Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 666
  • 566
  •   1
Отговори
# 555
Lailah, каква ви е диагнозата в крайна сметка? Мерси!

# 556
При мен двата епизода със световъртеж бяха много различни. Първият си беше от вестибуларният апарат второто си беше различно.
Пратиха ме и мен на кардиолог, той ми пусна кръвни, и ми правиха холтер за кръвно и пулс. Нищо не излезне освен, че имам здраво сърце.
После ме пратиха на ЯМР, неврохирург, невролог за ЕЕГ и невролог, който прави доплер (при някой хора вродено едната артерия била по-тясна).

За ЯМР мой съвет е да е в болница ако можете Иван Рилски или Пирогов. За ЕЕГ аз съм доволна от Хинкова. За доплер ходих при Михайлова (тя също ми каза, че психосоматирам). Неврохирург в Иван Рилски, аз бях и при Габровски не ми обърна много внимание след като видя, че не съм за рязане, той ме прати при Ангов.

Според мен ЯМР и доплер са задължителни. Аз ходих на ЕЕГ и неврохирург понеже имах неща на ЯМР-а.

Мони пратих ЛС Simple Smile
това мнение е много точно, и аз минах по подобен път, без открита причина… пробвайте да спортувате и само приятни емоции.. понякога нервната система е изтощена от стрес и негативизъм… радвайте се на малките неща, ако симптомите изчезват когато сте в настроение.. сами си помислете на какво се дължат Wink

# 557
  • София
При мен се оказа, че има лезия в мозъка и от нея отклонения в ЕЕГ-то. Лезията е до някакъв център за пространствено възприятие.....

# 558
При мен се оказа, че има лезия в мозъка и от нея отклонения в ЕЕГ-то. Лезията е до някакъв център за пространствено възприятие.....
Много съжалявам! А има ли лечение? Има ли общо с множествена склероза?
Надявам се не съм ви разстроила с въпросите си.

# 559
Проблемите с вестибуларния апарат са, че ти си неуверен, незнаеш къде се намираш от психологична гледна точка, постави си целите и си ОК

# 560
  • София
Много съжалявам! А има ли лечение? Има ли общо с множествена склероза?
Надявам се не съм ви разстроила с въпросите си.
Не няма проблем. Не е множествена склероза, не са се и съмнявали за това. За епилепсия е основното съмнение. Има много видове припадъци има даже и вертиго епилепсия, която е супер рядка Simple Smile Няма лечение ако зачестят пристъпите лекарства за епилепсия. Спокоен режим, сън, без алкохол, цигари, неща които възбуждат нервната система (светлини, музика).

# 561
Здравейте, от ноември миналата година съм със световъртежи, като понякога имам гадене, става ми лошо, изпотявам се, нямам сили да се движа. Само като легна, се чувствам по-добре. Има дни когато тези не разположения са по-силни, друг ден са по-търпим, а понякога и съвсем отшумават. Боли ме и главата, но по-доста странен начин-понякога отзад на тила, след това отпред и има едно усещане на мравучкане. За този период ходих на три невролога и лекар унг. Правих скенер на шийни прешлени и излезе, че имам две протрузии. Ходих на масажи за разтягане на шийните прешлени, но нямаше ефект. Добавим, че работя в помещение, в което се включва климатик и през студените дни духаше силно. От това направих възпаление на троичния нерв, като невролога му изписа дексофен и витамини от групата на В комплекс. Пих дексофен една седмица, като ми отшумя и по-късно изчезна световъртежа, както и възпаления троичен нерв. Преди няколко дни пак се започна с включване на климатик и световъртежа започна и главата пак ме заболя. На своя глава започнах да пия дексофен, като започна да ми отшумява световъртежа. Възможно ли е да имам някакво възпаление, защото като започна прием на дексофен има подобрение?

# 562
  • София
Здравейте, от ноември миналата година съм със световъртежи, като понякога имам гадене, става ми лошо, изпотявам се, нямам сили да се движа. Само като легна, се чувствам по-добре. Има дни когато тези не разположения са по-силни, друг ден са по-търпим, а понякога и съвсем отшумават. Боли ме и главата, но по-доста странен начин-понякога отзад на тила, след това отпред и има едно усещане на мравучкане. За този период ходих на три невролога и лекар унг. Правих скенер на шийни прешлени и излезе, че имам две протрузии. Ходих на масажи за разтягане на шийните прешлени, но нямаше ефект. Добавим, че работя в помещение, в което се включва климатик и през студените дни духаше силно. От това направих възпаление на троичния нерв, като невролога му изписа дексофен и витамини от групата на В комплекс. Пих дексофен една седмица, като ми отшумя и по-късно изчезна световъртежа, както и възпаления троичен нерв. Преди няколко дни пак се започна с включване на климатик и световъртежа започна и главата пак ме заболя. На своя глава започнах да пия дексофен, като започна да ми отшумява световъртежа. Възможно ли е да имам някакво възпаление, защото като започна прием на дексофен има подобрение?

Поискайте да си смените мястото.

Няма лекар, който да ви отоговори на 100%, че е от климатика, но най-вероятно е от него. Като духат удрят където ни е слабото място. Аз бях по същият начин. Върнаха ни в офиса след Ковида, след първият месец първа криза, но само със шум в ушите. След 3 месеца тежък пристъп със световъртеж и гадене. След още 3 месеца припадък. През цялото време усещах изтръпване и мравучкане на  главата, имала съм дни след работа съм си нагрявала главата със сешоар и спала с вълнена шапка и пак е била изтръпнала от студ. Махнах се от там сега съм и няколко месеца в къщи изтръпването изчезна.... Една колежка седна на моето място седи по тениска, аз бях със шапка за ветроходство и ветроустойчиво яке с качулка.....

# 563
Някой има ли странични ефекти от Тебокан?
Започна да ми играе кръвното, и се замислям дали той няма пръст в тази работа.

# 564
  • София
Някой има ли странични ефекти от Тебокан?
Започна да ми играе кръвното, и се замислям дали той няма пръст в тази работа.
Не е от тебокана, ако играе при пристъп по-скоро е реакция от пръстъпа. Аз в началото вдигах кръвно като ми се завиеше свят.

# 565
Може ли Бетасерк да се комбинира с Амитриптилин ? Понеже Бетасерка не ми е назначен от лекар ми е трудно да преценя, пила съм само 3 хапчета и имам голямо подобрение, не ми се вие свят. Видяп че може да се пие и 1/2 х 3 на ден, аз започнах по 1 на ден, за сега не виждам странични ефекти, но ако го пия по продължително, споделете какво горе долу може да се очаква.

# 566
  • София
Бетасерк-а действа бавно с натрупване мисля.
На мен ми казаха, като ми го изписаха, че минимум 10-14 дни ще трябват за да има афект. И така беше горе долу след толкова световъртежа стана търпим и можех да работя, излизам и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт