Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 054
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • Плевен / София
Влюбването, влюбването...Онези уникални мигове, в които си едно с другия, наистина не можеш да дишаш без другия. Желанието да си непрекъснато с него, да не го делиш с никого. Тази “ болест” го държи Миран, но не знае как да се справи с нея, като беше принуден да натвори серия глупости. Много хубаво го пресъздава безсилието си, как го души мъката, как се удряше в гърдите като тръгна от конака Асланбей. И противоречието да изневери на това, в което е вярвал цял живот и е свързано с най- близките му. Които обаче са мъртви. А Рейян освен че е жива е и невинна и Той го знае. А което не се купува с пари се купува с много пари. Но Миран и тях ги няма, но не то знае. Ще го отреже Азизето и ще започне да се разплита чорапа.

А когато Миран разбере истинската история на майка си Мидят ще и се види тесен на Азизе....

# 286
Изгуби се добрият старец.

# 287
  • Пловдив
Изгуби се добрият старец.
Дано да се появи пак, така и не разбрах какви са с Хазар, какво знае и защо им помага 🤔

# 288
Малко да разведря от драмата, Азат и Миран бяха уникални смешници, докато се биеха "на село" JoyJoyJoy

И тук, физиономиите на Миран  JoyJoy

https://twitter.com/nocheydediaa/status/1127234329451614209

# 289

Какво трябва да направи Миран според мен?
- Да говори открито с Хазар, че обича Рейян, иска да я защити, ще се разведе с Гьонюл. Да помоли баща й да му я пази докато той си уреди семейното положение и може да застане с чест пред него да я иска.
- Да го помоли заедно да отпратят Рейян с Мелике далеч от Мидят, за да й дадат време да се съвземе. Примерно Миран да плаща или с връзките си в Истанбул да помогне тайно тя да се устрои на работа и в жилище, което е под контрола и на баща й и на Миран.
- Да поговорят относно отношенията Хазар - Дилшах, какво знае Хазар, какво знае Миран и Миран да предложи заедно да открият истината.
- Да се разведе с Гюна. В момента в който обяви това в конака Асланбей ще научи доста истини - я от Султан, я от Азизе. Да доразследва.
- Като види, че Азизе не се отказва от отмъщениет ои разорението на Шадоолу да обясни на Хазар, че Рейян обича повече от собственото си семейство и просто да ги зареже.
Няма как да се вземат правилни решения, ако не разполагаш с достатъчно достоверни изходни данни.
Мисля, че не е невъзможен план, просто не е интересен за филмиране.

Всичко това наистина би могло да бъде евентуално решение...Но след всички станали случки и събития, на този етап, почти никой не вярва на Миран.... Нито Рейян, нито Хазар, нито Гьонюл, нито Азизе... Ни в единия, ни в другия конак той може да намери подкрепа или човек, който да стои до него безрезервно... С изключение може би на Фърат.. Как да говори с Хазар, като последният открито му заяви, че повече не иска да се доближава до дъщеря му, дъщерята пред баща си заяви, че Миран за нея не съществува, т.е. й е безразличен... Кой любящ баща ще тръгне да изслушва човек, когото дъщерята твърди, че презира и смята за виновен за всичките й  страдания .... Не че на практика не е така, но всички знаем, че истинската причина за всички нещастия се корени не толкова в Миран, колкото в неща отвъд и извън него... Не знам дали въобще има вероятност да бъде изслушан и разбран Миран от Хазар в момента, на този етап от отношенията им... И сигурно затова Миран насочи стрелата си другаде - в мишената Насух...

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 22:29 от mury9

# 290
О, звънът на парите е музика за ушите на Насух и ако е до него ще му я занесе лично Рейян на Миран.

# 291
На мен пък селската сцена ми беше леко гнуслява. Напомни ми кучета в любовен период /да се изкажа по-меко/. Рейян беше поставена в компрометиращата ситуация на разгонена женска без да е такава. И там се прояви егоизма на Миран - вижда, че Рейян е отказала на Азат, не можа обаче да отстъпи, да ги остави да поговорят спокойно. Рейян и тя не постъпи коректно, уж да не засегне ревльото му даде такива крила, че той направо полетя. Единственото й извинение е, че е млада. Макар аз лично трябва да смятам, че жената е мъдра по рождение. Която не различава как да постъпва с мъжете на млада възраст, рядко го научава и на стара.
Но пък беше интересно да ги наблюдава човек.

