Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 237
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Тоя форум си плаче за смешен бутон. Един-единствен път съм виждала някой да пита за пощата ( седмокласната), защото иска да качи нещо в нея. Обикновено новаците в наборните теми са силно възмутени от това, че някой несправедливо им е ограничил правото на ползване. Joy

# 496
Аз не зная какво има в тази поща, което да го няма във фейсбук. Не, че съм се задълбавала да гледам, веднъж влезнах да кача един пи и толкоз.

# 497
Аз си признавам, че нищо не ползвам от там, освен някой път статистики, отговори, ма беше отдавна...ама аз съм от небрежните майки Simple Smile

# 498
  • София
Аз имам някакъв спомен, че някой ми прати парола, но хем съм я забравила, хем съм я изтрила от личните ако е била изпратена там... Но той запласът не мори ми мъчи...

# 499
Аз си планувам да огледам предложените от Judy кратки версии.
Ще му предложа толкова, доколкото информацията, за това в какво време е живял авторът и с какво се е занимавал хвърля светлина върху произведенията.

Да им се невиди НВО-то. За едните точки няма да го тормозя. С "интересните факти" да се занимават филолози, биографи и литературоведи.Rolling Eyes

# 500
Нали затова са описанията и "правилата" на 1 страница....Все пак си мисля, че като решиш да влезеш някъде, трябва да се запознаеш  с някой неща.....
Тук съм както написах само за да не"изпусна" нещо  и ми е приятно да комуникирам с  хора, който имат като мен една и съща цел...с достъп или не до мейла...
Между другото намерих си мой сборници по математика, но все нямам време да сравня с материала до 7 клас...
Имах и абонамент в Уча се ....но изтече и сега се чудя дали да го подновя?
Някой от вас има ли? Доволни ли сте?

# 501
  • София
Мария, благодаря, разбира се, че е по-лесно, ама не е по правилата. Честно казано, засега не съм имала нужда от пощата, но и аз бях мернала това условие и ми беше станало смешно. Подчертавам, по-скоро ми стана смешно, а не съм в никакъв случай възмутена. Това е нечии труд и хората, които са създали тази поща имат правото да определят правилата за ползването й. Simple Smile
Иначе, винаги съм била много благодарна на хора като теб, Дидева и други, които полагат огромен труд да систематизират нещата, да инициират промени в положителна посока и т.н. Честно казано, и пари да поискате за паролата, не бих се възмутила. Това си е труд и постоянство, което не е хубаво да се разсипва, както ви се е случило и заради което сте взели мерки. Но бих предпочела да си платя, отколкото да пиша малоумици и неща, които никой не ги вълнува, само и само да съм активна. Wink

# 502
Аз не съм доволна от уча.се, не е за нас, нищо особено. Ма имаме там, колкото да се знае, че имаме...някои учители го пускат в час и туй то...

# 503
  • София
Аз съм направо враг на "уча се". Simple Smile
Само в пети клас се прикачихме към училищния абонамент.
Изобщо не смятам, че такъв метод на учене е полезен.
Ако децата сега не придобият умения за усвояване на информация от писан текст, после вече ще е късно.
А и колкото пъти съм гледала нещо там, прекалено повърхностно и тип "отбий номера" ми изглежда.

# 504
Ей, изчетох ви! Много сте изписали, шестокласни мами. Wink
При нас последните дни в училище учат само по математика и АЕ. Останалото време е загубено. От една страна се ядосвам, че ходят на училище само, за да си "гледат телефоните", но от друга съм благодарна, че не ги мъчат повече. Децата вече са преуморени и нямат никаква мотиващия за учене. Днес цял ден във вайбър ми пристигат молби за позволение за срещи и разходки след училище.

С голям интерес изчетох мненията ви относно заниманията с учебен материал през ваканцията. Много болна тема за нас с девойката. Преди пети клас направи малко предварителна подготовка по математика, започна с голяма скорост учебната година и почти до края беше в ритъм. Миналото лято я съжалих и се вслушах в съветите, че ваканцията е ваканция, за да се почине, за да се занимават с нещо друго децата и ... резултатът е налице - завърша с 5 по математика, история и география. В края на годината съвсем загуби самочувствие за математиката. Госпожата няколко дни е канила всички деца, които са били с колебливи оценки през годината да ги изпита допълнително за повишаване на успеха, а тя все изчаквала да е по-подготвена и ... така изпуснала срока.
Задължителната литература още не съм набавила. Трудно ще прочете изучаваните произведения. Обича да чете за духове, чудовища и чудеса... Но ще прочете поне нужните глави, няма къде да ходи. Smile
Но за понаучаване на стихотворенията не ми е идвало на ум и много ви благодаря за идеята. Моето дете мнооого трудно учи наизуст. Драма е всяко заучаване на стихотворение. Супер полезно ще е да понаучи някое стихотворение. Остава и да мога да я накарам. Grinning

# 505
  • sofia
Уча се го ползвам основно аз Joy Нещо го бях закъсала с обясненията на едни квадратни неравенства (9 клас), от учебника нищо не вдянах, но от уроците в уча се ми просветна, на големия дзвер също. Съпричастно участвам в процеса. За математика го ползвам, за друг предмет не ми се е налагало.
Утре връщат учебниците. За лятото съм планирала попълване на пропуските по мат., защото има такива.
По бел не желая да го мисля, само трябва да се обадя на учителката, която готви брат му. Учителката в училище по този предмет е пълна скръб.
Английският ще го пропусне догодина. Не му се иска, ама ще му дойде много.

# 506
За биографиите на българските автори намерих и този линк: https://www.kaldata.com/forums/topic/46124-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0 … 0%B5%D1%82%D0%B8/

Мисля да погледна христоматията на сестра й от 7ми клас за авторите. 

Коя е фейсбук групата на шести клас? Аз членувам в една, наречена "Шести клас - 2018/2019". И там се споделят разни материали.
Пощата на шести клас и аз я нямам.

Малката щерка ползва Уча се, когато се сети или има време. Прави си тестове най-вече, или за преговор го ползва. Ще го продължа и догодина.

# 507
Точно в тази Фейсбук  група -"Шести клас - 2018/2019", го има качено и всичко или почти всичко, което е в пощата. На практика информация в мрежата има страшно много във връзка с учебния процес, само да им се учи на децата.
"Уча се" е недолюбван от набора и от мен, съответно той не го ползва. Малкият обаче прави упражнения от там, не че му харесва, просто не смее да мрънка. Чак ноември ми изтича абонамента и тогава ще реша дали да го подновявам.

# 508
  • София
dani777, както ти отговорих и на лично съобщение, още преди да питаш в темата, надали има материали, качени в пощата, които да ги няма във фейса, по-скоро обратното, но все пак във фейсбук има администратори и нещата са една идея по-сигурни. Осъзнавам усещането за несправедливост, но систематизиране, чистене на тестове, събиране на информация, търсене и качване на материали за подготовка и накрая нещата просто се изтриват, е случка, която е меко казано неприятна.

Free Soul, точно тя е Simple Smile

Имаме абонамент за уча се, помага й, а и бъдещата второкласничка също го ползва.

# 509
Аз мернах това:
https://www.book.store.bg/p255789/hristomatia-po-literatura-za-v … ane-v-7-klas.html

Всъщност търсих нещо подобно, но да има и биографиите, защо не и речник на литературните термини, застъпени в програмата.

При нас беше препоръчано в училище Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт