Само да кажа, че на мен ми хареса епизода и както по-горе прочетох, никак няма да ми задържат вниманието, ако всичко е цветя и рози и ГГ само се гушат и целуват. Самото "гонене" и преследване от страна на Миран и поставяне на мястото му от Рейян ме интригуват в очакване да се сдобрят. Едни малки, почти незабележими нюанси в мимиките, ме пленяват и ме карат да очаквам още и още, напр. леката усмивчица на Миран, когато Рейян се обърна да го погледне. Харесва ми с колко страст говори Миран, почти шепне в дадени моменти. А, бе всичко ми харесва и не мисля, че действието се забавя. И в този епизод имаше разкрити тайни и предпоставки за разкриване на други.
Най-много ми хареса, че двете полудели жени започнаха да си получават заслуженото /едната я влачиха за косите, а другата я стиснаха за гърлото/, но най-много ми хареса, когато Ярен видя пръстена на ръката на Рейян. Това, че Миран не се отказва от нея е повече от шамарите, които заслужено й плеснаха.
Когато изгледам епизода с бг превод, мога да допълня анализа си за дребни детайли.

, мисля че много добре си отговорила. Ако не знаехме за чуствата на Миран, това би било просто продължение на отмъщението и унижението. Но, ще започна малко по-отдалеч. Много от гледащите искат Миран час по-скоро да се извини и да каже на Рейян че я обича. Миран знае за чуствата и, но знае и за обидата и болката в сърцето и, Той не би направил нищо, докато не спечели отново доверието и, защото тя просто няма да го чуе. Чак тогава би могъл да каже "прости ми" и "обичам те". Затова и не смее да я докосне или целуне открито, прави го тайно, когат тя спи. Единствения момент, когато не издържа, беше когато я видя пребита и споснтанно я прегърна, и думите му, "ако те няма теб, ме няма и мен", са най-голямото обяснение. Тука го няма собственическото "ти си моя, ти ми принадлижиш", а го има само един стон, признанието - без теб съм никой. И след всичко това чу, че за нея той е нищо, не съществува. И въпреки това отиде сам, без охрана, без оръжие в конака на Шадоулу и им каза, че ще се окаже от враждата, ще се откаже от смисъла на последните си 27 години живот- отмъщението, защото иска само нея. Това е единствения начин да я измъкне от ада на "родния и дом". За него нито имотите, нито отмъщението имат вече значение, има само една цел - да спаси Рейян. Не знам какво са измислили сценаристите и къде ще я заведе, ако му я дадат. Той все още си мисли, че контролира/може да контролира нещата в конака на Асланбей, но времето ще покаже. 
Благодарности на екипа! 

Нека да седят