Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 873
  • 566
  •   1
Отговори
# 300
При моята позната диагнозите са различни . Тя обиколи няколко европейски държави  , за да се диагностицира и няма единно мнение - казали са ѝ ту мениеров синдром, ту отолит, възпаление на средното ухо, стеснение на шийните прешлени. Важното е образните изследвания да са добре.Да не се виждат тумори, новообразувания. Оттам нататък  диагностиката е  май нацелване.
  На мен  ми казваха при  първите два пъти  стрес. И ми бяха изписали успокоителни.Сега край Ковид инфекцията ме изследваха по-обстойно.Заедно със световъртежа имах и умора. Което го нямаше при предишните кризи. Четох, че е нормално да е така, да бъдат в комбинация. Не знам дали и заради грипа, който карах преди това . А и целият стрес покрай епидемията, локдауна. Мисля, че и те допринесоха този път да се оправя по-бавно.
   Изписаха ми "Бетасерк"  след изследванията и  ме изпратиха на  отоневролог, какъвто тогава нямаше. Болниците, където живея бяха затворени заради Ковид. Работеха само спешните отделения, не и специалистите. Докато се появи отоневролог, аз се оправих. Все още не съм ходила, защото се чувствам вече добре.
  Както пишете , че е само по-скоро замайване, а не световъртеж , причини могат да бъдат и кръвно, нисък хемоглобин, желязо, дори хормонални причини отключват подобни състояния. Много вероятно да е и стрес, щом минава, когато вършите нещо. Ще премине, но установих, че като има склонност човек, му идват пак до главата . Може и много години да минат. Неприятни са , но се преживяват.
А какъв специалист ви диагностицира,че е от стрес световъртежа.Мене невроложката ме пита дали според мен нещо провокира световъртежа..А стрес колкото искаш в момента...Също така мв пита и дали имам температура...Явно ковид или гриповете се характеризират и със световъртеж..

# 301
Първият път беше личният лекар - бях  сама с 2 малки , породени деца . Баща им беше в чужбина и реши , че е от стрес. Вторият път , кардиолог , след като изключи възможността да съм получила инсулт. Защото и такъв има - с виене на свят. Сега , заради Ковид , решиха, че е от инфекцията. За Ковид симптом беше и световъртеж. Затова ми правиха снимка на бял дроб.Всичко беше наред и не ме изпратиха на ПСР , защото трябваше да бъде в друга болница. Решиха , че проблема ми е за отоневролог.

# 302
Здравейте, пиша относно проблем на съпругът ми. При шофиране започва да му се завива свят, изпада в паника и отказва да шофира. Като цяло няма проблеми ако не шофира. Леко повишено кръвно, около 130/90. Много ще съм благодарна ако ни препоръчате на какъв специалист да отиде. Онези от вас, които имат проблеми с весибуларен апарат през цялото време ли усещат световъртеж?
Като цяло преди две години при подобен случай ходи при невролог. Казаха му че няма неврологичен проблем. Правихме скенер,  установи се че има ошипяване на врата, не много силно. Кръвни изследвания бяха в норма. Всичко останало изглежда наред. Вече се чудя къде да отидем така че да се справи с проблема. Мислех и за психолог.  Вече и аз не знам. Много благодаря предварително.

# 303
Може да е от очите. Ако е моментна криза може вертигохил да облекчи състоянието, или валидол. Терапиите на невролозите не ги харесвам аз.

# 304
Бяхме на очен. Носи очила за близко 0.75 само когато гледа телефон. Бяха му изписали Вестибо, както и Деанксид. Но той бързо спря да ги пие. Две години имаше от време на време замайване, но слабо, преди седмица обаче се случи силен световъртеж, паника, предполагам и кръвното е вдигнал повече на момента.

# 305
На мен този тип кризи са ми основно в топлото време и минават за няколко дни. Много са неприятни, последната я оправих с вертигохил през 15 минути. Това ми го каза личната преди години. Когато отида на невролог положението се влошава. Иначе моят диоптър е същия.

# 306
Много благодаря за отзивчивостта и отговорите. Ще потърсим лекар. Дано се оправи.

# 307
При мен при шофиране има виене на свят , заглъхване на ушите и силна скованост във врата , много наподобяващо чувство за тежка глава.. 2 години имам замайване,чувство за неадекватност,но когато се кача да шофирам или ме возят всичко се засилва . 2 години тичам по лекари без резултат

# 308
Оххх, страшно звучи. Дано при мъжа ми има оправия.
Бихте ли препоръчали отоневрлог? В серевна или североизточна България. Ако няма и София е вариант

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 10:22 от brumm

# 309
Здравейте, пиша относно проблем на съпругът ми. При шофиране започва да му се завива свят, изпада в паника и отказва да шофира. Като цяло няма проблеми ако не шофира. Леко повишено кръвно, около 130/90. Много ще съм благодарна ако ни препоръчате на какъв специалист да отиде. Онези от вас, които имат проблеми с весибуларен апарат през цялото време ли усещат световъртеж?
Като цяло преди две години при подобен случай ходи при невролог. Казаха му че няма неврологичен проблем. Правихме скенер,  установи се че има ошипяване на врата, не много силно. Кръвни изследвания бяха в норма. Всичко останало изглежда наред. Вече се чудя къде да отидем така че да се справи с проблема. Мислех и за психолог.  Вече и аз не знам. Много благодаря предварително.

