Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 049
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Било е "детски" празник по случай ваканцията в нечии изкривени представи.

# 241
Ние караме кънки в едно градче до София. Целодневно отворена, няма кьорав човек. Евтино. За местните е без пари, ама няма желаещи. Няколко русначета тренират. Ми нямаме навици явно...

# 242
Аз забравих да честитя.
Да са щастливи и безгрижни всички дечица. Hug
Малкия нали вече е половин глава над мен и  ме гледа от високо Grinning реши, че неиска  да празнува празника си с мен. Хванаха се с приятелчета и  цял ден ще се забавляват сами.
Порасна и това ми дете.

# 243
  • София
Happy, в Ботевград ли е пързалката?

# 244
  • Велико Търново
Честит празник на всички деца!!! Да са здрави най-вече, любознателни и добри!
Благодаря ви много за подкрепата, ще споделям как върви. На първо място, трябва да стане факт преместването, надявам се да не е голяма олелия. Другата седмица имам среща с директора на новото училище.

# 245
  • София
Късмет с новото училище!
И всичко да мине леко. Simple Smile

# 246
  • София
Честит празник на децата ни! 😊
При нас минаха класните, някои контролни и вече чакаме оформяне, и да върнем учебниците. Курсът по английски приключва в сряда, повече от доволен е ученика и ние също. Догодина продължаваме. Записах го днес и в новата школа по БЕЛ и Математика, на есен с песен почваме подготовката. И точно днес на 1.6 се разделихме с последния млечен зъб 😀вече е голямо момче, почти тийнейджър. Усеща се и у нас ваканцията, почивките сме ги планирали и така.
Бисквитка, сменяй смело училището, всичко ще бъде наред! Моето дете е сменяло всичко - ясли, градини, училища и то в различни градове. Никакъв проблем не сме имали с интегрирането, а той не е развъртян като мен. Успех!

# 247
Бисквитка, не ги оставяй да правят филм от преместването. Нито дължиш обяснение на стария директор, нито новият трябва да те кара да се чувстваш, че ти прави услуга. Аз при преместването видях и на двете места само дежурни учители, не съм виждала директори въобще. Никой не се държа сякаш се случва нещо революционно и не ме кара да се обяснявам. Има си установени процедури и това е. Твое право си е да си смениш училище, а аргументът ти може да е, че гледката от прозореца на новото училище е по-хубава.

# 248
  • София
ПОдкрепям за преместването! Макар че аз не събрах смелост за тази крачка.ПРетеглих уж нещата   и минусите за нас щяха да са повече...СПирам да го мисля.Просто трябва да избутама и тази година,надявам се  леко и успешно.Хайде- не остана Simple Smile
Вече гледам  списъкът за четене, който се очертава през ваканцията.Не знам  при вас как е, н о  вкъщи  почти  няма време за четене през годината .Затова през ваканциите гледам освен  задължителната литература  да дадем шанс и на друга приятна художествена литература.Приемам предложения за  актуални и харесвани от вашите деца книги.Ще се радвам ако споделите заглавия

# 249
Приемам предложения за  актуални и харесвани от вашите деца книги.Ще се радвам ако споделите заглавия
Моята без книга не се оставя. Сега се зариби по Училище за добро и зло. Това е поредица от 3 книги преведени на бг. Сега чете четвъртата на АЕ. За първи път чете истинска книга на АЕ. Досега все адаптирани четеше и то по задължение от школата, не с кеф (и един Дръндьо, който не мога да го нарека, че е нещо сложно за четене). Но тази явно здраво я е грабнала.
Утре да мине изпита за ниво по АЕ, класното по БЕЛ и проекта за сайт, в който вложиха със съученичка много труд и мерак и мисля, че приключихме годината. С колкото-толкова. Остава да им върнат контролните по всичко. Миналата седмица правиха класно по мат и контролни по всички други предмети. И ниски оценки да има, хич не ми пука, разбрали сме се, ако е между 2 оценки, да се съгласява на по-ниската и да си гледа спокойствието.

