Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 227
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да ти кажа, че ако и догодина върнат ИИЧЕ в СМГ, много ме съмнява за нашия набор да остане училището с най-висок бал. Така или иначе баш твоичкият няма никаква драма с приема, но вие си знаете. Другото, което си мислех вчера: защо да я записвам на урок при учител, който по моите критерии ще е  по-слаб от този в училище? Наистина смятам, че сме ударили джакпота с учителите по бел и мат.
Много ме притеснява изказа му. Един-два пъти тази година му прочетох писанията и не ми харесаха, ама никак. Sad Иначе, да, права си, учителката по БЕЛ си е много добра. Наистина смятам, че дава много добро ниво.

# 526
  • София
Ако се беше съгласила и на ИУЧ по БЕЛ щеше да е отлично Simple Smile
Мария аз мога да ти отговоря при мен защо дори и Николета иска да ходи на школа по БЕЛ.
В шести клас ги записах на първи модул по мое желание. Тя настояваше в началото, че след като мине модула ще се откаже. След първите няколко занимания ми каза, че иска да продължи. Причината е, че така се чувства по-спокойна и ако има нещо, което не е разбрала пита там и и го дообясняват. Теоретично може да пита и в училище и също го прави понякога, но в клас от 33 деце определено и е доста по-трудно да открадне лично за себе си от времето на учителката отколкото в школата. В школата също така минават нещата отново и ги упражняват, което  я прави по-сигурна и уверена.
Смятам, че тя би се справила и без школа, но за другата близначка дори и с школата нещата не са розови, а аз определено нямам желание и възможност да я подбутвам да учи вкъщи и да и помагам с БЕЛ. Лошото е и че с школата резултатите й не са особено добри, но очевидно това е нейното ниво и важното е поне него да поддържа. И на последно място при мен разходите за школа за двете са като за 1,5 деца, което също накланя везните, тъй като другата определено има нужда от помощ, която аз не мога и не желая да окажа по БЕЛ, така втората може да посещава школата на половината на цената за едно дете.
Единствено не ми харесва това, че един от почивните дни е зает по този начин, но в крайна сметка нищо не пречи отвреме на време да пропускат школата, ако имаме пътуване или пък искат да си починат.
Хубавото е че догодина БЕЛ в Междучасие ще е първи, а математиката след това, така няма да ни се разкъсва прекалено много деня.

# 527
  • София
Ние пък с детето поговорихме за организацията на заниманията догодина,и решихме единодушно отново да останат свободни откъм допълнителни школи и уроци дните през уикенда,а да струпаме всичко през седмицата както досега.Ще е натоварено,но пък ще си знае че стане ли събота може да си позволи да се наспи,да свърши нещо без притискане от времето и въобще каквото е необходимо.А и не на последно място,държа да имаме опции за пътуване семейно без да се чувствам гузно че крада от ценното време за подготовка.За английския се чудя дали продължава,но ще стартираме,пък ще видим как ще е...

# 528
С ходенето на английски и ние още сме така...незнам кое ще е по-добре?
Макар, че от 8-ми клас навсякъде ще се започне от нулата да се учи.....
От днес заслужена почивка и ваканция - ще го оставя да се наслади на свободно време без никакви ангажименти до края на месеца....

# 529
  • Бургас
Свърши се, ура! Simple Smile
Нашите днес са на Екшън аквапарка в Слънчев бряг. Не даде да го намажа преди да тръгне, че закъсняваше. Самичък пък със сигурност няма да се намаже там и очаквам да се върне изгорял...
Вчера му взех Бай Ганьо, Немили-недраги и разказите на Вазов с Една българка. Да видим колко време ще стоят на масата недокоснати. Simple Smile

# 530
И моят е на екскурзия днес и утре, ваканция ура.

# 531
Мисля, че аз се радвам много повече на ваканцията, отколкото тя. Последните 2 месеца ми бяха ад, не ми се мисли какво ще е с 2 предмета повече и нво. Но засега ще почиваме активно и двечките. АЕ няма да спира догодина. Освен в АК, в друго училище с първи език АЕ няма да кандидатства.

# 532
  • София
И аз се чудя за школата по английски, но ще го мислим в крачка. Ще тръгне пък то ще си покаже дали няма да му е нанагорно. Вчера им излезнаха резултатите от изходното ниво по БЕЛ и Мат. в Регалия и съм приятно изненадана от него. Направих си моя статистика и ес пада на четвърто място от момчетата, което е обнадеждаващо. И колкото и да мрънкаше цяла година, че нищо не научава по БЕЛ резултата показва, че не е така. Добре се е справил и по математика. А това, което най ме радва е, че той не е доволен от резултатите си и смята, че са ниски. Записах го и догодина в Регалия и в неделя съм на родителска среща - ако кажат нещо интересно после ще споделя. Но момичетата определено имат по-високи резултати и вече се радвам, че съм с момче.

# 533
  • у дома
С ходенето на английски и ние още сме така...незнам кое ще е по-добре?
Макар, че от 8-ми клас навсякъде ще се започне от нулата да се учи.....

Ако се отиде в езикова гимназия с друг първи чужд език за мен е оправдано ходенето по школи и даването на пари за АЕ-иначе не виждам смисъла...Голямото ми дете до края на 8 кл не е ходил на школи,учил си е само училищен АЕ ,но в 9 кл сам поиска и в края на 9 кл покри почти с максимума С1 като има най-висок резултат от всички деца,а в групата му има и деца,които посещават школата от предучилищна...Обаче с уточнение,че в 8 клас му се падна много съвестен учител  по АЕ  и имаха 18 часа седмично и който поиска научи каквото трябваше,че и повече даже...

# 534
  • София
И моята няма да спира с АЕ.

# 535
  • софия
Да отпразнуваме ваканцията с биографиите на писателите от 6-ти и 7-ми клас Laughing Писателите са подредени хронологично по година на раждане, последни са 3-мата от тази година - Добри Чинтулов, Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Елин Пелин, Пейо Яворов, Йордан Йовков; Любен Каравелов, Христо Смирненски, Веселин Ханчев.
Файлът е в пощата в папка "БЕЛ". Приемам редакторска намеса Simple Smile
Скрит текст:

Днес ще "учат" с 30 минутни часове. Така била наредила директорката, не можело да не учат. След работа баща ѝ ще тича да занесе цветя за класната. Часът с нея е последен, за да е хубаво до последно Smiley
Догодина ми се иска да спре с английския, но за сега самата тя иска да ходи. Прави го с удоволствие и не съм я видяла да се претрудва да учи. Още не съм сигурна какво ще правим.
Вчера се върна рак червена на ръцете и врата, а беше намазана. Ходиха до Шаварите кемп.

# 536
  • София
Ахахахах 😁
Класически ужасни майки сме ние!
Благодаря за споделеното и труда, Звънче!

# 537
  • софия
Чета седмокласните майки. Децата казали, че няма да има въпроси от биографиите, но не пречи да се прегледат Simple Smile По-добре да има, отколкото да няма.

# 538
Имам един въпрос:
Как ще ги подготвяте за АК - тези, които ще се кандидатстват там?

# 539
Имам един въпрос:
Как ще ги подготвяте за АК - тези, които ще се кандидатстват там?
Никак Simple Smile. Сериозно. Съчинение ще си напише на момента, не зная каква точно подготовка има за съчинение. Математиката би трябвало да я е поусвоила и не виждам нужда от нещо специално. Четенето с разбиране ще си го тренира, то е като за нво. Логиката доста са я намалили тази година. Моята много се затруднява именно на логика, просто не ги вижда нещата. Може би да й дам 1-2 състезания тип ЕК, друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт