Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 239
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • София
От Коледа до сега дъщеря ми изчете буквално 2-3 хиляди страници. Дж. К. Роулинг, разбира се.
Което ме устройва, защото така се придобиват навици за четене.
И ще я оставя да чете каквото си иска през лятото. Задължителните неща - към края на ваканцията. И без това се съмнявам, че ще се запомнят.

# 466
  • София
Случаят Джем е страхотна книга. Изобщо Вера Мутафчиева пише много увлекателно. Мисля, че и дете ще разбере. Лично на мен "Възвишение" не ми хареса. Прочетох я с идеята да си съставя мнение. Заради стила на писане не мисля, че и на него ще му хареса. Аз бих дала поредицата на Фани Попова-Мутафова за Асеневци, както и една друга поредица "Старобългарски загадки".

# 467
Моят може да чете по цели нощи, но само ако е нещо, което на него му харесва. В тази връзка силно се съмнявам, че ще успее да прочете "До Чикаго и назад". Това чудо и на мен ми беше адски скучно преди 30 години. Съвременен пътепис предполагам, че би одобрил, но нещо писано преди повече от 100 години... Разказите на Йовков и Елин Пелин ще му харесат, мисля, там поне има някакво действие.
На зелено училище ще са от 21.06, като се прибере от там, ще отиде на морски лагер пак от училище.

# 468
Вашата учителка по история книги препоръчва, а нашата е тотално изперкала. Води ги на музей миналата седмица, в което няма нищо лошо, но използвала по пътя да им обяснява за сексуалните наклонности на Калоян, защото, видите ли, те - 12-годишните - много се интересуват от секс!?!
Чакам да чуя какво е казала учителката по литература, за да преценя дали да чете само изучаваните части от произведенията. Миналата година каза, че не държи да са прочели цялото "Под игото".

# 469
  • София
Елин Пелин има разкази, които са наистина на световно ниво. Е, не тези, които влизат в учебниците. Всъщност ако ги включат, веднага някой ще изпищи, че става въпрос за пропаганда на Истанбулската конвенция. Simple Smile

# 470
  • София
Докато изчета новата тема, тя почти свършила Simple Smile Нашите също имаха писмен тест по физическо. Още не са ясни оценките по АЕ, но днес ще връщат учебниците. Започнаха по Мат алгебрата за седми клас (СМГ) и със сигурност ще имат мноооого задачи за домашно за лятото. Имам сборника на Коала вкъщи, мога да снимам и да изпратя странички ако някой иска. Пишете ми ЛС с e-mail и ще снимам и пратя днес-утре.

# 471
  • Пловдив
Извинявам се за нахлуването в края на учебната година, но имам въпрос. Има ли деца, учили по Български език на Просвета, автори Михайлова, Тишева, Станчева и Борисов? Според мен има грешка в една от задачите от последния урок, но искам да си сверя часовника дали е така, ако има и други, които са били по точи учебник.

# 472
И при нас днес си предават учебниците...
Миналата година прочете "Под игото" , но той обича да чете, особено ако нещо му хареса, не оставя книгата...
"Възвишение" - сме гледали филма семейно, имаме и книгата, но само ММ и прочете, на мен нещо ми се опъна...не обичам книги с много описание...

# 473
Здравейте, и аз при вас да се запиша с две шестокласнички .И при нас днес си предават учебниците . Вече ги оформиха по всичко . Едната е с 5-ци и 6-ци , другата има и три 4-ки.За съжаление едната е по български и догодина много трябва да заляга над учебниците.
До сега само ви чета , но видях че обсъждате историческите романи .Последната книга  на Токораз Исто е много увлекатална и би се харесала на четящите майки, но не съм сигурна, че децата ще имат търпението да я прочетат . "Ятаган и меч" е петология

# 474
  • София
В понеделник предадоха учебниците, а вчера две изходни - по италиански и англ. Кому е нужно това. Иначе е оформен - ще завърши с две петици по италиански и ЧП. Другото са шестици.
За съжаление не чете и миналата година "Под игото" не успя. Съмнявам се и тазгодишните да успее, но поне частите, които са включени ще прочете и ще го заведа да гледа "Хъшове" в Народния театър. Аз много я харесвам тази постановка.

# 475
  • София
Това е страхотна идея.
Но остава само едно представление до края на сезона. Ние точно тогава няма да можем.
Надявам се, че нямат намерение да спират постановката от есента. Simple Smile

# 476
  • софия
Аз взех билети на не много добри места за "Хъшове" за 23-ти, защото имаше някакви слухове, че щели да спират постановката. Нямало. Следващият сезон ще отидем пак на добри места. Няма да бъде повече.

# 477
  • София
Много ми хареса препоръката на учителя по БЕЛ и я споделям и с вас - от разказите на Елен Пелин и Йовков да прочетат и другите разкази в сборниците, за да придобият представа за творчеството на автора - език, теми за които пише, проблематика, бит, атмосфера. Същото е казал и за стиховете на Д. Чинтулов и Ботев.

По математика има някакво домашно от сборника на Коала.

Друго няма да я карам да прави. Записала съм я на школа от 15.09.
Само се чудя какво да правя с алианса по английски - дали да продължава или да спре през другата година.

Хъшове не съм го гледала и аз и чакам с нетърпение да отидем заедно през следващия сезон.

# 478
Замислих се и искам да споделите - аз имам вкъщи всички книги, които трябва да се четат- но се чудех от тях ли да си чете произведенията или да купувам нови книги, които може да са издадени на по-съвремене език???Worried

# 479
  • София
Съмнявам се някой да ги е редактирал.
Освен това така или иначе има достъпни електронни учебници, та ако става въпрос само за четене на изучаваните глави, може и оттам.

Общи условия

Активация на акаунт