# 292
Вале, на пък ми дойде много добре таз сцена, явно имам по-просташки вкус Sunglasses

Рейян даде криле на Азат, не за да не го засегне, а защото не искаше да го каже пред Миран, който се беше изтъпанчил до нея. Не искаше да му расте и без това високо самочувствие Joy

# 293
В последната сцена има избор на Миран. Пред дилемата: Родът (отмъщението) или Рейян (любовта) той избира любовта и отказ от отмъщението. Това си е сериозна крачка напред в целия хаос от лъжи и емоции, които го тресат. Изборът му е спонтанен, но ще раздвижи змийското гнездо, хеле главната кобра, която с интерес очакваше неговия избор. Ще остане изненадана.

# 294
В последната сцена има избор на Миран. Пред дилемата: Родът (отмъщението) или Рейян (любовта) той избира любовта и отказ от отмъщението. Това си е сериозна крачка напред в целия хаос от лъжи и емоции, които го тресат. Изборът му е спонтанен, но ще раздвижи змийското гнездо, хеле главната кобра, която с интерес очакваше неговия избор. Ще остане изненадана.

То хубаво избра любовта и иска да спре враждата, ама вещерицата няма да допусне това. Тя сега започвала да отмъщава!!!
За някои неща обвиняваме Миран, ама той не може да се оттърси от отровното влияние на Азизе. Тя каза, че винаги когато той реши да се отклони от нейния път, тя ще му създава проблеми , за да не може той да търси истината /както направи с описа на имуществото/. То Азизе му създава проблемите, а не Шадоулу. При най-малкото съмнение за истиността на думите й, тя стоварва в/у него още лъжи, манипулации, обърква му мислите.

Доволна съм, че Султан и Азизето кръстосаха шпаги. Дано Султан скоро направи още разкрития относно майката на Миран. Слугинята нещо гледаше укоряващо Азизе. Дано и тя отвори очите на Миран за това какво се е случвало преди години в конака.

Иска ми се сега да влезе и Ярен в конака, да разбере какво е поискал Миран, да се тръшне и да признае пред всички, че го обича и дядката да получи инфарктче Simple Smile. Да му ги сервира такива едни любимата му внучка !!!

Епизодът беше страхотен и динамичен!!!

# 295
Благодаря Heart
Благодаря на екипа по превода за радостта, която ни доставяте!
Благодаря и на всички вас, които пишете и споделяте!

Изгледах епизода току- що и ще ида да запаля цигара, за да се успокоя! Прекрасни! Всички до един (само новичкия нещо не ми радва окото, странен ми е на външен вид)!
Искам да започна със сцената със скорпиона и последвалите думи на дядото. Всичкото това ме наведе на асоциация с историята на Миран и Рейян, и по- точно любовта на Рейян. Отровата на скорпиона, която се разпространява из цялото й тяло  и я мъчи дълго време (през цялата дълга нощ). Това е болката й, която Миран/скорпионът й причини, без тя да му е направила нищо. Лекарството, което бабата и дядото й дадоха, действа бавно, но сигурно. Него оприличавам на силата на чувствата на Миран, който ще направи всичко по силите си, за да я накара да забрави всичко лошо... Но с времето!
Другото, което си мисля е за финала на епизода. Искрено се надявам Хазар да не се съгласи на "офертата" на Миран! Онзи стар мустакат тюфлек ще се съгласи, това е повече от сигурно, даже и на ръце ще му я занесе, но Хазар да не се съгласява сега! Иска ми се Хазар и Зехра да кажат истината за произхода на Рейян. Трябва да осъзнаят, че така ще я спасят от този плондер гнусен и противен. А и Миран поне няма да остане с пръст в уста, след като е обещал да направи това, а всъщност да не може да го направи, заради липса на правомощия!
Да добавя и колко се зарадвах на реакцията на Фърат спрямо Ярен! Дано не успее да го омотае отново някак тази отрова.

