Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 052
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Много се съмнявам ,че Миран ще се замисли кое как е,и защо ...защото вече съм сигурна ,че той изобщо не може да мисли .........всички други " мислят" вместо него...дори и Гюл ханъм ....
Случиха се толкова много събития ,жестоки , животозастрашаващи , а той си кара по шаблон....единствено ,че хвана Гьона за шията  ...и какво ...ииччч.... Дори е жалък...

Не знам дали е жалък.... По-скоро е объркан...Но само си представи, ако на теб толкова години, редовно, всеки ден,  са ти давали методично като хапче нужната доза отрова, омраза и ненавист, за да те унищожат целенасочено ценностно и морално, как би се чувствала ти... Особено пък, когато това се прави с израстващо дете, което се нуждае от обич, съвети, позитивност и личен пример.... А какъв личен пример да му даде Азизе!? Въпросът ми остава реторичен...

# 301

Имам въпрос. Защо всички смятате, че Миран е син на Хазар? Аз от думите му на гроба разбрах, че не е имало нищо между него и Дилшах, никаква физическа близост, само любов.

Вярно, и Азизе го каза, но тя може би се заблуждава или пък така е извъртяла нещата в интерес на плановете си.

Думите му на гроба аз ги разбрах така - че между тях не е имало физическа близост, когато я е отвлякъл за да я спаси от мъченията в конака на Асланбей. Преди отиването му в казармата, май е друга близостта. Азизе ползва всички за плановете си, но заради Гьонул тя показа че това и причинява болка и угризение. А когато говореше за Миран и Хазар, се видя че изпитва само омраза и желание за мъст. Тя знае, че Миран е син на Хазар и ние нямаме повод да се съмняваме в това.

# 302
  • Яко в Матрицата...
Значението на Реян от китайски - привлекателен ; на Миран от испански - гледам. В турския не се откриват конкретни значения , но при него мир е Баръш.
Откриват се значения в турския и то много интересни Grinning Имам спомени, че се коментираха тук, а може и да бъркам.
Рейан (Reyyan) - 1. Наситила се, изпълнила се с вода, 2. В Рая има врата на име Рейан, през коята могат да влязат само тези, които са постили. Влязат ли постилите, тази врата се затваря и никой не може да влезе през нея.
Миран - значи 1. Ден, който дава щастие, радостен ден, 2. Beyler - господа Joy

Поне така пише из интернет пространството...

Демек - Миран влезе ли през вратата Рейан, няма никакво излизане. Дано и Миран даде радост на Рейан.

# 303
Добро утро на всички ви! bouquet
Аз го виждам Миран влюбен, съмняващ се, болезнено ревнив, каещ се, объркан, разтърсван от противоречиви чувства, избухлив ... и да не продължавам. Но НЕ и слаб, жалък човек. Слаб няма да полети от моста след момичето, което обича. Няма да рискува да я заведе в конака на авторитарната си баба, чиито цели знае от малък. Слаб човек ще прехвърля вината си върху други...
Що се касае до моралната дилема:
Цитат
Друг по-интересен казус има от вчерашната серия. Морално ли е предложението на Миран към Насух? Стока ли се явява Рейан, че да я разметят така? Унижава ли я така? Купува ли я?
, не само ние сме изправени пред дилемата, как да определим и оценим последното му действие. Самият Миран е изправен пред дилема и трябва да направи избор. (Такава, между другото, беше и целта на разръчкването, което предприе Азизе - да види, доколко още й е верен и доколко са бръкнали в мозъка му Хазар с изповедта си и Рейян с любовта си.) Дилемите са си трудни за решаване, особено в случая. Но има все пак критерии за моралност на постъпката и това е способността на Миран да носи отговорност за решението си (каквото и да е то). А в появата му в конака на Шадоолу и отказа от отмъщение аз съзирам точно избора да поеме последствията от постъпката си. Той знае какво го очаква и от двете воюващи страни. На пръв поглед това, което предложи, е сделка с Насух и обида за Рейян. Но ... той вече даде достатъчно сигнали, че не се отнася към нея като стока, че я обича и то - повече от себе си. А и пътувайки обратно от селото, в колата произнесе думите: "Край с теб Гьонул". Тя и Гьонул го разбра. Така че, аз не мисля, че би отвел Рейян отново в конака. Просто, защото знае, че тя там няма да се върне повече. Миран може и да е изтерзан от противоречия и гняв, но не е глупав. И е в пъти по-силен характер от Азат, например, или от Фърат (Аз не съм много сигурна, че Фърат отряза до край Ярен - струва ми се, че накрая на разговора все пак се поколеба, преди да си тръгне.)  

