Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 621
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Да те успокоя(ако това е утеха хаха) и аз нямам идея какви са контракциите и как се засичат. Всички казват,че като му дойде времето ще разбереш. И аз това си повтарям. А иначе  за болка долу ниско и аз имам и то остра, като пробождане е,
 когато стана от леглото и направя първите няколко крачки. После с раздвижването ми минава.

# 451
  • София
На мен пък първо ми изтекоха водите. Контракциите ми дойдоха чак в болницата час по-късно.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 19:33 от ditmade

# 452
Да те успокоя(ако това е утеха хаха) и аз нямам идея какви са контракциите и как се засичат. Всички казват,че като му дойде времето ще разбереш. И аз това си повтарям. А иначе  за болка долу ниско и аз имам и то остра, като пробождане е,
 когато стана от леглото и направя първите няколко крачки. После с раздвижването ми минава.
При.мен не минава...ту се усилва ту намаля , а като.се движа още по зле става

# 453
Magi_gl ти нормално ли ше раждаш?
Аз вече си мисля за секцио, само заради тъпите гъби и да не заразя бебка. Cry Много са упорити.
Протектор имам само за кошарата, за другите неща не е необходимо.
  Ами май ще съм секцио,на 20 съм на преглед и се надявам вече да насрочим дата ,че ми е напрегнато така да съм в неведение.Тези течения и мен ме притесняват и с баткото май имах и сега пак.Два пъти ми изписа лекарства,първия път глобули,втория нещо като гел,който се слага чрез спринцовка вътрешно.Определено 2рото  имаше повечко ефект.Имам и кремче за външно мазане ако има сърбеж.Чудя се дали да не пробвам промивки с лайка или смрадлика,преди са ми помагали.Confused

# 454
Нямам капка кърма. ☹ И бебе слагах, и с помпа дърпам, и нищо.😐

Припомни ми на кой ден роди и сложи бебето ...

Вчера родих и още в родилна зала я сложих, но нищо. Тя въобще не засуква както трябва, а вече доста ме заболяха зърната и с помпата да помпя.
Може да ги намажеш с някакъв подходящ крем за зърна (Лансинох, Purelan), това е от неправилното засукване. Следи я като си отвори устата широко да й помогнеш да захапе цялото зърно с ареолата, рефлексът за отваряне на устата се задейства ако погалиш бузката. Гледай да е със свободно носле, а брадичката да й опира до гърдата ти. Мнооого широко отворена устичка и ако не захапва добре разваляш вакуума (може да си пъхнеш малкия пръст в ъгъла на устата й, за да го направиш, че да не си дърпаш зърното) и пак я "монтираш" докато стане. Спокойно, сукането не е винаги на 100% инстинктивно, на някои бебета и майки им трябват много тренировки. Слагай я постоянно, и на всеки час да е, не е много. Предлагам ги един сайт с много добри насоки и силно те съветвам да звъннеш на консултант по кърмене. Важното е да не се отказваш и отчайваш, кърменето е от най-чудесите връзки мама-бебе
https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/#more-384

# 455
Milk-choc много полезна информация даваш. А аз да каже, че мойте зърна в началото си ги разраних от електрическа помпа за кърма иначе бебето си сучеше добре. Като смених помпата с ръчната на авент се оправиха нещата. Така че може и от помпата нещо да е. Много зависи и как хващаш детото и ти в каква поза си. В неправилна поза е по-трудно кърменето. На мен в болницата ми показаха да му слагам ръчичката, която се пада отдолу да ме " гушне" отдолу под мишницата. Трябва си спокойствие когато тръгваш да кърмиш за да потече. Аз съм имала някои напрегнати моменти и не течеше кърма въпреки, че имах, но гледах да се успокоя малко и тръгваше.

# 456
patenceto, а  и всички останали момичета, днес една приятелка ми препоръча този крем на Авент при проблем със зърната https://www.hippoland.net/avent-scf504-30-krem-za-ovlazhnjavane-na-z-rnata. Да си имате още една опция освен споменатите по-горе.

# 457
Нямам капка кърма. ☹ И бебе слагах, и с помпа дърпам, и нищо.😐

Припомни ми на кой ден роди и сложи бебето ...

Вчера родих и още в родилна зала я сложих, но нищо. Тя въобще не засуква както трябва, а вече доста ме заболяха зърната и с помпата да помпя.
Днес ни е шести ден след раждането. Чак днес имам кърма като хората. Но не съм спирала да стимулирам. Не се отказвай!