Прегледайте щитовидната жлеза. Не само хормоните, но и ехограф. А хормоните не само ТСХ, а също и FT3, FT4, TAT и МАТ. Прегледайте също и бъбреци и надбъбречните жлези. Не само кръвни изследвания, но и образни.Изследвайте пролактин също. Симптомите са неврологични, но не е задължително проблема да е неврологичен.
Аз мисля, че тези кризи са свързани със излив на хормони и паник атаките също. Дано съм ви помогнала. Успех.

# 310
Здравейте и от мен!Изчетох темата и реших да се запиша при вас.Моят проблем е следният:замайване,напрежение и шум в едното ухо,липса на баланс,замъглено зрение,неориентираност,липса на концентрация.След преглед при двама невролози и двама УНГ,се реших най накрая да посетя и отоневролог,като преди това си направих и пълни кръвни изследвания.Посетих клиника баланс доц.Ангов.Прегледа ме и каза,че имам нарушена функция на вестибуларния апарат,но без да е нарушен слуха.При прегледа на първия невролог се установи ниско вит Б12,ниско вит.Д.Приемам от 3 месеца и двете и продължа да съм с тези симптоми.Втория невролог ми изписа тебокан за 1 месец,но и той не помогна.Минах само на гинко Билоба по моя иницистива,понеже тебокан ми е скъп.Сякаш от него имах облекчение леко,но той е билков продукт и явно трябва време.И така най накрая се реших на преглед при отоневролог.Той ми изписа Бетасерк16 3х1 и Деанксит.Притеснява ме второто лекарство,понеже четох антидепресант.Аз не съм фен на АД а и съм с ниско кръвно.По напред четох,че Бетасерк не ви е помогнал много и сега се чудя дали да купувам тези лекарства.Може ли да заместя Деанкдита с нещо природно.

# 311
Здравейте и от мен!Изчетох темата и реших да се запиша при вас.Моят проблем е следният:замайване,напрежение и шум в едното ухо,липса на баланс,замъглено зрение,неориентираност,липса на концентрация.След преглед при двама невролози и двама УНГ,се реших най накрая да посетя и отоневролог,като преди това си направих и пълни кръвни изследвания.Посетих клиника баланс доц.Ангов.Прегледа ме и каза,че имам нарушена функция на вестибуларния апарат,но без да е нарушен слуха.При прегледа на първия невролог се установи ниско вит Б12,ниско вит.Д.Приемам от 3 месеца и двете и продължа да съм с тези симптоми.Втория невролог ми изписа тебокан за 1 месец,но и той не помогна.Минах само на гинко Билоба по моя иницистива,понеже тебокан ми е скъп.Сякаш от него имах облекчение леко,но той е билков продукт и явно трябва време.И така най накрая се реших на преглед при отоневролог.Той ми изписа Бетасерк16 3х1 и Деанксит.Притеснява ме второто лекарство,понеже четох антидепресант.Аз не съм фен на АД а и съм с ниско кръвно.По напред четох,че Бетасерк не ви е помогнал много и сега се чудя дали да купувам тези лекарства.Може ли да заместя Деанксида  с нещо природно.
разбирасе , чай от маточина би действало по-добре от деанксида. Аз от този антидепресант, по цял ден ми се спеше.

# 312
Danka444 благодаря.Купих си маточина и дори снощи пих.Добре ми се отрази.Искам да питам мога ли да приемам заедно с Бетасерк и някои витамини и добавки.Б12,фолиева,пробиотик,желязо,омега 3,спирулина.Ще звънна и на лекаря,но реших и тук да попитам.

# 313
Danka444 благодаря.Купих си маточина и дори снощи пих.Добре ми се отрази.Искам да питам мога ли да приемам заедно с Бетасерк и някои витамини и добавки.Б12,фолиева,пробиотик,желязо,омега 3,спирулина.Ще звънна и на лекаря,но реших и тук да попитам.
Да, можеш всичко вкл. И алкохол.

# 314
  • София
Освен маточина, чай може да се направи с корени валериана, лавандула, хмел, лайка. Аз си правя различни блендове.
Деанкситът е коварен при дълга употреба. Може евентуално по едно хапче ако те стегне шапката. Аз имам един блистер в шкафа, но повече от година не съм посягала към него.
Бетасерк не ми помогна, но аз не му дадох голям шанс.
Всички сме на проба-грешка. Накрая се примиряваме с положението.

Общи условия

Активация на акаунт