Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 483
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Как сте с гладенето, мами? Аз мразя да гладя и не умея. Вчера като изсъхнаха дрешките на бебо се опитах да ги гладя и малко ми се видя безсмислено. Ще се опитам да го правя първите месеци. макар и да не искам.

# 631
  • София
Как сте с гладенето, мами? Аз мразя да гладя и не умея. Вчера като изсъхнаха дрешките на бебо се опитах да ги гладя и малко ми се видя безсмислено. Ще се опитам да го правя първите месеци. макар и да не искам.
Не гладя аз...имам сушилня.

# 632
Аз да питам, има ли някоя мама от Пловдив, която ще ражда в Хирургиите между 02.06 и 06.06 та може да се засечем

При мен, ще присъстват и на раждането. Майките ни, за бащите още не знам. Не искам да ги лилавам от това удоволствие, защото за тях е първо внуче, а и се разбираме добре. Казала съм само, че искам като питат чака ли някой за мен, само ММ да влезе, а те да са при децата. Искам като излезна от упойка да видя само ММ. За сега идеята е рпй да си вземе няколко дни отпуск (макс 1 седмица, че е отговорник и няма как) и свеки държи много и тя да си вземе 1 седмица да ми помага. Като смята помощта да е с по-големите деца и домакинска работа. За мен е странно, защото аз съм свикнала все сама та ще видим. Принципно най много си искам мм да е до мен. С малката на 6 дни секцио свалях тапети например, та съм свикнала почти всичко да правя сама. ММ има желание да ми помага, ама ще видим като се роди бебчо. Както е все изморен и е свикнал на тишина да спи... Не знам Joy

# 633
  • WonderLand

И аз не гладя, много тегаво и досадно ми е, ползвам дезинфектант за пране, назад в темата съм показала даже какво съм ползвала до сега.

# 634
Групата във ФБ тайна ли е? Може ли някой да ме добави Simple Smile

# 635
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз не гладя, с каката всичко бях изгладила преди да родя, после не се занимавах. Днес изпрах чаршафите и пелените на 60 градуса и директно ги прибрах в шкафа, няма да гладя.
Групата във ФБ тайна ли е? Може ли някой да ме добави Simple Smile
Прати ми на лични линк към профила си и ще те добавя Simple Smile

# 636
И аз мислех да не гладя, но след прането минах една ютия на пара и определено съм по-доволна от резултата. Утре пускам калъфа на матрака, 4 чаршафа и малко дрехи от една приятелка и пак ще ги изгладя Simple Smile
За сметка на това ММ чисти от години в къщи. Имахме един скандал, как ми пречи докато чистя и толкова ли не може да излезе някъде или да легне и да изчака 2 часа, гледайки телевизия. Той ми каза, че много мрънкам, а аз го подканих да вземе той да чисти да види лесно ли е. Разбира се каза, че ще изчисти и разбира се, после каза, че е лесно и така си и остана Blush Плюса да живееш с рогат добитък Grinning
На майка си не мога да разчитам, защото е безподобна лигла, но без свеки няма как да се справя и ще съм и благодарна за времето и грижите. Въпреки, че се разбираме с нея, все пак си имаме търкания по някои въпроси, но я научих да не се обижда от моята искреност. Късметлийка съм, че е интелигента и осъзнава, че нещата доста са се променили от времето, когато се е грижила за ММ, та не се натрапва.

# 637
Изпрах на 40 градуса дрешките и ги изгладих отвътре, но следващите пранета ще свършат в сушилнята най-вероятно. Гладя почти всеки ден ризи и панталони, тъй че тези дребните въобще не ме смущават...
Бебата си е в позиция, но ме изненадаха неприятно с очния преглед и вече си имам дата за секцио. По принцип съм с малък диоптър и астигматизъм, но това не е определящо, защото се оказа, че проверяват съвсем други неща.

# 638
Pinks, за очното налягане ли говориш? Ако да, съвсем в началото на бремеността ми мериха налягането, заради 'мушички' и беше 24/25. Следихме го няколко месеца, но не се оправи. Диоптър и астигматизъм имам от години, но са по 0.5 и никой не е споменавал да слагам очила. В началото на 4-ти месец сложих и налягането за месец падна до 17/16.

# 639
  • София
Вчера като казах на ММ, че трябва да се гладят бебешките дрешки, за да се убият микробите, той каза, че не иска да го разглезваме и че е ясно, че ще се цапа и т.н. Но той понякога хич не ме разбира.  Grinning Поне първите месеци трябва всичко да е стерилно, нали затова стерилизираме и т.н. После като тръгне да лази, ходи и бута всичко в уста е ясно, че няма как да го опазиш от микроби.  Laughing

# 640
Момичета , в 37+2 съм и имам ужасна болка вдясно тази , при ходене , лягане ставане , отделно си ме болят целите крака и т.н. , обаче тази болка в таза е адски силна и пронизваща ...някоя от вас с подобен проблем и ако да има ли някакво решение

# 641
Да не е контракция?

# 642
Аз да се похваля  — родих напълно естествено и нормално, без никакви упойки (ако броим но—шпато в системата, което само ми замая главата, но ефект не усетих), прекрасна малка феичка в 34 седмица, която просто реши да тръгне по—рано. Simple Smile Бистри водички, няма инфекции, нямаше акита във водите,  взеха я в неонатологията, разбира се, но тя диша абсолютно самостоятелно от момента на излизането си до сега, седя в кузиоз точно 4 дни, сега е в открито креватче, яде и се плези и днес се гушкахме и люшкахме 🌻 И понеже е палава и се върти, са я сложили в едно голяяяямо легло 😜 Аз седях в предродилното една нощ, приеха ме без болки, на другия ден родих за има—няма два часа и след двучасовото наблюдение станахме с мъжа ми и се разходихме.. и двамата не можехме да повярваме колко бързо се случи всичко. От планирани три дни претой ме изписаха на втория, понеже лекарката вика, че няма смисъл да седя, защото се възстановявам супер добре и супер бързо. Коремчето ми се прибра на 80%, даже пъпчето ми хлътна вчера и в болницата на регистратурата не можаха да повярват, че аз съм майката. 🤪 Такива невероятни неща се случиха, че и аз даже в началото трудно успях да си повярам. Та.. на родилите — късмет и слънчеви емоции с бебоците 🌻 и на тези, на които им предстои — заредете се с кураж и сили да напъвате, че без здраво напъване не става работата! 😁🤗

# 643
Честита фея🎆! Нека бъде здрава,слънчева и много щастлива!😊

# 644
Честита радост! Да расте здраво, щастливо и палаво дете❤

Общи условия

Активация на акаунт