# 304
  • ... да усещаш мириса на море ...
пп Сега се поразрових, Миран (Miran) на кюрдски означава принц, господар,, Рейян, навярно е турската форма на арабското Rayyan, което означава изобилен, пищен и е името на една от вратите на рая ...
https://www.behindthename.com/name/mi13ran/submitted
https://www.behindthename.com/name/rayyan

# 305
  • Яко в Матрицата...
Таре Kissing Heart, значи добре си спомням, че имаше пост за това, ама да помнех и значението Joy

# 306
Кате, много добре казано/ написано Hug
Фърат се бореше със съмненията си като си тръгна и дано поне Елиф да каже за срещата на Ярен, Гьонюл и Азад, че да ги разсее. Иначе може да му завърти главата тая, ако й се отдаде възможност.
Интересно, какво ще обърка нещата с предстоящата сватба на Ярен? Защото си мисля, че няма да се стигне до там! Просто имам такова усещане. Направи ми впечатление, колко напълняла е актрисата, която играе Ярен Flushed Сякаш не беше толкова едра в предния епизод...

Рускините пишат за едно ново колие на шията на Рейян във формата на сърце, а във вътрешността му като че ли се вижда конче. Те пишат, че в книгата Рейян ражда момиченце, което кръщават Гюнеш/Слънце и гадаят, дали не се разбира в следващия епизод, че Рейян е бременна и тогава Миран да й го подарява... След всичкия тоя стрес и побоища с ритници от търбуха, ако е била бременна и бебето е оцеляло, машаалах на тия сценаристи, които са създали такъв организъм!
Има и една снимка, която Ебру пусна в инстаграма си със сивата рокля, която е от конака Асланбей (поне така го разконспирираха рускините и ми се струва, че е така). Да видим Еда Ханъм, какво е измислила Blush
Имаше и сетови снимки с малката, Рейян и Миран Grinning Забавлявам се от сърце с това малкото, как иска да ги събере!
След сцената с пистолета в офиса на Миран пък влезе една муха в главата Thinking Дали на финала на сезона Рейян ще отнесе куршума? Миличката, как се самонавиваше, че със смъртта й ще свърши мъката на любимите й хора Hug

# 307
  • Варна
Значи Господаря на Райските порти Wink

# 308
Днес в Турция отбелязват Денят на майката. Ето поздравленията на някои от актьорите:

Ренка Hug

# 309
Добро утро на всички ви! bouquet
Аз го виждам Миран влюбен, съмняващ се, болезнено ревнив, каещ се, объркан, разтърсван от противоречиви чувства, избухлив ... и да не продължавам. Но НЕ и слаб, жалък човек. Слаб няма да полети от моста след момичето, което обича. Няма да рискува да я заведе в конака на авторитарната си баба, чиито цели знае от малък. Слаб човек ще прехвърля вината си върху други...
Що се касае до моралната дилема:
Цитат
Друг по-интересен казус има от вчерашната серия. Морално ли е предложението на Миран към Насух? Стока ли се явява Рейан, че да я разметят така? Унижава ли я така? Купува ли я?
, не само ние сме изправени пред дилемата, как да определим и оценим последното му действие. Самият Миран е изправен пред дилема и трябва да направи избор. (Такава, между другото, беше и целта на разръчкването, което предприе Азизе - да види, доколко още й е верен и доколко са бръкнали в мозъка му Хазар с изповедта си и Рейян с любовта си.) Дилемите са си трудни за решаване, особено в случая. Но има все пак критерии за моралност на постъпката и това е способността на Миран да носи отговорност за решението си (каквото и да е то). А в появата му в конака на Шадоолу и отказа от отмъщение аз съзирам точно избора да поеме последствията от постъпката си. Той знае какво го очаква и от двете воюващи страни. На пръв поглед това, което предложи, е сделка с Насух и обида за Рейян. Но ... той вече даде достатъчно сигнали, че не се отнася към нея като стока, че я обича и то - повече от себе си. А и пътувайки обратно от селото, в колата произнесе думите: "Край с теб Гьонул". Тя и Гьонул го разбра. Така че, аз не мисля, че би отвел Рейян отново в конака. Просто, защото знае, че тя там няма да се върне повече. Миран може и да е изтерзан от противоречия и гняв, но не е глупав. И е в пъти по-силен характер от Азат, например, или от Фърат (Аз не съм много сигурна, че Фърат отряза до край Ярен - струва ми се, че накрая на разговора все пак се поколеба, преди да си тръгне.)  

