Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 488
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • Плевен/Пловдив
И при мойто второ раждане ми закачиха система, без много обяснения нямаше време бебка излизаше. А при първото, не ми сложиха, след което чух как акушерката на възраст леко повиши тон на д-р защо не е казал за система. Нещо такова се разправяха. Малката тъкмо излезе и пъпната е дръпна пак на вътре. Наложи се помощ от лекарка която ми скочи на корем няколко пъти. Може би ако имах система нямаше да се стигне до тази ситуация ? Незнам не съм компетентна по тази тема. Само споделям преживяното.

# 601
Avonavi, благодаря. Страхотно обяснение и за статията също!  😌👏

# 602
За нищо, Марти Simple Smile
Като ме диагностицираха 3та степен в 31ва гс, изчетох каквото намерих и се консултирах с още 2ма доктори и няколко мами  Grinning

# 603
И при мойто второ раждане ми закачиха система, без много обяснения нямаше време бебка излизаше. А при първото, не ми сложиха, след което чух как акушерката на възраст леко повиши тон на д-р защо не е казал за система. Нещо такова се разправяха. Малката тъкмо излезе и пъпната е дръпна пак на вътре. Наложи се помощ от лекарка която ми скочи на корем няколко пъти. Може би ако имах система нямаше да се стигне до тази ситуация ? Незнам не съм компетентна по тази тема. Само споделям преживяното.
Още ли се практикува това със 'скачането по корема'???

# 604
Аз съм 38г.седмица, вероятно си е нормално това остаряване,все пак термина наближава. Като цяло не съм се притеснила, но имах нужда от информация 😏

# 605
Не се страхувайте момичета. Аз пътувах час до болницата, запазвете самообладание и всичко се нарежда. Simple Smile И миналия път е сега ми слагаха окситоцин, не знам по-малко ли боли без него.

# 606
Момичета, някъде прочетох за тези  зиплок торбички, че някоя бъдеща мама ги е купила от ДМ, но в нашия в Изток, не видях.. Има ли друга алтернатива, в какво да сложа стерилизираните нещица?

# 607
  • София
Колко време остават стерилни така? Аз знам, че са стерилни до 24 часа в стерилизатора и то, ако не отваряш капака. За торбичките ме съмнява честно казано. Не може ли просто да използваш стерилизатора в болницата?

# 608
Зиплок има в ИКЕА също, но не съм убедена те самите до колко са чисти вътре, че да съхраняват стерилни предмети

# 609
Идея си нямам, утре явно ще трябва да питам на отворените врати.

# 610
Момичета, колко често ходите на преглед вече?

# 611
Аз съм 34+5 , след 28гс ходех на две седмици. Следващият преглед ми е в 35+6гс, после почвам всяка седмица.

# 612
Момичета, колко често ходите на преглед вече?
След 34 всяка седмица горе долу. Един път за тонове, следващия го гледаме на ехограф и така ги редуваме.

# 613
Аз бях в 30+5, след това в 34+4 и следващия ми е в 36+4, което значи, че вече ще ходя на 2 седмици. Иначе на тонове от днес съм всяка седмица (днес съм в 35+2). Аз да ви се оплача, че днес ходих на предродилна консултация и ме пращат на алерголог за упойките при раждането и то в Александровска бллница. Където пък никой не си вдига телефона, за да си запазиш въобще час.

# 614
  • София
Здравей. Защо те пращат на консултация? Аз попитах анестезиолога, дали няма да се правят някакви тестове, тъй като не съм лежала в болница до сега и не знам дори и да имам някакви алергии, но той каза че нямало нужда.

Аз бях в 30+5, след това в 34+4 и следващия ми е в 36+4, което значи, че вече ще ходя на 2 седмици. Иначе на тонове от днес съм всяка седмица (днес съм в 35+2). Аз да ви се оплача, че днес ходих на предродилна консултация и ме пращат на алерголог за упойките при раждането и то в Александровска бллница. Където пък никой не си вдига телефона, за да си запазиш въобще час.

Общи условия

Активация на акаунт