# 250
Не знам  при вас как е, н о  вкъщи  почти  няма време за четене през годината .Затова през ваканциите гледам освен  задължителната литература  да дадем шанс и на друга приятна художествена литература.Приемам предложения за  актуални и харесвани от вашите деца книги.Ще се радвам ако споделите заглавия
И при нас е така. Училище, курс по математика, два вида спорт плюс състезанията и няма време за нищо. Ляга си капнала вечер и като хване книгата - заспива.
Моята чете книгите на Р. Л. Щайн (или Стайн) през пролетната ваканция и много ги хареса: Лагер “Кошмар” (по тази има филм Goosebumps), “Призрачни истории”, “Кажи “Зеле” и умри!”. Има и още заглавия, но ние тези сме чели.
“Очите на дракона” на Ст. Кинг и “Коралайн” на Нийл Геймън също са невероятни книжки, прочете ги бързо и ги хареса. По втората има анимационен филм, който ни е любим на цялото семейство.
Прочете “Войната на таралежите” и “Деца играят вън” по мое настояване, но каза, че не й допадат. Явно историите и книгите от нашето детство не харесват на днешните деца.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 12:31 от Анонимен

# 251
Има доста тийн литература напоследък в книжарниците - за някои книги ми се струва, че може би е рано, но знам ли. Заглеждам Джон Грийн - прочетох 2 негови - малко съм на кантар дали да ги предложа и май ще изчакам година.
Иначе последно дадох Гордост и Предразсъдъци - изненадах се, че я чете с желание.
Падаме си по фентъзито, но след Хари Потър никой автор не успя да я грабне вече 4та година.
Успех на децата през следващата, почти последна, седмица и весела и спокойна ваканция Simple Smile

# 252
  • София
ДЪщеря ми не си пада по фентъзи, както и по приказни сюжети.И затова изборът е труден...Ще прегледам предложенията, които дадохте.Благодаря!Колкото до  края на учебната година- аз май  сложих точка вече, макар да не знаем  оценките по някои предмети.Тази сутрин я изпратих  на фестивал на морето  за 5 дни.Като се върне ще има време просто да върне учебниците и   бележника Simple Smile

# 253
Сетих се още една идея след като не си пада по приказни истории.
Дадох на дъщеря ми Агата Кристи, тъй като тя е доста обрана и в книгите й няма нищо неподходящо за тийнове. Прочете “Убийство в Ориент Експрес” и “Десет малки негърчета”.
Първо гледахме един сериал за Поаро и Мис Марпъл, тя го хареса и от там тръгнаха нещата и с книгите.
Агата Кристи е подходяща за четене и на английски, има много достъпен език.
Добра идея ми давате с Джейн Остин, благодаря.

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 20:46 от Анонимен

# 254
Понеже имам опит с 3 проекта с европейско финансиране, поне при тях значение имаше населеното място. Тоест дават се точки за изпълнени критерии, като едно от главните изисквания е в коя област ще се осъществява проекта. Ако е в София - 0 точки, ако е в Тутракан - максимумът, примерно 3 точки. Повечето програми се насочват към периферни населени места, особено северозападна България. Та...може това да е обяснението защо в София има по-малко  реновирани училища. В Сливен всички у-ща са реновирани.

Като представител на коренното население да се изкажа: Тутракан и без това е в ... на географията (в дълбокия Североизток), и тук и без това не се случва кой знае какво. Кметът е доста разтропан, благодарение на личните му усилия успяха да се реализират проекти с европейско финансиране. По тая линия училището, в което учи моят варварин, имаше нЕкакъв ремонт преди 2 години. Нещата са до никъде. Пак се събират пари от базари, че за изпълнението на поредната простотия, свързана с лепенето на някакви тапети в класните стаи и коридори, трябвали пари, родителите трябвало сами да мъдрят шпакловане, боядисване, пренасяне на мебели... оф-ф-ф-ф...

Общи условия

Активация на акаунт