Съгласна съм с всяка една написана дума за Миран.
Доказал е, че е готов на действия. Друг е въпросът от какво са продиктувани действията му свързани с отмъщението, но ако в него липсваха съвест и тази решителност , нямаше да тръгне още същия ден да търси Рейян, след изоставането и в колибата. Да, години наред човечността у него е убивана, смачквана целенасочено, но човечността или я имаш, или я нямаш. Грешен е пред Рейян, но в същото време има ли вина, че са го излъгали толкова брутално и е живял в една лъжа и омраза толкова години. Какви трябва да са настроенията му и чувствата му към Хазар, ако е мислил през цялото време, че този човек е виновен за смъртта на родителите му, за нещастното му детство, за липсата на майчина и бащина обич, затова, че е отнел честта на майка му...А как да изглежда, след като започва да разбира, че истината, която му представят толкова години не е същата, че е лъган от хората, които счита за най-близки до сърцето му и го въвличат в този грях, в това отмъщение...
Малко хора биха се противопоставили така, както го правят Миран и Хазар - баща и син, на традициите, на възрастните, решително и без да се съобразяват, в името на любовта към близките. И двамата биха дали живота си за тях, биха влезли в огъня. Доказват го непрекъснато. Разбира се, че в ситуации като тези ще допускат и грешки. Лесно ли е да си притиснат по този начин. Най-лесното е да вземе Рейян и да заминат надалеч, но той си постави цел да върне нейното доверие, обичта, която виждаше в очите и. Да, иска да е негова, навил си е на пръста, но мисля, че и чувствата му към нея са силни. Тя и без това е негова, защото всъщност Рейян го обича, каквото и да говори. И той го знае много добре. Миран не е човек, който ще живее с някоя жена без любов. Ако беше така, щеше да си стои при Гюнчето, нямаше да търчи след Рейян, да се интересува какво е станало след пожара в колибата, да нареди на Фърат да я намери на всяка цена ,да търси сметка на Азизе защо е постъпила така - захвърлянето на пазара, да я води във вилата в безопасност, да не дава прах да падне над нея, докато беше в неговия конак.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:40 от Mydream

# 310
Mydream Hands Clap

На тази снимка от инста на Ебру е с пръстена.

# 311

Рускините пишат за едно ново колие на шията на Рейян във формата на сърце, а във вътрешността му като че ли се вижда конче. Те пишат, че в книгата Рейян ражда момиченце, което кръщават Гюнеш/Слънце и гадаят, дали не се разбира в следващия епизод, че Рейян е бременна и тогава Миран да й го подарява... След всичкия тоя стрес и побоища с ритници от търбуха, ако е била бременна и бебето е оцеляло, машаалах на тия сценаристи, които са създали такъв организъм!

Кика, четох и се смях едновременно.... Вярно, ашколсун на сценаристите... Че и скорпион я ухапа, ама да не задълбаваме... А на вас направи ли ви впечатление каква картина има зад гърба на Миран в неговия офис? Черен кон, изправен на задните си крака.... Точно както в съдбовната му среща с Рейян и с нейния кон Мави... Същата поза на коня на картината, в момента в който хвърли Рейян пред колата му... А защо не и завинаги в душата му....

# 312
Здравейте момичета, много се радвам на дискусията тук. Благодарение на вас направих нов прочит на епичната битка Миран срещу Азат, разбрах по-правилно защо Рейян не каза в прав текст на Азат, че не го иска. На въпроса му - Значи все още има надежда тя не отговори нищо, което е много почтено от нейна страна и правилно в ситуацията, в която я бяха поставили двамцата.
По повод финалната сцена ми хрумна нещо. Когато Рейян отиваше към офиса с пистолета в ръка си припомни думите на Миран - "не знаеш на какво съм способен". Тя няма да разбере, че Азизе е поискала имуществото им. Ще реши, че това е поредния ход на Миран за да се добере до нея. Ще бъде обидена не толкова от това, че се опитва да я "купи", а от това че го прави "нарочно".  Горкият Миран, толкова е притиснат от обстоятелствата, че от бързане прави грешка след грешка.
Прави сте, че след като се обърна да си върви Фърат се поколеба за момент. Не мисля обаче, че скро ще затопли отношенията с Ярен както преди.
Много много искам да я видя със смачкана физиономия и угаснал повод булка! Вече два пъти казва на Рейян, че всеки живее живота, който е заслужил. Интересно дали не се страхува от думите си, ако им вярва ...
Ако СЦ са решили че още им трябва "миксер"  за конака Шадоолу сватба няма да има.
Предполагам, че по-скоро сватовете Паша ще се откажат, като се разчуе че Шадоолу са фалирали. Така още веднъж ще се смачка фасона на Насух и Джихан. Джихан нали беше много важен - "Може ли Шадоолу да нямат кандидати".

# 313
Вече два пъти казва на Рейян, че всеки живее живота, който е заслужил. Интересно дали не се страхува от думите си, ако им вярва ...

Ярен вярва на думите си, но не се страхува, че важат и за нея. Тя поне до сега беше със самочувствието, че разпределя ролите на другите и ги поставя по местата им. И май продължава да действа в тоя насока, като я гледам как се прави на оскърбена невинност пред Фърат. И още не мога да измисля, какво очакваше да направи той, като го помоли за помощ.

# 314
Поздрав и на Ебрар за Деня на Майката

А Ебру отново е помагала на училище в региона Hercai'nin 'Reyyan Şadoğlu'su Ebru # … lık hareket!

Общи условия

Активация на акаунт