# 296
Много се съмнявам ,че Миран ще се замисли кое как е,и защо ...защото вече съм сигурна ,че той изобщо не може да мисли .........всички други " мислят" вместо него...дори и Гюл ханъм ....
Случиха се толкова много събития ,жестоки , животозастрашаващи , а той си кара по шаблон....единствено ,че хвана Гьона за шията  ...и какво ...ииччч.... Дори е жалък...

# 297
Вале, на пък ми дойде много добре таз сцена, явно имам по-просташки вкус Sunglasses

Рейян даде криле на Азат, не за да не го засегне, а защото не искаше да го каже пред Миран, който се беше изтъпанчил до нея. Не искаше да му расте и без това високо самочувствие Joy
Еванджелин, сега гледам серията на български и точно момента когато Азат идва в селската къща и двамата стават на кълбета пред вратата Simple Smile. За тази сцена ще се присъединя към твоя интелигентно-натурален вкус Wink. Направо си е трепач! Миран откачи, без да го има Фъро до него да го удържа. Simple Smile Верно много хубаво, забавно, жизнеутвърждаващо. Два коча си блъскат рогата. В същото време Миран се държи и като пубер - "ха да видим ще влезеш ли докато аз съм тук" Simple Smile Общо взето любовта прави странни неща с хората, особено с мъжете Simple Smile
Филма е толкова многопластов, че при всяко гледане откривам нови и нови неща, някои ги виждам от друг ъгъл, други гледам с различна нагласа благодарение и на коментарите тук.

# 298
Да си призная, момичета, едва тази вечер изгледах 8 серия, а после и 9та. Чета ви коментарите и с много неща съм наясно, но досега бях изоставаща с гледането.

Поздравления на екипа за бързия и хубав превод и много благодаря за удоволствието! Flowers Tulip
Ето го и балона на Гюл. Balloon

Може би защото отдавна не съм гледала турски сериал, но всичко приемам и не се дразня нито от клишета, нито от повторенията и тъпчене на едно място. Актьорите играят много убедително. Миран няма как да действа адекватно, той е като ранен звяр. Правя тази асоциация, защото звярът, когато е ранен или поставен натясно, в безизходица, е най-опасен. Да, реве, показва си ноктите, мята се насам-натам, търси изход, не намира. Хапе, дращи, агресивен е, напада. Обхванат е и от страх, и от ярост, и от болка.

Не е имал детство, нито юношество. Макар и зрял мъж, не е имал младост, първа любов, не е ходил подир девойки, както каза Фърат. Така че нищо чудно, че се държи като младок. Бяха смешни с Азат, когато се сблъскаха в селото, но пък после поговориха. Азат се изказа, Миран се изказа пред Хазар. Мисля, че в скоро време всеки ще започне да разбира или поне да се опита да разбере гнева на другия и да се сближат в бъдеще.

Имам въпрос. Защо всички смятате, че Миран е син на Хазар? Аз от думите му на гроба разбрах, че не е имало нищо между него и Дилшах, никаква физическа близост, само любов.

Вярно, и Азизе го каза, но тя може би се заблуждава или пък така е извъртяла нещата в интерес на плановете си.

Войничето ми изглежда добро момче. Жалко, че е влюбен в Ярен.

Финалът точно описва моята асоциация с ранения звяр, попаднал в капан. Блъска се в опити да се измъкне, но само увеличава болката си, задълбочава раната, а изход не намира. Погледът на Реян е красноречив, но дядото и Джихан като нищо ще приемат.

Сетих се, че турските имена имат значения и се опитах да потърся какво значат имената на ГГ. Въобще не съм сигурна в инфото, което намерих, но ако някой знае, би било интересно да обясни. Това, което аз намерих, е за Реян - слава, Миран - мир.

# 299
Значението на Реян от китайски - привлекателен ; на Миран от испански - гледам. В турския не се откриват конкретни значения , но при него мир е Баръш.

Общи условия

Активация на акаунт