Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са резултатите от натоварването с глюкоза и как да ги интерпретирам правилно?
Какво трябва да се избягва при инсулинова резистентност и какво представлява инсулиновата резистентност, включително нейните последствия?
Какви са резултатите от изследванията на щитовидната жлеза и какво е препоръчителното лечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са резултатите от натоварването с глюкоза и как да ги интерпретирам правилно?
Резултатите от натоварването с глюкоза показват ниска стойност на инсулин в 0' и висока стойност на инсулин в 120'. Това може да показва реактивен диабет или хиперинсулинемия. Важно е да се консултирате с ендокринолог за подходящо лечение и диета, която помага за регулиране на нивата на инсулин и глюкоза.
-
Какво трябва да се избягва при инсулинова резистентност и какво представлява инсулиновата резистентност, включително нейните последствия?
При инсулин-резистентност е важно да се избягват храни с високо съдържание на въглехидрати, тъй като те могат да повишат нивата на глюкоза и инсулин. Освен това трябва да се внимава с приема на добавки или храни, които стимулират производството на инсулин, за да се предотвратят нежелани реакции. Инсулин-резистентността възниква, когато тялото произвежда повече инсулин, за да се справи с глюкозата в кръвта. Това може да доведе до проблеми с контрола на кръвната захар и в крайна сметка до развитие на диабет. Важно е да наблюдавате и лекувате под наблюдението на лекар.
-
Какви са резултатите от изследванията на щитовидната жлеза и какво е препоръчителното лечение?
-
Какви са препоръките за хранене при високи нива на инсулин и глюкоза?
-
Какви са източниците на желязо и какви са препоръките за прием на желязо?
А за спорта поне 4-5 пъти- ами, имам познат който не тренираше, защото задължително искаше да тренира поне по 5 пъти седмично....
Не си поставяй твърде високи цели!
А и така, лека-полека, "вкарвам" и съпруга и сина в полезния начин на хранене.
).. Детето не яде месо освен на кайма и евентуално пиле в супа. Както казах аз не ям и много месо, ама явно това ми е варианта.. Иначе знам как стават нещата, но когато един е с едни претенции, друг с други, а трети трябва да внимава какво яде.. Еми трудно си е. Абсурд да накарам детето да яде толкова яйца/месо. Яде салата, но гледам да има винаги супа за него за вечеря, понеже в градината ядат доста сухотии. Мъжа ми пък супа не яде, почти. Те си искат и ориза, и картофите. Правих мусака с тиквички.. еми не им хареса. Пробвах да правя кокосови палачинки, да ядем всички - еми не, не се харесаха. Правих разни други НВХ "сладкиши", пица с блат от карфиол. Не одобриха. Поне мъжа ми не държи да готвя всеки ден де.. има моменти когато си взимат нещо готово готвено. Но когато се съберат повече дни вкъщи да седим и се почва едно голямо мислене какво и що.. Иначе ето днес ще правя картофи на фурна с наденици. Но не всеки път мога да комбинирам нещата просто.
Темата е изключително полезна и ще я чета във всяка свободна минута. Отвреме-навреме ще питам
Успех и здраве на всички!