Насоки за wordpress сайт

• 1 122
  • 2
  •   1
Отговори
Добър ден! Студентка съм по информационни технологии и реших чисто любителски да си направя сайт на wordpress. По скоро като портфолио за кандидатстване на работа. Мога да изградя wordpress сайт, но колкото повече се ровя в интернет, толкова повече разбирам, че не е толкова просто да го направя. Имам въпроси относно хостинг и домейн. Има ли безплатни, ако не - каква им е цената ( До колкото разбрах в нета няма безплатен хостинг, но има домейн. За сега съм решила, че искам разширението на домейна да е .com ). Освен домейн, хостинг и самото изграждане на сайта има ли и други неща, които трябва да направя? Също така, за да го изградя самия сайт на wordpress, какво трябва да имам инсталирано на лаптопа, освен wampserver? Кога по-точно се закупуват домейн и хостинга? Ако някой ми отговори на някои въпроси понеже вече много се обърках, бих била много благодарна!

# 1
Wordpress и Wixx имат безплатни възможности... но в домейна ще си вижда wordpress или wixx съответно.

# 2
Здравейте, дами,

Много добре си се насочила, мила! В днешно време много работодатели разглеждат портфолиото преди резюмето при кандидатстване за работа. Колкото до сайта на WordPress - не бих казала, че е трудно. Вероятно ще се наложи да използваш някоя тема (препоръчвам безплатните понеже другите са скъпи). Другото е въпрос на изработка и дизайн и не е толкова сложно колкото звучи стига да ти се занимава.

Аз лично за хостинг доставчик съм много доволна от Max1.bg тъй като услугата им е качествена и то на ниска за пазара цена, а и предлагат и безплатен домейн към първоначалния план. Ако си си измислила домейн името можеш направо да го провериш дали е свободно и действаш. Не ти харесва - връщат ти парите. Аз така направих с един по-скъп план, и после и аз си минах на WordPress хостинга заради цената.

В този план има и cPanel, което е онлайн контролен панел и не ти трябват допълнителни програми на десктопа. С няколко туториала правиш без проблем основните неща, а съпорта съдейства за първоначалния сетъп.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 10:41 от miradimova

Общи условия

Активация на акаунт