прекъснаха....

https://www.youtube.com/watch?v=qxl_B2Sy1ZE
Относно моралността на предложението на Миран...На война и в любовта всякакви средства са оправдани.Поне за сега, ако Рейян не е принудена не би отишла никъде с него...А той вече не може да диша без нея...Друг е въпросът, като каква я взема със себе си....сватбата им е фалшива, а той е и женен мъж.....

# 251
Добър ден!

Много хора се опитват да ме убедят, че е нормално Миран да вика толкова, макар да се обосновах защо мисля така. Нейсе, няма проблем Joy Вие го намирете за логично, аз не - всеки ще си остане с мението.

Тъй като е след мой пост, само да поясня, че никъде не съм писала, че е логично Миран да вика.  И нямам за цел да убеждавам никого, защото нямам лична причина за оправдание на викането, но не ми и пречи. Единствено споделям, че в повечето им сериали  се вика и то много, и  мъжете повече крещят от жените актьори. Дали са по-темпераментни, дали е въпрос на игра или на режисьорско виждане нямам идея, но е факт, че не им правят забележки и сцените ги пускат с викането.

Колкото до приказката. Винаги в тях има добри и лоши. Магии, желание за погубване, затриване на някои, отровни ябълки, гребенчета, магии, принцът на бял кон, който ще освободи принцесата, завистливите сестри, мащехи, преродени, доведени и така нат. И тук е така,но приказка от Мардин. Те са винаги по-специфични.  Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 16:49 от Mydream

# 252
  • Яко в Матрицата...
Аз не определям предложението му като неправилно. Аз го определям според етичните норми. Но както добре е известно едно е теорията, а друга е реалността. Аз отдавна съм писала, че Миран няма полезен ход при създалата се до момента ситуация. И сега фалита на Шадоулу и промяната в мисленето му му даде възможност да направи това предложение. Приемам че е правилното, което може да направи в момента, но в същността си то остава неморално, спрямо Рейян.
Thinking Вкара ме друга дилема - как нещо може хем да е правилно, хем неморално... “Морал (от латинското име moralitas означава маниер, характер, правилното поведение) е разграничаването на намерения, решения и действия между такива, които са добри и правилни и такива, които са лоши и грешни. Моралът е съществена част от стандарти и принципи, извлечени от етичния кодекс от определена философия, религия или култура както и от това, че човек притежава универсален характер. Моралът е синоним на „доброта“ и „правота“.”

ПП Mydream, това за крещенето го писах в миналата тема и други момичета също коментираха, просто сега се включвам.

Аз само не разбрах, защо Миран е трябвало да се ожени за Гьонюл, за да може да си отмъсти Азизе? Thinking

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 18:01 от Reni - BG

# 253
Рени, за мен в случая няма еднозначен отговор. Може би по точно е да се изразя така - неморално е това което предлага,но го разбирам защо го прави. За него етичната страна на въпроса изобщо не е на дневен ред, но съдейки по реакцията на Райян за нея това е поредния удар по достойството и. Разбери ме, аз не го съдя. Просто се опитвам да бъда обективна, въпреки че за мен Миран е най- интересния и любим образ в сериала. При Рейян ги няма тези противоречия и тези бушуващи емоции. И нея я обичам като образ, но Миран провокира в мен по- силна реакция.

# 254
     Аз пък се чудя на психарското поведение на Азизе... Може ли 27 години да отглеждаш дете, което ненавиждаш и мразиш, за да го използваш като камикадзе в конака на Шадоолу.. Как толкова години гледаш това невинно дете в очите, как му промиваш мозъка и му втълпяваш небивалици, за да успееш да си отмъстиш... Как единственото нещо, на което си го научил, е да мрази, за да го превърнеш в оръжие на отмъщението си... Едно дете, едно чисто и светло създание... Възмущавате се , че Рейян е подложена на тормоз от малка и нейният тормоз е явен, неприкрит... Поне при нея има обичащи я родители, макар че това не променя, нито пък защитава хората, които я ненавиждат... А Миран?! Сигурно каквото и да направи, няма да му се ядосам много... "Тихият" и скритият тормоз е най-опасен, най-дълбок... Особено когато става въпрос за дете... Последиците са непредвидими, тежки и изключително неясни... Как се оцелява сред толкова много злоба, ненавист, мъст, омраза към другите, а? Аз не знам, но се надявам поне сценаристите  да знаят начина и пътя и да ни го покажат...  Two Hearts

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 17:15 от mury9

Общи условия

Активация на акаунт