Няма да се отказвам. Утре ще купя и крем. Вас изписаха ли ви? Аз вчера родих, но вече искам да си ходим. Simple Smile

Milk-choc, благодаря. Страхотни съвети.

# 458
Мисля ,че преди няколко дена май говорихме за имена в темата , но аз чак сега взех окончателно решение за нашата бебка как да се казва - Мериам.

# 459
  • София
Днес бях на ЖК в 36+5 и ми казаха, че бебчо върви едър. За сега го измериха 3,400 кг., но разбира се винаги има отклонение. Не могат да го измерят точно. Беше ми ясно, че ще е едро бебе, но се попритесних за раждането.

# 460
Аз съм леко фанатична на тема кърмене и мога сто неща да изприказвам, ама не ми е мястото Simple Smile само много ме е яд, че в множеството родилни домове не дават адекватна помощ и съвети, майката сама трябва да се образова, да търси консултанти при нужда и т.н Масово връчват бутилките с адаптирано мляко и На ти сега на теб дето не можеш да кърмиш Sad на моята приятелка с близнаци й бяха казали "Имат чудесен сукателен рефлекс, кърмиш правилно, ето ти сега обаче бутилката АМ, защото са близнаци и трябва да наддават бързо" (а те се родиха на термин 2600 и 3100!!!) и тя се отказа

# 461
Ужас. Защо ги е послушала?

Аз сега съм в Шейново и никакво, ама абсолютно никакво съдействие нямам за кърменето. Синът ми го раждах в Майчин дом през 2011 година и там акушерките бяха в пъти по отзивчиви от тукашните.

# 462
  • WonderLand

Аз сега съм в Шейново и никакво, ама абсолютно никакво съдействие нямам за кърменето. Синът ми го раждах в Майчин дом през 2011 година и там акушерките бяха в пъти по отзивчиви от тукашните.

Интересно, аз точно вчера бях на училище за бременни в Шейново и имахме среща с една дама на име Диана Търнева, даде ни и телефонен номер. Та тя водеше лекцията за кърмене и ни обясни, че винаги можем да я потърсим за съвет и помощ ако имаме проблем с кърменето. Ако искаш ще ти дам номера ѝ.
Иначе какви са впечатленията ти от болницата, доволна ли си от отношенир, грижа, при кого ражда? Исвинявай, че така питам, но планирам раждане там без избор на екип и всяко мнение ще ми е от полза.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 23:42 от SilverDream

# 463
SilverDream, въобще не ми се извинявай, че питаш. Ще се радвам, ако мога да ти бъда полезна.
Шейново, като болница я посещавам от около една година (миналата година през май ми правиха лапароскопия тук). Покрай въпросната лапароскопия имах срещи и прегледи в доста болници, с доста лекари. Това е друга дълга история, но накратко след 4 месеца консултации ми препоръчаха доктор Велев, а той съответно извършва операции и всичко тук. Усетих го, като моя си лекар още на първата консултация и му се доверих безрезервно, за което до ден днешен не съм съжалила и секунда, дори напротив.
Като забременях още на първия преглед му казах, че няма да раждам при друг лекар Simple Smile оправда очакванията ми и на раждането, както той, така и акушерката в екипа му бяха невероятни. Родих Деяна естествено, без упойка и без нито едно разкъсване, само слушайки съветите им.
Отношението на останалите е горе долу добро, като има и изключения. Например акушерките от неонатологията са супер сърдити и несговорчиви. Обаче пък снощи ходих да говоря с някой от лекарите там за бебка и попаднах на доктор Узунова, която беше много мила, ходи и взе картона на бебето и ми разясни състоянието й.
Аз след родилно си избрах да съм на третия етаж сама в стая, за да може бебето да е при мен. Тук акушерките и персонала също са мили и сговорчиви.
Общо взето това, не знам как съм го обяснила, дано съм била полезна. Вчера си мислех, че ако не беше доктор Велев нямаше да стъпя тук със сигурност. 😊

# 464
  • София

В сряда ни изписаха от Шейново. Има стая на Авент, там са много отзивчиви и показват всичко. Горе в неонатологията също има готини и отзивчиви, но наистина има и много сприхави лелки.

Общи условия

Активация на акаунт