Hercai/Вятърничав по ATV Тема 4

• 48 032
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Ама той Миран едва ли знае истинския мотив за брака си с Гюна, просто се е подчинил на Азизе.
То непослушанието му започна след като срещна Рейян.
Надявам се, вярвам, че ще ни покажат щастливи РейМири преди края на сезона. Тъй де, поне временно.
Иначе е ясно, че последната серия ще ни държи влага до есента Stuck Out Tongue Winking Eye

# 406

За мен истинския мотив на Азизе за брака на Миран с Гьонюл е, факта, че двете семейства са в дългогодишна вражда, а нали Миран е Шадоулу. Един вид за унижение, че Шадоулу е взел една Асланбей... Макар че по този начин се унижава и тя в случая Thinking Или пък е държала Миран да е женен като прекара първа брачна нощ с Рейян и раната й от отмъщението да е още по-голяма Thinking

Пак е много просто. Ако брюкът не е консумиран и девойката е девойка има юридическо основание за прекратяване , тъй като липсва фактическо съжителство. Не вярвам да се дефлорира сама...ама знаеш ли...

Еееееееееее, това пък хич не ми дойде на ум, ама простата Гюна може да го направи. То с нож се прободе, та какво ли не може да се очаква от такова ку-ку.

Хахахахахахааа, точно това щях да напиша и аз Smiley

# 407
Аз имам предположение за мотива за брак на Миран и Гьонюл. Според мен това е гарантирането на възможно най- голямото унижение на Рейян, респективно на рода Шадоулу. Защото ако Миран беше ерген и родителите на Райян бяха настояли и за религиозен брак, това щеше да придаде някаква легитимност на брака им. Тя Азизе уреди фалшив граждански брак, но фалшив религиозен не може да уреди. А при положение, че той вече има граждански брак, дори и да направят религиозен, тя става втора съпруга. Което също е унижение за младо и красиво момиче от известен и богат род. И за да бъде резила още по-голям, Азизе я изхвърли на площада, което и Миран не подозираше че ще се случи.

# 408
  • Monaco
Аз продължавам да си мисля, че Гьонюл не е истинската внучка на Азизе и тя не говореше за нея, а за Рейян. Към Гьонюл винаги е била хладна и саркастична. Даже и е казвала, че си заслужава всичко, което и се случва заради глупоста си.

# 409
И аз не мога да разбера мотивите на Азизе за този брак. Когато ревеше за внучката си Гюна, че я е хвърлила в ръцете на детето на врага й, т.е. Миран, каза че след като Миран унищожи Шадоулу, тя ще излекува раните на Гюна. Значи и тя предвижда този брак да не съществува след известно време, ама предвидила ли е, че внучката й така маниакално ще се влюби в Миран?!

Не знам дали съм права, но причините няколко пъти ги изтъкнахме. За мен те са следните:

1. Рейян ще е обезчестена от женен мъж, което ще рече, че не могат да го принудят да се ожени за нея, за да изтрият и да прикрият по този начин позора.
2. Дори и да принудят Миран да я вземе в конака, статутът й на "втора" жена ще е различен, т.е. това удар върху честта, мощта, авторитета и признанието на рода Шадоолу.
3. Ако Асланбееви не приберат Рейян, то никой повече няма да я поиска за жена, защото е вече обезчестена, и на практика нито един заможен и авторитетен род няма да пожелае да се сроди с Шадоолу, което е голямо петно върху целия род за момента и в бъдеще. Ето с такава цел Азизе изхвърли Рейян на площада - за назидание на врага и за да бъде резилът още по-голям пред хората в града и околността.
4. Този позор неминуемо ще окаже влияние върху търговските и икономическите партньори на Шадоолу, които вече ще изпитват недоверие към всякакъв вид партньорство поради снижения и стъпкан авторитет на рода.Това прибързано решение на Шадоолу по отношение на сватбата предполага липса на доверие към такава фамилия, която е позволила да бъде "подхлъзната" и заблудена толкова лесно, без предварително да е проучила отсрещната страна и доуточнила детайлите по "сделката", сиреч сватбата. Така Шадоолу свалят рейтинга си на умни и надеждни партньори, което пък е пагубно за техните търговски взаимоотношения.

Възможно е и други да са подбудите на Азизе, но като гледам, тя не жали ни свое, ни чуждо в стремежа си за   зрелищно отмъщение.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 16:50 от mury9

# 410
Аз продължавам да си мисля, че Гьонюл не е истинската внучка на Азизе и тя не говореше за нея, а за Рейян. Към Гьонюл винаги е била хладна и саркастична. Даже и е казвала, че си заслужава всичко, което и се случва заради глупоста си.

Тя как се държи пък с Рейян, хич даже не мяза за държане към внучка. Защо трябваше да я омъжва фалшиво и да я изхвърли на площада пред всички ?!

p.s. Тя каза, че ще излекува раните на Гюна, а не на Рейян.

И да питам, защото понякога забравям случки от по-стари епизоди - срещнаха ли се очи в очи Азизе и Зехра в някой епизод?

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 16:50 от mery_poppins1

# 411
  • Яко в Матрицата...
mury9, всичко това е така, но защо точно Гьонюл? Поне за мен отговор все още не е даден. Азизе казва, ако Миран се беше оженил за друга, нямаше да може да си отмъсти.

# 412
Привет и хубав следобед на всички.  wavey Nature Sunny

Друго нещо е преведеният епизод. Laughing  smile3525 Няма как да не отбележа, че се радвам за Ярен за това, че  си "намери майстора" и един път деде не я защити. Това момиче няма спирка в злобата си и интригите, които върти. Толкова е тъпа, че не си дава сметка за вредата, която нанася не само на Рейян, а и на цялото семейство. Браво на Фърат, че я отряза - точно това заслужава. Рейян пак отнесе всичките шамари и то без дори да е виновна. Дъртия знае само нея да вини за всичките проблеми в семейството и в конака. Сякаш той е безгрешен. Бабката хубав капан му скрои, но пак невинните плащат за грешките им.  Crossing Arms Naughty И аз съм съгласна, че Миран просто не намери друг "език" на разговор с него. За Насух репутацията е всичко. Защо пък да не отпрати "виновницата" - тамън ще му се решат проблемите и ще е доволен. Собственото си семейство за нищо го няма - Хазар дори не го счита за свой "баща", Джихан пък е толкова комплексиран, че се чуди какво да измисли, за да изпъкне пред татю. Снахите и на тях не  им цепи басма - хайде Хандан е от богат род и е майка на любимата внучка, ама за Зехра - ако не е малкото Гюлче, сигурно досега да я е изгонил. То за него всичко е пазарлък. Върни си ми имението, пък аз ще ти дам най-големия товар и бреме на тази фамилия, че да се спасим всички. Той друго не знае.  smile3516 Абсолютен тартор  smile3515
Аплодисменти за Миран и признанието му, че е влюбен  smile3501 hahaha ( макар и в разговора с дядото на Мелике и спящата Рейян, пак е напредък). Азат е просто досаден .. ей това мога да кажа. Не ми е жал, хич даже. Дори се подразних, когато гледах сцената - разговор между него и Джанер и репликата " Всичко е заради онова псе Миран. Дойде и унижощи живота ни. Открадна ми Рейян."  smile3516 Алооо ..  ooooh!  Naughty Хубаво, Миран, че не е първа прелест с тоя характер и, че на моменти се държи като първично същество - така е. Ама какво точно му е откраднал.. Рейян да не му играчка случайно  smile3505 Мъж на такава възраст, седнал да реве там и да се жалва как някой му откраднал момичето. Първо - тя му е "братовчедка" ( как изобщо му е хрумнало да я погледне по тази начин и да очаква насреща нещо.. ), второ - той се вре навсякъде нарочно. Сякаш, за да изпъкне пред нея и тя го погледне с други очи. Да стане герой и да измести Миран от сърцето й. Ъъ .. сега ли се сети да правиш на спасител  newsm78 Няма как да харесам героя му  Crossing Arms Опеределно любимата ми сцена от епизода беше караницата между Рейян и Миран за пръстена и опитите й да го махне. Особено репликата: " На този пръст друг пръстен няма да се сложи".  hahaha Няма такъв инат  newsm76 Хубаво направи Хазар, че си взе дъщерята от там - тези двамата ходят като влюбени тинейджъри след нея. Няма спокойствие. Гюнюл си го получи и тя. Тя е жалка и ще продължава да се унижава, но чакам с нетърпение момента, в който ще излязат всичките й лъжи и интриги  smile3508 С Азат са си лика-прилика. Не знам кое би отворило очите им. Ебру игра много хубаво в сцената, заснета в офиса.  Peace И Миран как я прегърна  Heart Eyes Единствено ми стана жал, че Рейян милата я подмятат от конак в конак като чувал с картофи. То да ти писне само - от едното на другото място и няма спокойствие. Аз мисля, че Хазар няма да я даде като неин баща все пак. Въпреки че дъртият много ще иска да каже "да" и да се свършва с тая драма. Само последно да добавя - уплашеният поглед на Азат, когато Миран поиска Рейян.  hahaha Чудно ми е, ако Миран я вземе (хипотетично), дали ще има такава смелост да си я поиска обратно и какво трябва още да стане, че да разбере за невъзможната едностранна любов.  Whistling ooooh! Naughty

Като гледах фрагмана снощи и се зачудих едно нещо - ще дойде момент, може би във втори сезон  Thinking където ще им сменят ролите? Тоест, ако сега Миран тича след Рейян и се опитва да спечели доверието й най - вече, дали ще стане обратното?

П.С. - извинете за дългия пост.  newsm03 Peace  Blush

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 18:30 от ani_zh

# 413
mury9, всичко това е така, но защо точно Гьонюл? Поне за мен отговор все още не е даден. Азизе казва, ако Миран се беше оженил за друга, нямаше да може да си отмъсти.
И аз това имах предвид. Трябвало точно за Гьонюл да е женен.
Азизе и Зехра не са се срещали

# 414
  • На изток от Рая
Здравейте, момичета!

Обожавам да гледам Hercai, а случайно разбрах, че има и тема за сериала. Simple Smile

Съвсем скоро ще лъснат и лъжите на Гьонюл, щом Миран е решил да се развежда в следващия епизод...
Не разбирам игричките на Азизе, много оплетена история, дано скоро всичко да се изясни. (Азизе и Насух имат общо дете си мисля...) Предполагам, че това ще стане след срещата между Зехра и Азизе.

# 415

Не изслушах докрай монолога на Азизе, но под "друга" какво разбираш? Гьонюл или Рейян?

Разпрата е между двата рода, а Гьонюл е част от Асланбееви... В смисъл, че ако Миран не се беше оженил за Гьонюл, а за друга, то щеше бъде замесен и друг род, който не знам дали щеше да прости всичките безчинства на Азизе. А така тя си пази гърба, защото няма как да бъде атакувана от друго място. Представи си, че Шадоолу и евентуалния род на булката обединят усилията си.... какво щеше да прави тя? Дали щяха да й стигнат силите да се отбранява от две страни? А пък и нали последната държи лично Асланбееви да отмъстят на Шадоолу и това да се чуе надлъж и нашир. Другото, което ми хрумва, е, че коя, ако не Гьонюл като издънка на рода и по рождение подчинена на бабата, би търпяла толкова дълго време брак без консумация и би крила брака си до този момент.  Кой друг род, който държи на авторитета си,  би позволил бракът да се сключи тайно и да не се разгласява пред обществеността, да не бият зурли и тъпани и  да не се разчуе сред братовчеди и роднини, да няма голяма сватба и ... Ай стига съм писала, че май почнах да прекалявам с постовете си. Много активна станах, което хич не е на добре...

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 20:39 от mury9

# 416
  • Яко в Матрицата...

Не изслушах докрай монолога на Азизе, но под "друга" какво разбираш? Гьонюл или Рейян?
  С никоя друга, освен Гьонюл, отмъщението на Азизе не можело да се осъществи.

# 417
Ако някой може да преведе Blush

Arkadaşlar son üç bölüm aşırı eti burçak tükettim. Sezon finalinden sonra bir süre burçak bisküvi yemeyeceğim. Çünkü özlemek güzeldir Simple Smile)

Това е написала сценаристката на сериала в туитър тия дни. Пише нещо за оставащите 3 епизода до края на сезона, но не разбрах какво точно. Пише, че скоро няма да яде бисквитки, но дали епизодите ще са сладки, или докато е писала се е ояла, не разбрах Joy

# 418
  • На изток от Рая
Пише, че  по време на последните три серии е преяла с бисквитки, а след края на сезона няма да яде повече бисквитки, защото иска да и липсват, да ти липсва е хубаво чувство, казва.         Хм, значи остават няколко серии до края на сезона...

# 419
Феновете отмъкнали надгробните плочи Shocked #Crazy ooooh! на родителите на Миран и сега екипа ги възстановява.
Репортаж с някои от актьорския състав.
https://vk.com/tuk_series?z=video-132999259_456243473%2F8ca16f19 … -132999259_267217
Пълно е със сетови фотки и видеа, ето само някои от тях.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 23:12 от Neidjal

Общи условия

Активация на акаунт