Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 229
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • у дома
Ние имахме абонамент на уча се до края на март и понеже моето не го ползваше не го поднових„„„

# 511
  • София
За биографиите изрових ей тези хубавини от мое време Simple Smile
Не вярвам да са изопачили и това с времето.Ако искате може да сканира и кача авторите

# 512
  • София
При нас Уча.се се ползва много. Карам то да чете урока по разказвателните предмети и после да го гледа в Уча.се и да прави упражнението към него. Така преговаря, но с поднесен по различен начин материал и ако нещо не е схванал в учебника, му се изяснява.
Сега ми заяви, че искал да ходи на школа по химия. Аз му спирам английския, за да смогне с всичко останало, той на още школи иска да се записва... Open Mouth

# 513
Дойде си ваканцията.
И на моя хубавец съм му предвидила едно "страхотно" лято с решаване на задачи и четене на книги.Smiling Imp
Сега го оставям малко да вземе въздух, другата седмица отива на лагер в Несебър и като се върне - Stuck Out Tongue Winking Eye

# 514
  • София
Едвам ви изчетох.
 Free Soul, благодаря за историческите романи, сториха ми се интересни и ще ги предложа. Подозирам, че и големият може да им хвърли око.
Благодаря и за сборника на Коала( забравих кой го качи) Flushed
maria77 мисля, че пита кой ще остави детето без подготовка в София- аз смятам да го оставя. Не, че е супер- дупер и всичко му е ясно, напротив има неща, които не владее перфектно, но си мисля, че с повече упражнения вкъщи и малко помощ от брат му( ако му остане време, че той ще готви 8 матури) би се справил на прилично ниво, пък дори и да не му стигне за желаната НЕГ , макар че ще се постараем и до там да го докара. С брат му се получи- ходи само по БЕЛ заради преразказите, защото в училище не бяха правили никакви. Решава си допълнителни задачи от сборника на Архимед, пробни изпити вкъщи и ходи на олимпиади. Дано да не катастрофираме челно с този план на действие, но смятам, че ако трябва да се мъкне по школи и уроци по-скоро би се демотивирал и би му било доста по-уморително, отколкото да се занимава вкъщи. Ще си продължи и с английския и със бадминтона.
С големия бях доста по-нахъсана и изискваща, но вече нямам сили. Все пак ще гледам да контролирам нещата и ако се наложи да взема мерки, че да не ме обвинява после, че не съм го напъвала Rolling Eyes

# 515
И при нас учебната година приключи.Днес отиде с три тетрадки и несесер (вчера върнаха учебниците), а за утре каза , че няма да носи нищо...Били са в двора на училището по някои предмети заедно с учителите , а по други-са писали отсъствия на децата, които са останали навън...
За лятото и подготовката по БЕЛ и математика още не сме обсъждали сериозно , но произведенията почвам да ги приготвям за четене от другия месец.
Здрави, спокойни и усмихнати да са всички !

# 516
С големия бях доста по-нахъсана и изискваща, но вече нямам сили. Все пак ще гледам да контролирам нещата и ако се наложи да взема мерки, че да не ме обвинява после, че не съм го напъвала Rolling Eyes

То с вторите е така.
Но контрол си трябва, че иначе ... изпускаме края, ако трябва само на детето да разчитаме.
Аз отпускам месец за пълен релакс. След това малко математика. Ама малко. Като го знам, че не е от четящите, съмнявам се да прочете нещо.
Хайде весела да им е ваканцията, че ей го на септември се задава Wink!

# 517
liani, къде ходи на бадмитон? Моята иска да ходи лятото на стречинг и бадминтон. И се чудех дали може да я запиша някъде само за лятото и като начинаеща. Още не съм проучвала възможностите, защото се надявах да я навия за танци вместо това.

# 518
Вярно е това за второто дете. Ето, сега големият го ръчкам и го мисля, а с дребния го давам доста по-лежерно, а нали е и спортист.

# 519
  • София
liani, къде ходи на бадмитон? Моята иска да ходи лятото на стречинг и бадминтон. И се чудех дали може да я запиша някъде само за лятото и като начинаеща. Още не съм проучвала възможностите, защото се надявах да я навия за танци вместо това.

Той тренира от няколко години в бадминтон зала Европа на Искърско шосе. Мисля, че непрекъснато им идват нови дечица и не прекъсват лятото. Работят и с мултиспорт.

# 520
  • София
Бадминтон има и в НСА в Студентски град.

# 521
Добро утро!
И нашата раница вече по-олекна...остава му само финалния изпит по Английски в школата и приключва за учебната година...Снощи говорехме за произведенията, кои трябва задължително да прочете, каза, че е госпожата по БЕЛ е направила списък и ще им го даде....
Моят също обича много да чете исторически романи и като цяло се интересува от "Историята", като предмет....Преди време много обърна внимание на една тухла - История на Русия....
Слънчев и усмихнат ден!!!

# 522
  • София
При нас се сбогували вчера с учителката по  БЕЛ.Прекрасна жена, която  харесваха- аз също.Жалко че догодина няма да е тя.Пенсионира се.В  еуфорията и вълненията не им е дала списък с книги.Ама аз си имам- ще караме по моя Wink

# 523
  • София
zazu, и моят син е избрал химията. Wink Явно е "решение на компанията". Simple Smile))) И аз реагирах като теб, но каза, че се записал ще реши дали ще ходи след като отиде 1-2 пъти и види какво точно се прави на тази школа.
Мария, аз бях решила да го оставя без школа по БЕЛ догодина, защото адски ме дразни паниката, престараването и (използването на загрижеността на родителите, за да се изкарват пари) по отношение на подготовката за НВО, но след като той инициира разговор по въпроса и каза "Запиши ме, че да не се издъня!", ме достраша и го записах. А и ни трябва добър резултат за СМГ, а той твърдо иска там. Да не говорим, че адски ме дразни, че един математик трябва да изкара отлична оценка по БЕЛ, за да учи математика !?!?!

# 524
Да ти кажа, че ако и догодина върнат ИИЧЕ в СМГ, много ме съмнява за нашия набор да остане училището с най-висок бал. Така или иначе баш твоичкият няма никаква драма с приема, но вие си знаете. Другото, което си мислех вчера: защо да я записвам на урок при учител, който по моите критерии ще е  по-слаб от този в училище? Наистина смятам, че сме ударили джакпота с учителите по бел и мат.

Общи условия

Активация на акаунт